Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eminemas mini ypatingą sukaktį – prieš 12 metų prasidėjusią sėkmingą kovą su priklausomybe

Ne paslaptis, kad visame pasaulyje garsus amerikiečių reperis Eminemas kadaise turėjo problemų su žalingomis svaiginančiomis medžiagomis. Tačiau visa tai – jau seniai praeityje, mat prieš kelias dienas muzikos žvaigždės paminėjo asmeninį itin svarbų pasiekimą. Hito „Lose Yourself“ atlikėjas su sekėjais pasidalijo džiugia žinia – jis jau 12 metų yra „švarus“, rašo Usatoday.com.
Eminemas pažymėjo 12 metų blaivybės sukaktį
Eminemas pažymėjo 12 metų blaivybės sukaktį / Vida Press ir „Instagram“ nuotr.
Temos: 1 Eminemas

Šią sukaktį Eminemas pažymėjo pasidalydamas anoniminių alkoholikų klubo taip vadinamo blaivybės ženklelio nuotrauka.

Šis ženklelis, duodamas visiems anoniminių alkoholikų ir kitų 12 žingsnių programų nariams, simbolizuoja laiką, kiek jo savininkas praleido blaivas – nevartodamas alkoholio ar kitų psichotropinių medžiagų. Ant reperiui skirto puikuojasi skaičius 12 ir frazė „Po vieną dieną“ bei žodžiai „vienybė“, „pasveikimas“, „tarnyba“.

Kad kovoja su priklausomybe Eminemas niekada neslėpė. Jis viešai yra kalbėjęs ir apie narkotikus vartojančią motiną.

Pernai panašiu metu jis taip pat pasidalijo ženklelio, žyminčio 11 blaivybės metų, nuotrauka. Šalia jos reperis rašė „vis dar nebijantis“. Tokie patys žodžiai lydi ir jo šiųmetį įrašą.

Kovą su priklausomybe amerikietis reperis pradėjo 2008 metų balandžio 20 d. – praėjus penkiems mėnesiams po vos tragiškai nesibaigusio metadono perdozavimo.

Pasak „Global News“, Eminemas ieškojo kitų vaistų – skausmą malšinančių, nuo kurių taip pat buvo priklausomas. Tačiau jam kažkas padavė visai ne tuos, bet į tuos, prie kurių buvo pratęs, labai panašius.

2011-aisiais „Rolling Stone“ Eminemas sakė, kad perdozavimą sukėlę vaistai atrodė kaip jo įprastai vartoti, todėl dėmesio per daug į juos nekreipė.

„Pamenu, kad išgėriau vieną tabletę automobilyje pakeliui namo ir pagalvojau „O, kaip gerai“. Jas vartojau porą dienų, tada įsigijau dar“, – sakė Eminemas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eminemo pasirodymas „Oskaruose“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eminemo pasirodymas „Oskaruose“

Naktį, kai perdozavo, 2007 metų gruodį, reperis prisiminė nuėjęs į tualetą atlikti reikalų ir pargriuvo ant žemės. Jis kelis kartus bandė atsistoti, tačiau vėliau neteko sąmonės.

„Pamenu tik kad trenkiausi į grindis ir atsibudau ligoninėje. Gydytojai man pasakė, kad suvartojau kiekį, prilygstantį keturiems heroino maišeliams. Jie pridūrė, kad iki mirties trūko vos dviejų valandų“, – tęsė jis.

Vėliau Eminemas prisipažino, kad viena iš priežasčių, kodėl jis pasidavė priklausomybei, buvo jo vieno artimiausių vaikystės draugų DeShauno „Proof“ Holtono netektis 2006 metais.

Viena ryškiausių repo muzikos žvaigždžių – ne vienintelis žinomas atlikėjas, neslepiantis turėjęs bėdų dėl alkoholio ar kitų pavojingų medžiagų vartojimo. Pernai liepą socialiniame tinkle nuotrauka, kurioje pavaizduotas anoniminių alkoholikų klubo ženkliukas, pasidalijo ir Eltonas Johnas. Jis rašė blaivus esantis jau 29 metus.

„Prieš 29 metus buvau palūžęs žmogus. Galiausiai sukaupęs drąsą pasakiau tris žodžius, kurie pakeitė mano gyvenimą: „Man reikia pagalbos“. Dėkoju visiems pasiaukojusiems žmonėms, padėjusiems man šioje kelionėje link blaivybės. Liksiu amžinai dėkingas“, – rašė Eltonas Johnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas