Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Call Me Maybe“ dainos išgarsinto modelio šiandien neatpažintumėte: vaikinas pasinėrė į kitą veiklą

Praėjo jau daugiau nei aštuoni metai nuo dienos, kai Holdenas Nowellas išgarsėjo kaip vaikinas iš dainos „Call Me Maybe“ vaizdo klipo. Su ant krūtinės ištatuiruotais žodžiais „The Sky Is The Limit“ („Dangus yra riba“), tada 22-ejų vaikinas vaidino kanadiečių atlikėją Carly Rae Jepsen sužavėjusį kaimyną. Daugiau nei 1,2 mlrd. peržiūrų sulaukęs vaizdo klipas vieną pagrindinių jo žvaigždžių išgarsino, tačiau šlovė vaikino nedžiugino.
Holdenas Nowellas
Holdenas Nowellas / Youtube.com
Temos: 1 Carly Rae Jepsen

„Būtent dėl to žmonės pradėjo mane atpažinti ir tik dėl to, – iHeartRadio.ca sakė vaikinas, 2012-aisiais „People“ įvardintas kaip vienas mylimiausių to meto vyrų. – Man dėl to buvo sunku ir skaudu. Kad ir kur buvau, mane vadino „Call Me Maybe“ vaikinu, tad po kurio laiko man labai pabodo tai girdėti.“

H.Nowellas tapo pagrindiniu C.Rae Jepsen albumą reklamuojančiu asmeniu. „Mano veidas buvo visur. Aš – pjaunantis žolę. Aš – remontuojantis automobilį, – prisiminė jis. – Mano veidas buvo rodomas dažniau nei jos pačios.“

Tikriausiai galvojate, kad už pasirodymą taip visame pasaulyje išpopuliarėjusiame vaizdo klipe H.Nowellas neblogai uždirbo. Nieko panašaus nenutiko. Pasak paties jo, už dienos trukmės filmavimo darbus jam buvo sumokėta 500 dolerių. Ir nors prieš tai jam buvo žadėtas ir autorinis atlygis, jis negavo „nė cento“. Dėl to jis kaltina patirties trūkumą ir jį tuo metu atstovavusioje agentūroje vykusius įtartinus dalykus.

H.Nowellas pridūrė, kad po vaizdo klipo premjeros jis daugiau nebematė ne tik jam už darbą priklaususio atlygio, bet ir pačios dainos autorės C.Rae Jepsen. „Asmeniškai aš nieko pozityvaus apie Carly Rae pasakyti negaliu. Tas vaizdo klipas jai laimėjo apdovanojimus, bet su manimi ji taip niekada ir nebesusiekė, – sakė vaikinas ir patikslino, kad jausmai dainininkei tikrai nėra kupini neapykantos. – Yra kaip yra. Tai buvo pamokanti patirtis. Būti to dalimi buvo šaunu. Tai pakeitė mano gyvenimą.“

VIDEO: Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Šiuo metu 31-erių H.Nowellas vis dar kartais gatvėje jaunų merginų ir gėjų atpažįstamas kaip „Call Me Maybe“ vaikinas, nors jo kūną ir dengia gerokai daugiau tatuiruočių nei matoma garsiajame vaizdo klipe, kuris, pasak „Entertainment Weekly“, turi „vieną geriausių klasikinių posūkių vaizdo klipų istorijoje“. Tiesa, pačiam H.Nowellui jo vaidmuo jame iš pradžių nelabai patiko.

„Tai, kad pabaigoje paaiškėjo, jog esu gėjus… Visa tai buvo labai… Man nepatiko būti žinomam kaip gėjui iš „Call Me Maybe“ vaizdo klipo. Prie tokių dalykų nebuvau pratęs, – sakė klipo žvaigždė, kuri originalioje jo versijoje turėjo pabučiuoti kitą vaikiną. – Atvirai pasakiau neketinantis bučiuoti vaikino, ypač už 500 dolerių. Pasakiau nesijaučiantis dėl to patogiai.“

Kadangi bučiuoti kitą vaikiną H.Nowellas atsisakė, nors taip buvo sudėliotas scenarijus, jis tikina sugalvojęs kitokią pabaigą, kuri atsidūrė galutiniame vaizdo klipo variante.

Tiesa, kad galiausiai nusifilmuotų populiariame klipe, iš pradžių jam reikėjo įveikti nemažai iššūkių. Su mama gyvenęs H.Nowellas dažnai keisdavo gyvenamąją vietą. Tėtį jis matydavo labai retai – atskirai nuo šeimos gyvenęs, kaip pats apibūdino, „nusikaltėlis, narkotikais prekiaujantis alkoholikas“ dažnai lankydavosi kalėjime, gydydavosi psichiatrinėse ligoninėse.

Kai H.Nowellui buvo 10 metų, jo mama antrą kartą ištekėjo ir berniukui vėl reikėjo kraustytis į kitą miestą. Būdamas 17-kos jis buvo išmestas iš mokyklose iki jos baigimo likus kelioms savaitėms. Tada jis, kaip rašo iHeartRadio.com, nusprendė vykti į Kaliforniją. Ten jis žaidė koledžo krepšinio lygoje, priklausė beisbolo komandai, tačiau patyrė kelio traumą ir buvo priverstas grįžti į Kanadą netekus studento vizos.

Darbo neturėjusiam vaikinui jo mergina pasiūlė sudalyvauti modelių atrankose. Labai greitai jį įdarbino viena Niujorko agentūra. Nepaisant to, kad H.Nowellas dirbo su garsiausiais prekių ženklais, mokančiais tūkstančius, vaikinas vos galėjo sudurti galą su galu. „Negaudavau nei vieno uždirbto cento“, – sakė jis.

Kuo toliau, tuo labiau H.Nowellui nepatiko ir mados industrijos „grobuoniai“, turėję tam tikrų ketinimų. „Jie tave išgražina. Paprasčiausiai esi jų geiša. „Gėjus už pinigus“ – štai kaip veikia vyrų modelių industrija, bet aš taip nedirbu. Manau, žmonėms turėtų būti leidžiama mylėti tai, ką jie nori, bet aš myliu moteris. Jokia pinigų suma, joks šlovės dydis neprivers manęs… Negalėčiau elgtis taip, kas prieštarautų mano sielai“, – pasakojo jis, nutraukęs daug žadančią modelio karjerą ir grįžęs į Kanadą.

Pragyvenimui H.Nowellas užsidirbo atlikdamas pačius įvairiausius darbus – kirpo plaukus, buvo barmenu, formavo kraštovaizdį. Vaikinas neslėpė, kad pasekė ir tėvo pėdomis – pardavinėjo narkotikus.

„Dariau dalykus, dėl kurių nesididžiuoju. 2-3 metus pardavinėjau narkotikus“, – atskleidė ji. Už šią veiklą ir smurtą (H.Nowellas iHeartRadio.com pabrėžė, kad kumščius į darbą paleido gindamasis, tačiau teismui atrodė kitaip) jis atsidūrė už grotų. Nors H.Nowellui tai prilygo pasaulio pabaigai, jis tikina, kad tai buvo geriausias įvykis jo gyvenime – po to jis liovėsi užsiiminėti nešvariais darbeliais ir apvertė savo gyvenimą aukštyn kojomis.

Gerai pagalvojęs, įgavęs išminties, jis suprato, kad modelio darbas nėra jau toks blogas ir pradėjo dirbti su viena Vankuveryje įsikūrusia agentūra. Būtent tada jis sulaukė skambučio, kviečiančio į „Call Me Maybe“ vaizdo klipo atranką.

H.Nowellas nelabai norėjo imtis šio darbo, bet tuo metu buvo apsistojęs pas draugus ir jam reikėjo pinigų. 2012-aisiais „Entertainment Weekly“ sakė, kad kartu su juo dėl vaidmens klipe varžėsi 10 vaikinų.

Tapęs sensacija muzikos pasaulyje, H.Nowellas nusprendė išbandyti jėgas ir kaip atlikėjas. Muzika – jo gyvenimo aistra, o dainas vaikinas kuria nuo 12 metų. Pasivadinęs SixXx’Tre, jis pasinėrė į repą ir prieš porą metų išleido savo debiutinį albumą „Fade II Black“. Į jį atlikėjas sudėjo apie skaudžias asmenines patirtis, tarp kurių ir mažiau nei metus trukusi santuoka, vos tragiškai nesibaigęs užpuolimas, pasakojančias dainas.

Vaikino planuose – tikrai daugiau nei vienas albumas, kurie, kaip žadėjo reperis, taps platininiais. „Nesigiriu, bet pasitikiu savimi. Žinau savo kaip žmogaus, kaip atlikėjo vertę. Tai – mano pašaukimas“, – sakė H.Nowellas, siekiantis atsikratyti vaikino iš „Call Me Maybe“ klipo titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas