Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Egipto pilvo šokėja trejus metus praleis kalėjime: nuteista dėl turinio socialiniuose tinkluose

Žinoma Egipto pilvo šokių šokėja Sama El-Masry (42 m.) dėl „apsimetinėjimo ir amoralumo kurstymo“ socialiniuose tinkluose kalėjime praleis net trejus metus. Jei to dar nebūtų gana, moteris turės sumokėti beveik 19 tūkst. dolerių siekiančią baudą, Egipto laikraštį „Al-Ahram“ cituoja „Insider“.
Egipto socialinių tinklų žvaigždė Sama El-Masry
Egipto socialinių tinklų žvaigždė Sama El-Masry / „Instagram“ nuotr.
Temos: 2 Egiptas Instagram

Egipte žinoma Sama El-Masry, instagrame turinti net 3 mln. sekėjų, buvo sulaikyta dar balandžio mėnesį, vyriausybei vykdant susidorojimą su socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „TikTok“ neva seksualų turinį viešinančiais nuomonės formuotojais.

Moteris kaltinimus „apsimetinėjimu ir amoralumo kurstymu“ neigia ir tikina, kad turinys, dėl kurio ji buvo nuteista, be jos leidimo buvo paviešintas tada, kai iš jos pernai buvo pavogtas telefonas.

View this post on Instagram

صباح الرياضه.....????????????

A post shared by سما المصري (@samaelmasrii) on

Kairo ekonominių nusižengimų teismas nusprendė, kad Sama El-Masry pažeidė Egipte itin stiprias šeimos vertybes ir principus bei savo socialinių tinklų paskyras panaudojo „amoraliams“ veiksmams įvykdyti, skelbia „Reuters“.

„Laisvė ir paleistuvavimas yra labai skirtingi“, – sakė Johnas Talaatas, parlamento narys, prašęs imtis teisinių veiksmų prieš Sama El-Masry ir kitas „TikTok“ žvaigždes.

Tuo metu Sama El-Masry teigė apeliuosianti priimtą teismo sprendimą.

2018-aisiais Egiptui įteisinus naują kibernetinių nusikaltimų įstatymą, kuriuo vyriausybei leidžiama cenzūruoti įrašus internete ir kontroliuoti bendravimą, „paleistuvavimo kurstymu“ apkaltintos kelios vietinės nuomonės formuotojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas