Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filmo verta T.Fordo ir R.Buckley istorija: lifte aplankė meilė iš pirmo žvilgsnio

Amerikiečių mados dizaineris Tomas Fordas (60) jau mėnesį gedi ilgamečio partnerio ir sutuoktinio Richardo Buckley. Jųdviejų meilės istorija – išskirtinė ir verta filmo, kurį gal kada nors sukurs ir patirties kino industrijoje turintis dizaineris.
Tomas Fordas ir Richardas Buckley
Tomas Fordas ir Richardas Buckley / Vida Press nuotr.

Pora savo pažinties istorija 2011 m. papasakojo žurnalui „Out“. Lemtingais jiems tapo 1986-ieji. Tomas Fordas tada buvo „kuklus 25-erių vaikinas“, kuriam 38-erių Richardas Buckley į akį krito viename madų šou.

Pasak dizainerio, jį sužavėjo žinomo mados žurnalisto akys, bet patrauklus vyriškis jam tada atrodė „nepasiekiamas“. Tiesa, jau po 10 dienų jųdviejų keliai vėl susikirto, Tomui Fordui atvykus į „Women’s Wear Daily“ redakciją, kur tuo metu mados redaktoriumi dirbo Richardas Buckley. Jie susitiko lifte, rašo Fashionweekdaily.com.

Pasirodo, ir Richardui Buckley Tomas Fordas buvo kritęs į akį. „Jis buvo mielas, elgėsi juokingai. Tarsi šoko aplink, vis žvilgtelėdavo į mane ir labai stengėsi palikti įspūdį. Tada, leisdamasis tuo liftu, ir nusprendžiau, kad vesiu jį“, – pasakojo dizaineris.

Tomas Fordas prisiminė pajutęs, kad juodu iškart siejo kažkoks ryšys – „tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio“. Be to, Richardas atitiko visas idealaus partnerio savybes: „Jis buvo žavus, toks suaugęs ir net bauginantis. Be to, jis manęs įnirtingai siekė, nors labai stengtis nereikėjo. Mane tai džiugino, bet kartu ir gąsdino, nes žinojau, kad jis kitoks ir kad tai, ką jam jaučiu, skiriasi nuo to, ką jausdavau anksčiau.“

Kai savo istorijos versiją pasakojo Richardas Buckley, jis prisiminė lifte kolegai kaip tik užsiminęs apie vyrą, pamatytą madų šou, kai prasivėrė lifto durys ir prieš jį stovėjo tas, kurio pamiršti jam niekaip nepavyko. „Visą laiką, kol leidomės žemyn, plepėjau kaip mokyklinukas. Begėdiškai flirtavau su juo, o jis, tuo tarpu, nieko nesakė. Kuo labiau jis tylėjo, tuo kvailiau jaučiausi“, – kalbėjo Richardas Buckley.

Apie šį susitikimą žurnalistas papasakojo Tomo Fordo viršininkui, kuris patvirtino, jog dizaineris – „tobulas partneris jam“. Nieko nelaukęs, darbdavys Tomui Fordui perdavė žinią, kad į pasimatymą jį norėtų pakviesti pats „Richardas Buckley, „Women’s Wear Daily“ mados redaktorius ir „Scene“ redaktorius. Jis labai svarbus. Mums jo reikia. Imk mano kreditinę kortelę ir veskis jį ten, kur tik panorės“.

Kaip sakoma, taip užgimė istorija. Pora greitai tapo neišskiriama. „Turėjome tris pasimatymus. Po keturių savaičių mes jau gyvenome kartu. Jis davė man savo buto raktus, ir nuo to laiko mes gyvenome drauge“, – prisiminė T.Fordas.

„Turėjau daug santykių ir įtariai žiūrėjau į dalykus, bet su Tomu elgiausi atsargiai, nenorėjau kartoti klaidų. Nudegiau, todėl saugojausi žmonių. Ir štai Naujųjų metų išvakarėse mes niekur nėjome, likome mano nedideliame bute. Įteikiau jam „Tiffany“ dėžutę, kurios viduje buvo mano buto raktas. Kitą dieną jis persikraustė pas mane“, – pasakojo Richardas Buckley.

Tomas Fordas taip pat prisimena bijojęs, kad nuo AIDS mirus ne vienam jų bendram bičiuliui, tai turės įtakos jųdviejų santykiams, tačiau netektys tik sustiprino poros santykius. „Mudu buvome pasiruošę įsimylėti ir kurti gyvenimą su brangiu žmogumi“, – sakė dizaineris.

Praėjus trejiems metams nuo draugystės pradžios, porą ištiko dar viena nelaimė – Richardui Buckley gydytojai diagnozavo vėžį. Laimei, ne tik pavyko išgydyti ligą, bet ir dar labiau sutvirtinti vyrus siejantį ryšį.

2012-aisiais porai surogatinė motina pagimdė sūnų Alexanderį. Tomas Fordas prižadėjo gerbti sūnaus privatumą dar tada, kai jis nebuvo gimęs, ir viešumoje jo nerodė. „Jei turėsiu vaiką, to net nepastebėsite. Gal pamatysite jį, kai jam sukaks 18-ka, bet jo nedemonstruosiu“, – dar 2011 m. „Marie Claire“ pareiškė dizaineris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Buckley ir Tomas Fordas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Buckley ir Tomas Fordas

Netrukus po to, kai JAV įteisino tos pačios lyties asmenų santuoką, pora 2014 m. susituokė slaptoje ceremonijoje.

Dar anksčiau Tomas Fordas yra pasakojęs, kad jųdviejų su žurnalistu santykiai tokie sėkmingi ir tvirti buvo tik dėl to, kad jie buvo paremti abipuse pagarba ir pasitikėjimu.

„Jei tą žmogų gerbi, tiki, kad jis turi gerą širdį ir sielą, geriausią širdį ir sielą, kokius tik esi sutikęs, niekada jo nepalik, nes už jį geresnio niekur nerasi“, – patarimais dalijosi dizaineris.

15min primena, kad Richardas Buckley mirė rugsėjo 19 d. būdamas 72-ejų dėl „natūralių priežasčių po ilgos ligos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas