Belaukiant romantinės komedijos „Mažoji Italija“: 5 įsimintiniausi kulinariniai filmai

Žiūrovų pamėgtų romantinių komedijų „Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“ ir „Tokia jau mano dalia“ bei kultinių komedinių juostų „Seni bambekliai“ ir „Mis slaptoji agentė“ kūrėjas Donaldas Petrie rugpjūčio 17 dieną pristatys dar vieną lengvą, komišką, labai romantišką bei itin skanią komediją „Mažoji Italija“ („Little Italy“).
Emma Roberts ir Haydenas Christensenas filme „Mažoji Italija“
Emma Roberts ir Haydenas Christensenas filme „Mažoji Italija“ / Kadras iš filmo

Naujo režisieriaus Donaldo Petrie filmo siužetas sukasi apie du populiarius restoranus, įsikūrusius Mažosios Italijos kvartale. Abu restoranai, kaip ir jų savininkai, visais įmanomais būdais tarpusavyje konkuruoja įrodinėdami, jog jie yra geriausi.

Tačiau kol tėvai kariauja, tarp pagrindinių filmo herojų Leo (Heydenas Christensenas) ir Nikės (Emma Roberts) užsimezga romantinis ryšys. Jaunuoliai nusprendžia pasipriešinti viskam ir atsiduoti savo jausmams, aistrai ir meilei, kuri netikėtai juos aplankė.

VIDEO: MAŽOJI ITALIJA | Kinuose nuo rugpjūčio 17 d.

Belaukiant šios kulinarinės ir jausmų kupinos komedijos, norime parekomenduoti jums penkis skanius ir labai smagiai nuteikiančius kulinarinius filmus.

„Valgyk ir gerk, vyre ir moterie“ („Eat, Drink, Man, Woman“), 1994 m.

Atkeliavusi tiesiai iš Taivano, „Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje nominuota režisieriaus Ango Lee juosta pasakoja apie vienos iš pirmo žvilgsnio padorios šeimos gyvenimą.

Filmo istorija sukasi aplink žinomą prabangaus Taivano restorano virėją Ču (akt. Lungą Sihungą), kuris puoselėja visas įmanomas savo protėvių tradicijas, nes jam maisto ruošimas yra savotiškas ritualas, suteikiantis džiaugsmą. Tačiau visiškai kitokios nuomonės yra vyro dukterys, propaguojančios greitojo maisto kultūrą.

Vieną dieną jie visi susirenka šventinės vakarienės, kurios metu atsiskleidžia visi skirtumai, susiję ne tik su dviejų žmonių kartų požiūriu į maistą, vyrus, moteris, bet ir į gyvenimą.

„Šefas ant ratų“ („Chef“), 2014 m.

Filmų „Elfas“ ir „Geležinis žmogus“ kūrėjas Jonas Favreu 2014 metais pristatė itin mažo biudžeto komišką dramą, kurioje jis pats atliko pagrindinį vaidmenį.

Blokbasterius dažnai kuriančio režisieriaus filmas pasakoja apie karštagalvį puikaus Los Andželo restorano vyriausią šefą Karlą, kuris vieną dieną pasako vienu žodžiu per daug. Tai jam kainuoja ne tik darbą, bet ir reputaciją. Bandydamas iš naujo surasti save, jis nusprendžia imtis asmeninio verslo. Taip Los Andželo gatvėse atsiranda kubietiško greito maisto vagonėlis „El Chefe“.

„Meilės receptas“ („No Reservations“), 2007 m.

Dviems „Oskarams“ už kultinį 1996 metų filmą „Spindesys“ nominuotas režisierius Scottas Hicksas 2007 metais pristatė itin smagų, labai šiltą ir prasmingą kulinarinį filmą apie tai, kaip maistas gali suartinti dvi visiškai skirtingas sielas.

Netikėtai mirus profesionalios virėjos Keitės (Catherine Zeta-Jones) sesei, ji gauna dukterėčios globą. Tačiau tai ne vienintelė jos gyvenimo permaina. Horizonte pasirodo naujas jos restorano virtuvės šefas Nikas (Aaronas Eckhartas), kuris nori įvesti visiškai naujas taisykles. Keitei nelieka nieko kito, kaip paskelbti labai savimi patenkintam bendradarbiui karą.

„Šimto žingsnių kelionė“ („The Hundred-Food Journey“), 2014 m.

Kai romantinio filmo pastatymo imasi žanro virtuozas Lasse Hallstromas, padovanojęs tokias juostas kaip „Brangusis Džonas“, „Šokoladas“ bei „Kazanova“, galima laukti kažko ypatingo ir šilto.

Filmo istorija pasakoja apie indų emigrantų šeimą, kuri po įsikūrimo Provanso miestelyje nusprendžia atidaryti šeimos kavinę. Tačiau tuo nepatenkinta yra prabangaus prancūzų restorano savininkė ponia Malori (Helen Mirren), kuri nedelsiant imasi visų priemonių, norėdama sunaikinti savo konkurentus. Tačiau su laiku jos pyktis išgaruoja, kai ji artimiau susipažįsta su kaimynais ir įsigilina į jų virtuvės ypatumus.

„Julie ir Julia“ („Julie & Julia“), 2009 m.

Ši „Oskarui“ geriausios aktorės kategorijoje nominuota režisierės Noros Ephron juosta tapo puikiu žymios šefės Julios Child memuarų apipavidalinimu, atskleidusiu šios moters gyvenimo būdą ir jos meilę darbui, išgarsinusią ją visame pasaulyje.

Filmo siužetinės linijos epicentre atsiduria pradedančioji rašytoja Julie Pauel, kuri vieną dieną norėdama atsiriboti nuo jai nepatinkančio darbo nusprendžia pagaminti 524 patiekalus iš žymiosios Julios Child knygos „Kaip įvaldyti prancūzų virtuvės meną“. Ši nelengva užduotis leis jai ne tik pasinerti į kažką ypatingo, bet tuo pačiu susitapatinti su žymia šefe, kurios receptais naudojasi geriausi pasaulio restoranai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis