Pokalbiui vyrukus pasisodinome iškart po visą dieną trukusių mokymų, dar iki jiems žengiant už baro vakariniame renginyje. Ir pirmuoju klausimu pasiteiravome, kas gi juos taip laiko barmenų pasaulyje bei skatina ir toliau siekti naujų aukštumų. Pavyzdžiui, Adrianas, prieš užkariaudamas Čekijos „World Class“ čempiono titulą, buvo sėkmingas ledo ritulininkas.
„Mes kiekvieną dieną stebime kokia dinamiška ir greita yra pramogų industrija. Kiek daug naujovių atsiranda. Kartais net pasidaro baisu, ar įmanoma spėti paskui tokį ritmą”, – atsakymą pradėjo Adrianas.
„Suprasdami, kaip svarbu yra išlikti pačiame viršuje, tu negali sustoti ir profesionaliai darbuotis tik vienoje srityje. Mes privalome būti geresni. Mes turime stebinti savo svečius dar labiau. Nes mes jaučiame atsakomybę. Šiandien mudu darbuojamės Prahos senamiestyje įsikūrusiame miksologijos ir šampano bare „L'Fleur“. Kadangi čia taikome aukščiausius standartus, kažką naujo privalome sugalvoti kasdien. Norėdami būti geriausiais, sustoti paprasčiausiai negalime“, pokalbį pratęsė Viazslavas.
Priminėme vyrukams, kad šiandien pasaulyje ir taip per daug naujovių, dėl kurių žmonės ganėtinai greitai praranda susidomėjimą. Čia pat pasiteiravome, kokie yra esminiai elementai, galintys užtikrinti tikrą pramogą bare ir kuo galima stebinti vis labiau apatiškus svečius? Kilo jausmas, kad Adrianas šiam klausimui atsakymą nešiojasi savo kišenėje: „Susikoncentruok ties aptarnavimu. Tai yra bene svarbiausia viso pramogų pasaulio dalis. Tuomet stebėk, kaip tavo svečiai jaučiasi lankydamiesi pas tave. Jiems čia turi patikti. Skirk papildomai laiko ir dėmesio, patiek tik aukščiausios kokybės produktus, mokyk juos ir juokauk. Juk tai taip paprasta. Tokiu būdu išlaikysi jų susidomėjimą ir tavo darbas jiems pasirodys dar labiau įdomus. Nepamirškite ir juokauti. Juk humoras yra geriausia pramoga“.
Tuo tarpu Viazslav‘as tik pridūrė, kad barmenauja jie paprastai, tačiau su gerokai daugiau linksmumo. Ir pridūrė, koks svarbus yra dėmesys detalėms bei tave lankantiems svečiams.
Čia nusprendėme pasidomėti, ką abiems suteikė dalyvavimas „World Class“ čempionate ir kodėl kitų valstybių barmenai turėtų siekti galimybės iškilti per tokius projektus? Abu pašnekovai vienbalsiai sutarė, kad „World Class“ buvo geriausias jų gyvenimo etapas. Tai buvo geriausia galimybė susipažinti su milžiniškos industrijos atstovais ir labai stipriai išplėsti akiratį apie čia slypinčias technologijas, produktus. Tai taip pat atvėrė duris į pažintis gastronomijos pasaulyje. Adrianas pridūrė, kad dalyvavimas čempionate stipriai prisidėjo prie jo asmenybės formavimosi ir išmokė disciplinos. Taip pat daugelis jo šiandieninės charizmos taip pat susiję su šiuo jo gyvenimo iššūkiu.
Tačiau kiekvienas bent kartą gyvenime dalyvavęs viename ar kitame čempionate žino pralaimėjimo kartelį. Ne paslaptis, kad vienas iš mūsų pašnekovų taip pat yra susimovęs vieno iš čempionatų finalų metu – ir kaip pats pasakojo, grynai per savo nepasiruošimą. Tad pasinaudodami proga paklausėme, kas yra itin svarbu rengiantis tokio tipo renginiams? Ko negalima pamiršti? Viazslavas iškart pabrėžė, kaip yra apskritai svarbu ruoštis. Ir kad įvertinti reikia kiekvieną detalę. Čia Adrianas pridūrė, kad viskas, ką ketini daryti čempionate – turi turėti prasmę ir sietis tarpusavyje. Ar tai būtų pats kokteilis, tavo pasakojama istorija, aplinka, skambanti muzika, kvapas. Net tavo dėvima apranga turi turėti prasmę. Labai svarbu kaip tu judi, kokia tavo intonacija ir kūno kalba. Abu vyrukai pridūrė, kad ir kiek nesiruoštum, reikia būti pasiruošus ir pralaimėti. Tad kuo daugiau scenarijų įvertinsi, tuo bus paprasčiau puikiai pasirodyti esant scenoje.
Pokalbio pabaigai pasiteiravome, kaip tokie kaip „World Class“ čempionatai pakeitė jų požiūrį į visą industriją. Pasak Adriano, vienareikšmiškai labai stipriai ir tik į gerą pusę. Kadangi dalyvavimas tokio lygio įvykyje atvėrė akis ir parodė, kiek daug svarbių detalių slypi iš pažiūros paprastame darbe. Jis suprato, kokia sudėtinga yra ši sritis Kaip svarbu turėti skonį, kaip jį teisingai derinti ir kokie gali egzistuoti maisto ir gėrimų derinimo būdai. Jis taip pat pridūrė, kad įgavus tokį kiekį patirties – tu pradedi rimčiau žvelgti į savo gyvenimą ir palengva pradedi išmanyti dar daugiau skirtingų sričių. Jo teigimu, „World Class“ stipriai prisideda prie jo ateities barų vizijos ir suteikia papildomų jėgų siekti dar didesnių aukštumų.
Adrian Michalcik bei Viazslav Cirok Lietuvoje lankėsi pristatydami prestižinį čempionatą „World Class“ ir dalindamiesi patirtimi su mūsų šalies barmenais. Tai pirmą kartą Lietuvoje rengiamas čempionatas. Lietuvos „World Class“ finalas, kuriame susirungs dešimt kitus atrankinius kriterijus įvykdžiusių barmenų, vyks birželio 14 d. Rygoje. Trys geriausiai pasirodę – įgis teisę gegužės 15 d. susirungti Baltijos šalių finale bei laimėti teisę dalyvauti pasauliniame „World Class“ finale, kuris šiemet vyks Meksike.
„World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja UAB „Prike Lietuva“ – vieni pagrindinių aukštos kokybės alkoholinių gėrimų platintojų šalyje. 2005 m. įsteigta kompanija, bendradarbiaudama su didžiausiu pasaulyje alkoholinių gėrimų prekinių ženklų valdytoju „Diageo“, oficialiai atstovauja pasaulyje garsius alkoholinių gėrimų prekinius ženklus.