Sportas gyvai

Gruodį miręs George'as Michaelas pagaliau palaidotas: dainininko šeima su juo atsisveikino privačiai

Gruodį miręs dainininkas George'as Michaelas po trijų mėnesių pagaliau atgulė amžinojo poilsio. Jo kūną kelis pastaruosius mėnesius tyrę ekspertai tik kovo pradžioje grąžino palaikus popmuzikos žvaigždės artimiesiems.
Privačios George'o Michaelo laidotuvės
Privačios George'o Michaelo laidotuvės / „Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr.

George'o Michaelo laidotuvės įvyko trečiadienį Londone, Haigeito kapinėse. BBC rašo, kad privačioje, nedidelėje ceremonijoje dalyvavo dainininko šeima ir artimiausi draugai.

Po laidotuvių šeimos atstovas išplatino pareiškimą.

„Galime patvirtinti, kad šiandien (trečiadienį – red.) įvyko George'o Michaelo laidotuvės. Šeima ir artimi draugai mažoje privačioje ceremonijoje atsisveikino su savo mylimu sūnumi, broliu ir draugu.“

Pareiškime taip pat rašoma: „George'o Michaelo šeima norėtų padėkoti gerbėjams visame pasaulyje už daugybę meilės ir palaikymo kupinų žinučių. Taip pat prašoma gerbti šeimos privatumą, kad ji galėtų toliau gyventi, išvengdama bet kokio žiniasklaidos kišimosi.“

Kovo pradžioje buvo paskelbta galutinė George'o Michaelo mirties priežastis ir tyrimas dėl jo mirties nutrauktas – dainininkas anapilin iškeliavo dėl natūralių priežasčių ir jo mirtis nebuvo nei smurtinė, nei nulemta alkoholio ar narkotikų.

Buvęs populiaraus popmuzikos dueto „Wham!“ dainininkas mirė nuo kardiomiopatijos (širdies raumens ligos, lemiančios širdies nepakankamumo išsivystymą), miokardito (širdies raumens uždegimo) ir pariebėjusių kepenų.

Graikų kilmės dainininkui, kurio tikrasis vardas buvo Georgios Kyriacos Panayiotou, buvo 53-eji.

Galutinai nustačius dainininko George'o Michaelo priežastį, jo palaikai pagaliau buvo atiduoti artimiesiems, kurie nuo pat Kalėdų buvo priversti laukti ir vis atidėlioti jo laidotuves, nors pagal graikų ortodoksų papročius, mirusysis privalo būti palaidotas nedelsiant.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Gerbėjų paliktos žvakės ir gėlės prie George'o Michaelo namų
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Gerbėjų paliktos žvakės ir gėlės prie George'o Michaelo namų

George'as Michaelas buvo palaidotas Haigeito kapinėse Šiaurės Londone, greta savo motinos Lesley, kuri mirė nuo vėžio 1997-aisiais.

Šiose kapinėse prie dainininko kapo vietos apsaugos darbuotojai budėjo kiaurą parą nuo pat tos dienos, kai buvo paskelbta galutinė George'o Michaelo mirties priežastis. Kapinių administracija prie įėjimo taip pat iš karto padėjo ženklą su prašymu nefotografuoti ir nedrumsti gedinčiųjų ramybės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Privačios George'o Michaelo laidotuvės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Privačios George'o Michaelo laidotuvės
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Prie įėjimo į Highgate kapines nuolatos būriavosi George'o Michaelo gerbėjai, laukdami jo laidotuvių
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Prie įėjimo į Highgate kapines nuolatos būriavosi George'o Michaelo gerbėjai, laukdami jo laidotuvių

Anksčiau pranešta, kad laidotuvėse ketino dalyvauti supermodelis Kate Moss ir buvusi popgrupės „Spice Girls“ narė Geri Horner, kurios abi buvo geros dainininko draugės.

Manoma, kad turėtų būti surengtas ir viešas atsisveikinimas su popmuzikos žvaigžde, kur pagarbą jam galėtų atiduoti ir gerbėjai bei buvę bendražygiai. Šios ceremonijos data kol kas dar nėra žinoma.

15min primena, kad George'as Michaelas mirė savo namuose per Kalėdas – gruodžio 25-ąją.

VIDEO: George Michael - Careless Whisper (Official Video)
VIDEO: Wham! - Last Christmas
VIDEO: George Michael - Amazing
VIDEO: George Michael „Freedom“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius