Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris Karlas Lagerfeldas grasina atsisakyti Vokietijos pilietybės dėl migrantų priėmimo

Dizaineris Karlas Lagerfeldas, viešai užsipuolęs Vokietiją kanclerės Angelos Merkel sprendimą priimti daugiau nei milijoną migrantų, ketvirtadienį pareiškė, kad jam dėl šio klausimo galbūt teks atsisakyti Vokietijos pilietybės.
Lily-Rose Depp ir Karlas Lagerfeldas „Chanel“ aukštosios mados pristatyme
Lily-Rose Depp ir Karlas Lagerfeldas „Chanel“ aukštosios mados pristatyme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ar iš tikrųjų jai reikėjo sakyti, kad būtina priimti vieną milijoną migrantų, kai Prancūzija, laikanti save žmogaus teisių kraštu, pažadėjo priimti 30 tūkstančių?“ – duodamas interviu Prancūzijos dienraščiui „Le Point“ klausė Karlas Lagerfeldas.

Dar kartą Angelą Merkel pavadinęs „pastoriaus dukra, nesugebančia pripažinti blogio, kurį po 1933-ųjų vykdė Vokietija“, mados kūrėjas apkaltino ją paskatinus kraštutinės dešinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) atsiradimą šalyje.

„AfD neegzistavo, tačiau ištarusi vienintelį sakinį ji privertė partiją atsirasti, atstūmė du milijonus rinkėjų ir pasiuntė 100 šių neonacių į parlamentą“, – teigė jis, turėdamas omenyje 92 AfD įstatymų leidėjus, per praėjusį rugsėjį vykusius rinkimus užsitikrinusius mandatus Bundestage.

„Jeigu taip bus ir toliau, atsisakysiu Vokietijos pilietybės“, – grasino Karlas Lagerfeldas.

Jis nepatikslino, kurios šalies pilietybę priimtų, bet anksčiau dizaineris karštai tvirtino, kad „Prancūzijoje aušta nauja era“ šalies prezidentu tapus Emmanueliui Makronui.

„Man asmeniškai patinka Macronas ir jo žmona Brigitte, tačiau tai nereiškia, kad norėčiau tapti prancūzu“, – dienraščiui „Le Point“ sakė jis.

„Nemėgstu tautybių, esu kosmopolitas. Taip pat nelaikau savęs vokiečiu – esu Hanzos kilmės“, – pridūrė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dizaineris Karlas Lagerfeldas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dizaineris Karlas Lagerfeldas

Jis turėjo galvoje Hanzos miestų prekybinę sąjungą, XIII amžiuje susiformavusią Vokietijos šiaurinėje dalyje.

Panašu, kad tautybės klausimu Karlo Lagerfeldo pozicija per kelis mėnesius radikaliai pasikeitė. Anksčiau jis teigė žurnalui „Madame Figaro“ esąs „krautas“ (vokietis) širdyje“.

„Tai mano genuose, ir esu tuo patenkintas. Ir vien dėl to, kad ponia Merkel daro kvailus dalykus, nesiruošiu išsižadėti, jog esu vokietis“, – pabrėžė jis.

Praėjusį lapkritį Karlas Lagerfeldas sukėlė pasipiktinimą savo pareiškimais apie Holokaustą bei griežta kritika Angelai Merkel už sprendimą atidaryti Vokietijos sienas migrantams.

„Negalima nužudyti milijonų žydų, kad jų vietą užimtų milijonai didžiausių jų priešų – net jeigu šiuos įvykius skiria dešimtmečiai“, – pareiškė mados kūrėjas dalyvaudamas vienos Prancūzijos televizijos pokalbių šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas