Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų paaugliams parodys Britney Spears be „fotošopo“

Didžiosios Britanijos valdžios atstovai nusprendė pradėti psichologinę ugdymo programą, kurios metu paaugliams bus demonstruojamos kompiuterinėmis programomis nepatobulintos popžvaigdžių nuotraukos.
Šie Britney Spears nuotraukų komplektai, parodantys, kaip stengiamasi patobulinti dainininkės kūną kompiuterinėmis programomis, turėtų padėti britų paaugliams labiau pasitikėti savimi.
Šie Britney Spears nuotraukų komplektai, parodantys, kaip stengiamasi patobulinti dainininkės kūną kompiuterinėmis programomis, turėtų padėti britų paaugliams labiau pasitikėti savimi. / campaignlive.co.uk nuotr.

Kaip praneša campaignlive.co.uk, galimybė pamatyti reklaminių ir žurnalinių nuotraukų originalus, iki jie buvo patobulinti, turėtų padėti paaugliams sustiprinti pasitikėjimą savimi ir sumažinti savigraužą dėl savo netobulo kūno.

Tarp kitų, paaugliams bus parodytos ir nepatobulintos dainininkės Britney Spears nuotraukos, kuriose matomi fiziniai jos kūno trūkumai, paprastai paslepiami oficialių fotosesijų metu.

„Žiniasklaida ir reklama paaugliams dirbtinai suformuoja nerealius standartus. Tyrimų rezultatai rodo, kad tai negatyviai veikia nepilnamečių pasitikėjimą savimi“, – konstatavo lygių teisių ministrė Lynne Featherstone. Pasak jos, didžiausią neigiamą „pagražintų“ nuotraukų poveikį junta 10–11 metų vaikai.

Šią programą jau pasveikino įvairios tėvų bendruomenės ir organizacijos, savo ruožtu kviečiančios dizainerius ir reklamos kūrėjus mažinti psichologinį spaudimą vaikams. Didžiausią žalą, jų manymu, vaikams visų pirma daro vaizdo klipai ir nuotraukos, kuriose akcentuojamas žiniasklaidos personažų seksualumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento