Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Kol dar neatėjo audra“ kūrėjai: „Mums buvo svarbu parodyti, kad ir moterys turi supergalių“

Begalinė meilė ir valia: tai dvi savybės, kurios moteris gali paversti superherojėmis. Būtent taip teigia jau šiandien į Lietuvos kino teatrus atkeliaujančios jausmingos dramos „Kol dar neatėjo audra“ kūrėjai.
Samas Claflinas ir Shailene Woodley filme „Kol dar neatėjo audra“
Samas Claflinas ir Shailene Woodley filme „Kol dar neatėjo audra“ / Kadras iš filmo

Pagal realius įvykius pastatytoje juostoje pamatysime filmų „Divergentė“ bei „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ žvaigždę Shailene Woodley ir kino hituose „Aš prieš tave“ bei „Bado žaidynės: ugnies medžioklė“ išgarsėjusį Samą Clafliną.

Atsidūrusi nepavydėtinoje situacijoje pora žiūrovams primins, kad net ir tada, kai jau atrodo, kad išeities nebėra, lieka viltis, kuri gali tapti pagrindiniu išsigelbėjimu.

41 diena atvirame vandenyne, be jokios pagalbos. Tiek filmo herojams teko iškęsti ir įvertinti, koks brangus ir trapus žmogaus gyvenimas.

„Tai istorija, kurią būtina papasakoti ir parodyti. Ją reikėjo ekranizuoti dar 80-taisiais, 90-taisiais metais, tačiau ji labai svarbi ir šiandien“, – sako Shailene Woodley.

Kadras iš filmo/Shailene Woodley filme „Kol dar neatėjo audra“
Kadras iš filmo/Shailene Woodley filme „Kol dar neatėjo audra“

Nors režisierius Baltasaras Kormakuras į scenarijų žvelgė ne per lyčių prizmę, šią istorijos stipriąją pusę teigė supratęs vos prasidėjus filmavimams.

„Filmų, kuriose moteris susiduria su gamtos jėga, yra tikrai mažai, jei išvis jų yra. Dažniausiai tai barzdoti vyrai, kovojantys su meškomis, cunamiais, everestais, žemės drebėjimais. Todėl tuomet pamaniau: štai mano proga parodyti, kad moterys irgi turi supergalių!“ – pasakoja režisierius.

Kadras iš filmo/Shailene Woodley ir Samas Claflinas filme „Kol dar neatėjo audra“
Kadras iš filmo/Shailene Woodley ir Samas Claflinas filme „Kol dar neatėjo audra“

Kad aktoriai lengviau įsijaustų į vaidmenis, scenas vandenyne nuspręsta filmuoti realioje aplinkoje, vandenyne prie Fidžio krantų. Todėl teko palaukti ir audros, ir bangų.

„Vandenynas daug kam asocijuojasi su gražia spalva ir atostogomis. Mes jį pažinome visiškai kitokį“, – juokiasi Samas Claflinas.

Shailene Woodley ir Samas Claflinas filme „Kol dar neatėjo audra“ vaidins banglentininkę Tamę ir jūreivį Ričardą, kurie susipažino Taityje – Ramiojo vandenyno pietuose esančiame vandens ir nuotykių mėgėjų rojuje. Jaunuoliai iš karto krito vienas kitam į akį, o netrukus nutarė kartu leistis į gyvenimo kelionę: Ričardo jachta nuplaukti į Kaliforniją, esančią už daugiau nei 6000 kilometrų. Spalio mėnesį, artėjant vasarai Pietų pusrutulyje, įsimylėjėliai pakėlė bures.

Kelionės pradžia buvo panaši į pasaką: palankus vėjas, maloni šiluma ir niekieno netrukdoma vienatvė neaprėpiamose vandens platybėse. Tačiau Tamė ir Ričardas net nenutuokė, kad plaukia tiesiai į besiformuojantį uraganą Reimondas, tais metais tapusį vienu galingiausių uraganų istorijoje.

Patyrę triuškinančią gamtos jėgą, jaunuoliai tik per stebuklą liko gyvi – Ričardui lūžo keli šonkauliai ir koja, o Tamė apskritai atsipirko vos keliais nubrozdinimais ir sumušimais. Vis tik situacija atrodė beviltiška: jachta suniokota beveik nepataisomai, radijas – taip pat, maisto ir vandens atsargų beveik nelikę, o iki artimiausios sausumos – Havajų – bent pora tūkstančių kilometrų. Tačiau Tamė nusprendžia nepasiduoti.

Jaudinanti ir kvapą gniaužianti istorija apie drąsą, pasiaukojimą bei meilę „Kol dar neatėjo audra“ Lietuvoje pradedama rodyti jau šiandien, birželio 1 dieną.

VIDEO: Filmo KOL DAR NEATĖJO AUDRA video anonsas. Kinuose nuo birželio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas