Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eltonas Johnas pasipiktino Vatikano sprendimu nepritarti tos pačios lyties asmenų sąjungų palaiminimui

Tviteryje piktą žinutę parašęs Eltonas Johnas negailėjo kritikos Vatikanui, nepritarusiam tos pačios lyties asmenų sąjungų palaiminimui, rašo Mirror.co.uk.
 Emmanuelis Macronas ir Eltonas Johnas
Eltonas Johnas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį Vatikanas išplatino pranešimą, kad Katalikų bažnyčia negali laiminti tos pačios lyties asmenų sąjungų. Į tai sureaguoti suskubo ir Eltonas Johnas.

Garsus atlikėjas apkaltino Vatikaną veidmainiavimu, nes investavo pinigų į filmą „Rocketman“, pasakojantį tikrą istoriją apie tai, kaip homoseksualumo neslepiantis dainininkas atrado meilę ir vedė Davidą Furnishą. Vietinė italų žiniasklaida pranešė, kad Eltono Johno biopinei juostai Vatikanas per „Maltese Investment“ skyrė apie 1 mln. eurų, rašė Dailymail.co.uk.

„Kaip Vatikanas gali atsisakyti laiminti gėjų santuokas, nes jie „yra nuodėme“, tačiau su džiaugsmu pelnosi iš milijoninių investicijų į „Rocketman“ – filmą, kuris švenčia mano laimę iš santuokos su Davidu?? #veidmainystė“, – rašė Eltonas Johnas.

Popiežiui pavaldi Šventojo Sosto Tikėjimo mokymo kongregacija pirmadienį paskelbė oficialų atsakymą į klausimą, ar katalikų dvasininkai gali laiminti tos pačios lyties asmenų sudaromas sąjungas.

Neigiamas atsakymas buvo pateiktas dviejų puslapių aiškinamajame dokumente, paskelbtame septyniomis kalbomis. Dokumentas paskelbtas su popiežiaus Pranciškaus žinia ir sutikimu.

Anot paaiškinančios notos, homoseksualūs asmenys yra laukiami ir laiminami Bažnyčios, tačiau nėra laiminamos jų santuokos.

15min primena, kad dainininkas ir jo sutuoktinis amžiną meilę vienas kitam prisiekė 2014 m. Laisvu nuo darbo metu Eltonas Johnas su mylimuoju augina du vaikus – Elijah ir Zachą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas