Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 27

G.R.R.Martinas – kaip knygų pabaiga skirsis nuo serialo ir apie būsimus „Sostų karų“ projektus

Per penkerius metus, kai HBO programų vadovai kruopščiai svarstė, kas galėtų tapti vertu „Sostų karų“ įpėdiniu, George'as R.R.Martinas nuolat stūmė vieną idėją: savo pasakojimą apie drakonus valdančios Targarienų giminės iškilimą ir nuopuolį, kurio veiksmas vyksta beveik 200 metų prieš „Sostų karų“ įvykius.
George'as R.R.Martinas
George'as R.R.Martinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

HBO gretose būta tam tikro nenoro kurti serialą, kuris, kaip ir originalas, būtų apie kovą dėl Geležinio sosto. Pora scenaristų, kuriems buvo pavesta dirbti su Targarienų koncepcija, atėjo ir išėjo, tačiau Martinas nepasidavė. Tada, kai HBO nufilmavo ir atšaukė kitos „Sostų“ priešistorės bandomąjį epizodą, Martino atkaklumas nugalėjo. Serialui „Drakono namai“ 2019 m. pabaigoje buvo iškart uždegta žalia šviesa. Martinas kartu su Ryanu Condalu yra jo kūrėjai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Condalas, George'as R.R.Martinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Condalas, George'as R.R.Martinas

„Drakono namų“, pirmojo „Sostų“ šalutinio serialo, premjera įvyko sekmadienio vakarą, o HBO ant kortos pastatė daug. Serialo tapimas hitu gali įrodyti „Sostų“ kino visatos gyvybingumą. Vidutiniškas pasirodymas (ar dar blogesnis) paskatintų gilesnes diskusijas apie tai, ar milijonai žiūrovų trokšta daugiau „Sostų“ serijų.

Praėjusio mėnesio pabaigoje vykusiame pokalbyje Martinas, per pastaruosius tris dešimtmečius kruopščiai kūręs „Sostų“ visatą įvairiose savo knygose, kalbėjo apie tai, kodėl jam labai svarbi ši idėja, apie savo ambicijas dėl būsimų šalutinių projektų ir apie tai, kaip jo kuriamos knygos skirsis nuo prieštaringai vertinamos serialo „Sostų karai“ pabaigos.

Pateikiame šio interviu ištraukas.

– Du scenaristai dirbo prie jūsų Targarienų istorijos kūrimo ir tai niekur nenuvedė. Kas privertė jus toliau ją kurti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas