Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisi liga nepalaužė britės Bernadette Hagans: į mados pasaulį neria su protezu

Mažame Didžiosios Britanijos miestelyje gyvenanti Bernadette Hagans (23) prieš dvejus metus patyrė baisų likimo smūgį – susirgo vėžiu. Dėl šios ligos teko amputuoti merginai koją. Visgi britės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai ją pastebėjo modelių agentūra ir pasiūlė bendradarbiauti.
Kojos protezą nešiojanti britė Bernadette Hagans
Kojos protezą nešiojanti britė Bernadette Hagans / „Instagram“ nuotr.

Prieš dvejus metus jauna mergina persikėlė į naują butą ir svajojo apie naują gyvenimą. Tačiau vieną popietę, lipant laiptais, britei beprotiškai pradėjo skaudėti koją. Nors tai rodė pirmus ligos požymius, mergina manė, kad tai tik patempti raiščiai. Visgi gruodį atsiradę didesni skausmai paskatino merginą apsilankyti pas gydytoją.

B.Hagans nuolatos jautėsi silpna, jai labai greitai pradėjo kristi svoris. Tik kitų metų gegužę tyrimai atskleidė, kad jos kojoje auga auglys. Paaiškėjo, kad tai buvo labai reta vėžio forma, kuri atsiranda nuo raumenų ar raiščių.

„Instagram“ nuotr./Bernadette Hagans
„Instagram“ nuotr./Bernadette Hagans

Paskutinė biopsija, atlikta 2018 m. liepą, atskleidė, kad navikas išsiplėtė į nervų sistemą, kraujagysles. Nerizikuojant merginos sveikata, jai buvo pasakyta, kad būtina amputuoti koją. Sunku net įsivaizduoti, kaip šias žinias priėmė mergina, tačiau pasirodo, kad ji nenusiminė, o priešingai – juokavo prieš operaciją.

Praėjus keturiems mėnesiams po chemoterapijos ir amputacijos, mergina jautėsi žymiai geriau. Likimas, kuris palietė trapią merginą iš Belfasto miesto, paruošė jai dovaną – su ja susisiekė modelių agentūra, kuri dirba su įvairias fizines negalias turinčiais žmonėmis ir paprašė atsiųsti geriausias jos nuotraukas.

„Instagram“ nuotr./Bernadette Hagans
„Instagram“ nuotr./Bernadette Hagans

Britės nuotraukos sudomino agentūrą ir ji netrukus įsitraukė į „Zebedee Management“ modelių agentūros veiklą. Nepaisant to, kad anksčiau nedarė nieko panašaus, tačiau nuotraukos rodo, kad jai puikiai sekasi.

Beje, tas pats likimas ištiko ir 31-erių metų modelį Lauren Wasser, kuri dėl ligos prarado abi kojas. Tačiau tai nesutrukdė jai siekti puikios modelio karjeros ir lapkritį bėgti maratone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas