Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

DJ Paulas van Dykas prisiteisė 11 mln. eurų už festivalyje patirtą traumą: net buvo paniręs į komą

Pasaulinio garso Vokietijos didžėjus Paulas van Dykas (47 m.) iš vieno festivalio organizatorių prisiteisė 11 mln. eurų už tai, kad šie neužtikrino saugumo ir jis koncerto metu patyrė rimtą traumą: įkritęs į scenoje paliktą angą didžėjus susilaužė stuburą, patyrė smegenų sukrėtimą, keletą dienų praleido komoje ir tris mėnesius praleido gydymo įstaigose.
Didžėjus Paulas van Dykas
Didžėjus Paulas van Dykas / „Instagram“ nuotr.

Šis incidentas įvyko dar 2016 metais, tačiau bylinėjimasis užtruko ir galiausiai dabar didžėjui buvo atlyginta už patirtą traumą – kaip praneša „Tha Blast“, teismas šią savaitę iš festivalio organizatorių priteisė jam 11 mln. eurų.

Nelaimė įvyko 2016-ųjų vasarį per „A State Of Trance“ festivalį Utrechto mieste Olandijoje. Koncerto metu nuo didžėjaus pulto atsitraukęs ir arčiau šėlstančios publikos pabandęs nueiti van Dykas netikėtai įkrito į scenoje paliktą angą – jos tamsoje nesimatė.

VIDEO: Akimirka, kuomet Paulas van Dykas įkrenta į scenoje paliktą angą

Iš 10 metrų aukščio kritęs didžėjus, kurio tikrasis vardas yra Matthias Paulas, rimtai susižalojo: iš karto paniro į komą, o ligoninėje jam buvo nustatytas smegenų sukrėtimas bei stuburo slankstelių lūžiai.

Iš ligoninės Paulas van Dykas išėjo tik po trijų mėnesių – kurį laiką didžėjus privalėjo leisti neįgaliojo vežimėlyje, kol vėl išmoko vaikščioti.

Neskaitant sužalotos sveikatos, didžėjus patyrė ir rimtų finansinių nuostolių: dėl traumos privalėjo atšaukti visus koncertuoti iki 2016-ųjų birželio, taip pat stipriai nusikėlė jo naujo albumo įrašymas – šis galiausiai išleistas daug vėliau nei planuota, 2017 metais.

Vokietis Paulas van Dykas yra vienas garsiausių ir sėkmingiausių didžėjų pasaulyje, jis tik vienas iš nedaugelio, tituluotų Pasaulio didžėjumi numeris vienas net du kartus – 2005 ir 2006 metais.

VIDEO: Paul van Dyk - For An Angel 2009

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas