Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje po pasirodymo nužudyta jauna komikė Eurydice Dixon: visa šalis sukrėsta

Šią savaitę Australiją sukrėtė žiaurus nusikaltimas – jauną komikę Eurydice Dixon (22 m.), grįžtančią namo po pasirodymo, išprievartavo ir nužudė 19-metis vaikinas, praneša BBC. Visa šalis itin audringai sureagavo į tokį nusikaltimą – tai sukėlė žmonių pyktį ir didžiulį liūdesį.
Eurydice Dixon
Eurydice Dixon / „Instagram“ nuotr.

22-ejų merginos kūnas buvo rastas ankstų trečiadienio rytą futbolo aikštėje Melburne.

Išvakarėse ji surengė savo humoro šou viename miesto bare, ir po pasirodymo grįžtančią namo merginą užpuolė. Vietos žiniasklaida praneša, kad ji jau buvo beveik grįžusi, vos už kelių šimtų metrų nuo namų, kai ją užpuolė.

19-metis įtariamasis Jaymesas Toddas pats pasidavė policijai. Pranešama, kad jiedu vienas kito nepažinojo. Jo teismas numatytas spalio 3-iąją.

Po šios tragiškos nelaimės internete pradėta lėšų rinkimo kampanija merginos šeimai – kol kas žmonės jau suaukojo 30 tūkst. Australijos dolerių.

Visuotinis pasipiktinimas

Kolegos komikai ir visuomenė per socialinius tinklus masiškai ėmė reikšti užuojautą merginos šeimai, dalintis prisiminimais apie Eurydice ir apskritai diskutuoti apie smurtą prieš moteris šalyje.

Daug kam šis nusikaltimas sukėlė prisiminimus apie 2012 metais įvykdytą airės Jill Meagher nužudymą gretimoje Melburno vietovėje. Jos mirtis tada sukėlė visuotinius taikius protestus, kuriuose dalyvavo per 30 tūkst. žmonių.

Neauginsiu savo mergaičių pasaulyje, kuriame ėjimas namo naktį laikomas „rizikingu“ elgesiu

Eurydice Dixon nužudymas vėl atgaivino diskusijas apie smurtą prieš moteris visos šalies mastu. Daugybė australių socialiniuose tinkluose ėmė dalintis mintimis apie savo saugumą ir dalijosi pačių patirtimi. Daug kas piktinosi, kad po tokių nelaimių vis dar kaltinamos pačios moterys, esą kam vaikščioti vienoms naktį ir pan.

„Prašau, žmonės, nekaltinkite jos už tai, kad ėjo parku naktį. KALTINKITE JOS UŽPUOLĖJĄ. Moterys turėtų galėti saugiai vaikščioti mūsų gatvėmis ir parkais“; „Neauginsiu savo mergaičių pasaulyje, kuriame ėjimas namo naktį laikomas „rizikingu“ elgesiu. Moterys turi teisę laisvai vaikščioti šioje šalyje. Laisvė yra teisė, o ne privilegija“, – tokie ir panašūs komentarai užplūdo socialinius tinklus Australijoje.

Prašau, žmonės, nekaltinkite jos už tai, kad ėjo parku naktį. KALTINKITE JOS UŽPUOLĖJĄ

Ir tai – ne vien tik kalbos, tokie nusikaltimai australus skatina imtis realių veiksmų. Jau po kelių dienų Melburno moterys žada surengti piketą parke, kur buvo užpulta Eurydice Dixon.

„Jos tai darys, kad įtvirtintų (kitų) žmonių supratimą, jog Eurydice mirė dėl jos užpuoliko priimtų sprendimų – ne dėl savo. Jos teisios. Ir mes taip pat privalome priimti šį faktą“, – apie planuojamą piketą sakė vietos politikas Danielis Andrewsas.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne