Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brodvėjus gedi talentingos aktorės Laurel Griggs: mergaitei buvo vos 13 metų

Užsienio teatro bendruomenę ištiko tragedija – gedima jaunos ir talentingos Brodvėjaus aktorės Laurel Griggs. 13-metė, apie kurią jos kolegos atsiliepia tik gerai, kaip praneša CNN, mirė dėl astmos priepuolio komplikacijų.
Brodvėjaus aktorė Laurel Griggs
Brodvėjaus aktorė Laurel Griggs / „Instagram“ nuotr.
Temos: 2 Astma Teatras

Lapkričio 5 d. Niujorke netikėtai mirusi L.Griggs palaidota penktadienį, lapkričio 8 d. Į paskutinę kelionę aktorę lydėjo daugiau nei 1000 žmonių, sakė L.Griggs tėvas Andrew Griggsas.

Brodvėjaus scenoje L.Griggs debiutavo būdama vos šešerių. Su Holivudo žvaigžde Scarlett Johansson ji vaidino pjesėje „Cat on a Hot Tin Roof“. Nuo tos dienos mergina suvaidino daugiau nei 1000 Brodvėjaus pasirodymų, pasakojo jos tėvas.

View this post on Instagram

choo choo

A post shared by {Laurel Griggs} (@laurelgriggs_) on

Po debiuto pjesėje „Cat on a Hot Tin Roof“, L.Griggs 2013-aisiais prisijungė prie aktorių miuzikle „Once“, pelniusiame prestižinį „Tony“ apdovanojimą. 17 mėnesių trukusius pasirodymus šiame miuzikle jaunoji aktorė sustabdė 2015-aisiais, kai nusprendė savo jėgas išbandyti televizijoje bei filmuose.

L.Griggs nusifilmavo keliose reklamose ir serialuose, įgarsino animacinį filmuką „Bubble Guppies“, dirbo su režisieriumi Woody Allenu – 2016-ųjų jo juostoje „Cafe Society“ ji vaidino personažo Evelin dukrą.

Buvo darbui atsidavusi aktorė

L.Griggs savo darbą mėgo ir kiekvienam vaidmeniui rimtai ruošdavosi. „Ji niekada nesijausdavo rami, visuomet repetuodavo judesius ir žodžius“, – sakė aktorės tėvas. Kai jis bandydavo jai pasakyti, kad ši nusiramintų ir tikindavo, kad vaidmenims ji yra pasiruošusi geriausiai kaip tik gali, jis prisiminė, kaip ji vis sakydavo „Tėti, nedaug žmonių gauna tokį šansą.“

Teatro aktorė Jessica Threet, režisavusi du spektaklius, kuriuose vaidino ir L.Griggs, sakė: „Ji buvo darbšti. Visada šypsodavosi ir sunkiai dirbdavo, ir stengdavosi pasirodyti kuo geriausiai. Ji buvo talentinga ir labai geranoriška, o kaskart įžengusi į kambarį jį nušviesdavo.“

L.Griggs tėvas dėkojo teatro bendruomenei už didžiulį palaikymą pastarosiomis dienomis. Aktorės laidotuvių dieną Brodvėjaus teatrai virš įėjimų pritemdė šviesas. Tai – sena Brodvėjaus tradicija, kuria pagerbiamos mirusios teatro žvaigždės.

„Pasirodo, ji buvo svarbi. Svarbesnė, nei aš maniau“, – apie dukrą kalbėjo A.Griggsas.

Pralaimėta kova su astma

Jaunoji aktorė, pasak jos tėčio, pastaruosius dvejus metus kovojo su astma. Nors iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad L.Griggs yra sveika paauglė, ji reguliariai lankydavosi pas gydytojus, stebėjusius ar merginos būklė neblogėja.

View this post on Instagram

all american girl

A post shared by {Laurel Griggs} (@laurelgriggs_) on

Lemtingas astmos priepuolis L.Griggs ištiko namuose. Prastai ji pasijuto prie kompiuterio ruošdama namų darbus. Mergina buvo skubiai nugabenta į ligoninę. Deja, jos gyvybė užgeso pakeliui į ją. Medikams L.Griggs atgaivinti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas