Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukų pareikalavusi nelaimė, už kurią aktorius Matthew Broderickas nubaustas nedidele bauda

Pabėgti nuo praeities klaidų garsenybėms sunku. Nepaisant dešimtmečius trunkančios sėkmės, aktorius Matthew Broderickas (58 m.) niekaip negali pamiršti vienos 1987-ųjų dienos Šiaurės Airijoje, kuomet važiuodamas su „Ferio Biulerio poilsio diena“ žvaigžde ir tuometine mylimąja Jennifer Grey (60 m.) sukėlė avariją, per kurią žuvo du žmonės.
Sarah Jessica Parker, Matthew Broderickas
Sarah Jessica Parker, Matthew Broderickas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Holivudas

Pasak „People“, M.Broderickas ir J.Grey išsinuomotu BMW markės automobiliu važiavo į šalies šiaurę, tačiau kelionėje neišvengė nesklandumų – pora kelis kartus pasiklydo. Pradėjo smarkiai lyti, kelias tapo šlapias ir, spekuliuojama, jog aktorius „iš įpročio pradėjo važiuoti dešine puse“ (Airijoje eismas vyksta kaire kelio puse).

Kelias nebuvo vingiuotas, o ir vaizdo niekas neužstojo, tačiau M.Brodericko automobilis „kaktomuša susidūrė“ su „Volvo“ markės automobiliu. Žuvo juo važiavusios Anna Gallagher ir jos motina Margaret Doherty.

„Turėjome nupjauti amerikiečio automobilio šoną, kad suteiktume jam pirmąją pagalbą“, – pasakojo įvykio vietoje dirbęs vietinės ugniagesių brigados narys Kenas Ramsey.

Jis pridūrė, jog net kentėdamas skausmą M.Broderickas vis teiravosi apie kitame automobilyje buvusius žmones.

„Jis vis kartojo „Ar sužeidžiau juos?“ – tęsė ugniagesys.

Vida Press nuotr./Matthew Broderickas, Jennifer Grey, Jeffrey Jonesas
Vida Press nuotr./Matthew Broderickas, Jennifer Grey, Jeffrey Jonesas

Tuo tarpu M.Brodericko draugė J.Grey patyrė tik nestiprius nubrozdinimus, tačiau K.Ramsey pabrėžė, jog „ji buvo labai drąsi ir palaikanti“.

Nors tragiška nelaimė įvyko prieš kelis dešimtmečius, kalbant apie psichologines pasekmes, atrodo, kad nei viena žvaigždė po jos dar neatsigavo.

Tos dienos M.Broderickas neprisimena

M.Broderickas niekaip nebandė slėpti fakto, kad už automobilio vairo sėdėjo ne jis ar kitaip teisintis, tačiau tos dienos aktorius teigia neprisimenantis.

„Nepamenu net kaip atsikėliau ryte, – sakė jis „New York Post“. – Nepamenu ir to, ar pasiklojau lovą. Pirmas dalykas, kurį prisimenu, tai pabudimą ligoninėje ir labai keistą jausmą kojoje.“

Po susidūrimo M.Broderickas „keturias savaites praleido Belfasto ligoninėje, kur buvo gydomi jo skilę šonkauliai ir koja, plyšęs plautis ir galvos sutrenkimas“.

Žinoma, avariją sukėlusio M.Brodericko laukė teismas. Iš pradžių jis buvo kaltinamas „mirties sukėlimu pavojingai vairuojant“, už ką jam grėsė net penkeri metai kalėjimo. Tačiau galiausiai kaltinimai sumažinti iki neatsakingo vairavimo. Žinomam vyrui tereikėjo sumokėti 175 dolerių dydžio baudą, kadangi už vairo jis nebuvo neblaivus.

Tuo tarpu aukų artimieji pastaruosius kaltinimus pavadino „teisingumo parodija“, bet vėliau Martinas Doherty – žuvusių moterių brolis ir sūnus, – aktoriui atleido. „Mano motinos ir sesers jis nepražudė sąmoningai“, – sakė vyras.

Net ir po to M.Broderickui buvo be galo sunku atleisti sau pačiam. „Nelengva buvo susitaikyti su tuo, kas įvyko, bet laikui bėgant dėl tos baisios patirties jaučiausi vis geriau. Padėjo terapija“, – žurnalui „Best“ atskleidė žvaigždė.

J.Grey „galva nebebuvo tokia kaip anksčiau“

Aktorė J.Grey po avarijos Šiaurės Airijoje liko beveik be išorinių sužalojimų, tačiau, kaip sakė „People“, psichologiškai ji taip ir neatsigavo. „Vieną minutę važiuojame keliu grojant muzikai, o kitą… viskas kitaip. Po to būti bebaime nebegalėjau“, – pasakojo „Purvinų šokių“ žvaigždė.

J.Grey ir M.Broderickas Šiaurės Airijoje atostogavo prieš prasidedant jos „Purvinų šokių“ premjeros kampanijai. Dar prieš aktorei išgarsėjant dėl vaidmens legendiniame filme, kuriame vaidino ir Patrickas Swayze’is, nelaimė jau spėjo pakeisti jos požiūrį į šlovę.

„Gilaus liūdesio ir išgyvenusiojo kaltės, o po to staigaus išgarsėjimo sugretinimas… Tai nesiderino. Nebuvo gera būti miestelio žvaigžde“, – sakė ji.

„Mano kūnas nebebuvo toks pat, mano galva nebebuvo tokia kaip anksčiau, mano tikslai nebebuvo tie patys“, – pridūrė J.Grey.

Vėliau aktorė atskleidė, kad dėl avarijos metu patirtų sutrenkimų ji net 20 metų kentė lėtinius skausmus. Tik aktorei prisijungus prie projekto „Šok su žvaigžde“ ji vėl perėmė savo kūno ir gyvenimo kontrolę.

„Taip ilgai kentėjau, jog nesupratau, kad skausmas užvaldė mano gyvenimą. Lioviausi dariusi daug mėgstamų dalykų, taip pat ir šokti, nes nenorėjau sustiprinti skausmo“, – pasakojo ji.

Niekas nesiginčys, kad nelaimingas įvykis pakeitė visų – tiek žvaigždžių, tiek aukų artimųjų – gyvenimus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Užsienio garsenybės, neišvengusios akistatų su policija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas