Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl išvykimo iš Ukrainos užsipultas šokėjas M.Čmerkovskis: „Jaučiuosi kaltas“

Pasakojimu apie tai, kaip prasidėjus karui bėgo iš Ukrainos į JAV, prieš kurį pasidalijęs žinomas šokėjas Maksimas Čmerkovskis sulaukė kritikos. Ir nors vyro stojo ginti draugai, dabar jis prabilęs apie šią situaciją teigia, kad ir pats jaučiasi kaltas. Todėl norėdamas tai ištaisyti, su kilniu tikslu išvyko į Lenkiją.
Maksimas Čmerkovskis su žmona
Maksimas Čmerkovskis su žmona / „Scanpix“ nuotr.

Šokėjas, projekte „Šokiai su žvaigždėmis“ sužibėjęs Maksimas Čmerkovskis neslepia, kad jautė kaltę ir gėdą dėl to, kad bėgo iš gimtosios Ukrainos traukiniu kartu su moterimis ir vaikais, užuot likęs šalyje kovoti su Vladimiro Putino invazija, rašo dailymail.co.uk.

Šia tema vyras pasisakė duodamas interviu laidai „Labas rytas, Amerika“ („Good Morning America“).

„Taip, jaučiuosi kaltas, jaučiuosi blogai, jaučiu gėdą, esu nusiminęs“, – kalbėjo M.Čmerkovskis.

42 metų šokėjas dėl savo pabėgimo iš karo draskomos Ukrainos į JAV pas žmoną ir sūnų buvo sulaukęs kritikos, mat ukrainiečių vyrai nuo 18 iki 60 metų privalo likti šalyje. Vis dėlto jo ginti stojo draugai, teigdami, kad Maksimas neprivalo kariauti gimtinėje, kadangi yra Amerikos pilietis, iš Ukrainos išvykęs dar 1994 metais – tada, kai jam buvo 14 metų.

Tačiau tai, kad M.Čmerkovskis neliko kariauti Ukrainoje, toli gražu nereiškia, jog jam nerūpi nuo karo kenčiantys ukrainiečiai. Pranešama, kad neseniai jis kuriam laikui paliko JAV ir išvyko į Lenkiją, kur įsteigė labdaros organizaciją „Baranova 27“, padedančią pabėgėliams, palikusiems savo namus Ukrainoje ir saugiai pabėgusiems per Lenkijos sieną.

Vyro teigimu, į Lenkiją jis išvyko norėdamas ištaisyti tai, dėl ko jį užsipuolė kritikai.

„Jaučiu, kad tai yra mano pareiga, – sakė jis laidai „Good Morning America“. – Esu čia, kad priminčiau žmonėms, jog situacija tik blogėja.“

M.Čmerkovskis pridūrė, kad nepaisant to, jog bėgdamas iš konflikto zonos turėjo ištverti nelengvą kelionę, jis privalėjo vėl palikti šeimą, kad pasielgtų teisingai.

„Grįžęs namo pagaliau pamačiau Petą (žmoną – red. past.), ir mes išgyvenome tas emocionalias akimirkas, o tada supratau, kad turiu grįžti, – kalbėjo šokėjas. – Noriu, kad sūnus manimi didžiuotųsi, ir galbūt tai yra galimybė parodyti jam, kaip reikia elgtis teisingai.“

15min primena, kad šokėjo kelionėje iš Ukrainos buvo daug iššūkių: iš sostinės Kyjivo jis bėgo į Varšuvą, o tada – į Ameriką. Tiesa, iš pradžių jis netgi buvo suimtas, o vėliau, kaip pats pasakojo, išgyveno „traumuojančią“ patirtį važiuojant traukiniu, kuriame buvo pilna moterų ir vaikų.

Maksimas taip pat sukritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir pareiškė, kad jo valdomos valstybės žmonės yra „supainioti“ ir „nesusipratę“.

„Putinas neatstovauja visiems rusams. Tiesiog noriu, kad tai būtų labai aišku. Nenoriu, kad būtų neapykanta. Nenoriu, kad būtų pasibjaurėta jais kaip tauta. Jie mūsų broliai ir seserys. Mano mamos brolis... jo šeima gyvena Rusijoje. Mano senelis gyvena Rusijoje. Rusijos teritorijoje. Jie persikraustė neturėdami darbo.

Aš taip pat pykstu ir pyksiu... Aš atėjau iš tos vietos. SSRS man neatstovavo ir manau, kad Putinas neatstovauja geriesiems. Mes tiesiog turime jiems padėti ir atverti akis. Taigi kalbėkite toliau, naudokitės savo balsu, ir aš taip pat tai darysiu“, – kalbėjo M.Čmerkovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas