Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

„Hario Poterio“ aktorių gyvenimas dabar: nuo „Playboy“ modelio iki nusikaltėlio

Praėjo nemažai laiko nuo Hario Poterio filmų pabaigos, tačiau dauguma gerbėjų iki šiol seka pagrindinius aktorius – Danielį Radcliffe (Harį), Emma Watson (Hermioną), Rupertą Grintą (Ronį) ir Tomą Feltoną (Draką). Šiuos aktorius ir dabar dažnai matome naujausiuose filmuose, o Rupertas Grintas net nusifilmavo Edo Sheerano vaizdo klipe „Lego House“. Tačiau kas nutiko visiems kitiems aktoriams?
Filmo „Haris Poteris“ kadrai
Filmo „Haris Poteris“ kadrai / „Scanpix“ nuotr.

Nevilis Nevėkšla tapo neatpažįstamas

Vida Press ir „Scanpix“ nuotr./Matthew Lewisas
Vida Press ir „Scanpix“ nuotr./Matthew Lewisas

Aktoriui Matthew Lewisui brendimas padarė stebuklus. 2015 metais aktorius visus nustebino, kai „Attitude“ žurnale pademonstravo savo visiškai pakitusią išvaizdą. Daugelis jo nepažino – jis tapo visai nepanašus į apkūnų, drovų veikėją, kuris jam atnešė šlovę.

M.Lewiso transformacija nebuvo grožio kerų padarinys. Aktorius pasisamdė asmeninį trenerį, kuris padėjo jam sumažinti angliavandenių, cukraus ir alkoholio kiekį, tačiau šie pokyčiai prasidėjo dar prieš jam paliekant burtų mokyklą. Vaikinas filmavimo metu prarado tiek svorio, kad paskutinėse filmo dalyse jam teko filmuotis su papildomu kostiumu, kuris pridėjo svorio. „Nevilis, kaip ir aš, keitėsi su kiekviena knyga. Mano evoliucija sutapo su Nevilio", – pripažino M.Lewisas.

Matthew ne tik labai išgražėjo, bet ir buvo apdovanotas laiminga meilės istorijos pabaiga. 2018-ais metais aktorius M.Lewisas vedė ilgametę draugę Angelą Jones. Ceremonija vyko Italijoje, o žinias apie santuoką aktorius pranešė instagrame.

Džordžas Vizlis atrado aistrą teatrui

„Scanpix“ nuotr./Oliveris Phelpsas
„Scanpix“ nuotr./Oliveris Phelpsas

Oliveris Phelpsas po „Hario Poterio“ retai matomas kine. Po paskutiniosios filmo dalies aktorius filmavosi vos keliuose filmuose, tačiau jie nebuvo labai sėkmingi, todėl dabartinė jo aistra yra teatras.

„Hario Poterio“ filmai buvo tie, kuriuose aktorius pradėjo savo karjerą, todėl nenuostabu, kad jam sunku gauti pagrindinį vaidmenį naujuose filmuose. Galbūt tai ir lėmė aktoriaus posūkį teatro link. 2018-ais metais jis debiutavo spektaklyje „The Case of the Frightened Lady“.

„Žinau, kad man reikia įrodyti, jog galiu vaidinti gyvai ir teatro scenoje. Man patinka klupti ir vėl keltis. Aš esu beveik įsitikinęs, jog scena tam yra geriausia vieta.“, – O.Phelpsas pasakojo portalui „Coventry Live“.

Fredis Vizlis kvidičą iškeitė į golfą

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Phelpsas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Phelpsas

Vienintelis galimas sportas Hogvartse buvo kvidičas (angl. Quidditch), tačiau tai nesutrukdė Jamesui Phelpsui atrasti naują aistrą – golfą. Interviu žurnalui „Today's Golfer“ metu aktorius sakė, kad jo brolis Oliveris Phelpsas kartais irgi žaidžia golfą su Rupertu Grintu ir Tomu Feltonu, tačiau jam pačiam to negana. J.Phelpsas skrenda į Ibisą, kur dalyvauja specialiuose golfo renginiuose. Netgi filmavimo metu Australijoje aktorius yra žaidęs golfą.

„Man pasisekė, kad galėjau dalyvauti golfo žaidimuose įvairiose šalyse. Aš ant savo kuprinės turiu tiek daug golfo ženkliukų, kad man einant jie skamba kaip Kalėdų varpeliai“, – pripažino Jamesas.

Nors J.Phelpsas labai intensyviai gerina savo golfo įgūdžius, jam visai sekasi ir aktorystė. 2015-ais metais vaidino komedijoje „Patchwork“, o 2019-aisiais vaidins keliuose naujuose fantastiniuose filmuose.

Džinė Vizli karjerą pasuko už kameros

„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Bonnie Wright
„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Bonnie Wright

„Hario Poterio“ filmuose Džinė Vizli tapo žurnaliste. Labai panašų gyvenimą dabar gyvena ir ją vaidinusi aktorė Bonnie Wright – ji tapo kūrėja. Po filmo „Deathly Hallows“ aktorė perėjo prie trumpų filmų, vaizdo klipų ir reklamų scenarijaus rašymo ir režisavimo.

Po filmavimosi Hogvardse B.Wright studijavo kino kūrimą Londono komunikacijos koledže. 2012-aisiais aktorė įsteigė savo filmų kūrimo kompaniją. Naujausias jos trumpametražis kūrinys – „Medusa's Ankles“. Šis filmas pasakoja istoriją apie moters senėjimo procesą.

Dudlis Durslis neteko labai daug svorio

„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Harry Mellingas
„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Harry Mellingas

Dudlis Durslis niekada nebuvo mėgstamiausias „Hario Poterio“ filmų veikėjas. Tai galbūt atsiliepė ir jo karjerai, nes aktorius Harry Mellingas nuo tos dienos, kai baigėsi filmavimai, daug darbo neturėjo. „Aš noriu paleisti šį vaidmenį. Filmas baigėsi, tačiau nežinau, ar tai kada nors baigsis galutinai. Žmonės man vis dar sako „O, tu Dudlis Durslis, tas storuliukas“, – „The Stage“ portalui sakė aktorius.

Tokie žmonių komentarai stebina H.Mellingą, nes jis nebėra apkūnus. Vaikinas pasekė Matthew Lewiso keliu ir dar prieš paskutinį „Hario Poterio“ filmą neteko tiek svorio, kad režisieriai svarstė jį pakeisti. Netekęs svorio aktorius iš naujo save atrado ir įstojo į Londono muzikos ir dramos akademiją. Aktorius gaudavo tik labai mažus vaidmenis televizijoje, tad jis susikoncentravo į teatro sceną.

Luna Geranorė tapo veganų aktyviste

„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Evanna Lynch
„Scanpix“ ir Vida Press nuotr./Evanna Lynch

Nors aktorė Evanna Lynch gerbėjų buvo labai mėgstama, nuo paskutinio „Hario Poterio“ filmo ji negavo nė vieno vaidmens. Tačiau Evanna su tuo susitaikė ir perkėlė savo pastangas į geresnį tikslą. E.Lynch tapo veganų aktyviste – ji turi savo radijo laidą, kurioje skatina žmones pereiti prie geresnio gyvenimo būdo.

Pastaruoju metu aktorė yra labai užimta pasaulio gelbėjimu. Londone surengusi eitynes už gyvūnų teises buvusi aktorė dabar planuoja kitą renginį. Trijų dienų renginyje aktyvistė tikisi padėti žmonėms sumažinti mėsos vartojimą. Užsiėmimus renginyje jis ves kartu su „Beyond Meat“ generaliniu direktoriumi Ethanu Brownu ir atstovais iš „Quorn“, „Google“, „Greenpeace“ ir „Humane Society“ .

Gregoris Gylis agresiją lieja kovos menuose

„Scanpix“ ir Irmanto Gelūno nuotr./Joshas Herdmanas
„Scanpix“ ir Irmanto Gelūno nuotr./Joshas Herdmanas

Nors Josho Herdmano vaidmuo „Hario Poterio“ filmuose buvo labai menkas, dabar jis sėkmingai daro karjerą. Be vaidybos, aktorius užsiima labai neįprasta veikla, kuri jam padeda išlieti agresiją. J.Herdmanas tapo mišriųjų kovos menų kovotoju ir gavo juodą diržą džiudžitsu sporte.

Nuo 2016-ųjų aktorius dalyvavo dviejose kovose, nes turi įtemptą filmavimosi grafiką. Dabar aktorius ruošiasi filmo „Cagefighter“ filmavimui, kur jis ir vaidins mišriųjų kovos menų kovotoją.

Vincentas Niurzga tapo nusikaltėliu ir praleido dvejus metus kalėjime

„Scanpix“ nuotr./Jamie Waylettis
„Scanpix“ nuotr./Jamie Waylettis

Aktoriui gyvenimas pasisuko labai keista linkme. Pradėjęs nuo patyčių Hogvardse jis atsidūrė realiame kalėjime. Aktorius Jamie Waylettis buvo suimtas 2009-ais metais, kai policija jo mašinoje rado aštuonis maišelius marihuanos. Vėliau policija atliko kratą aktoriaus namuose ir rado augančių kanapių, kurių vertė apie 2566 eurų.

Nuo to laiko aktoriaus gyvenimas ėjo tik į blogąją pusę. 2011 metais dalyvavęs Londono riaušėse buvo nuteistas dvejiems metams kalėjimo. J.Waylettį policija sugavo su vogtu šampano buteliu, kuriame buvo pripilta benzino – tai buvo Molotovo kokteilis. Kvailiausia šioje istorijoje tai, jog gindamasis teisme teigė, kad buvo paprašyta palaikyti tą butelį.

Pensė Parkinson tapo „Playboy“ modeliu

Stop kadras ir Vida Press nuotr./Scarlett Byrne
Stop kadras ir Vida Press nuotr./Scarlett Byrne

Nuo tos dienos, kai Pensė Parkinson pavergė Drako Smirdžiaus širdį, aktorė Scarlett Byrne tapo tik dar didesne širdžių grobike – dabar ji „Playboy“ modelis.

S.Byrne po„Hario Poterio“ filmų sėkmingai tęsė aktorės karjerą. Ji pasirodė tokiuose televizijos serialuose kaip „Korporacijos nužudymas“ ar net „Vampyro dienoraščiai“. Nuo 2015-ųjų aktorė yra susižadėjusi su erotinio žurnalo „Playboy“ buvusio vyriausiojo redaktoriaus Hugho Hefnerio sūnumi Cooperiu.

Cooperis Hefneris yra svarbus asmuo žurnalo istorijoje ir yra labai giriamas dėl pokyčių, kuriuos atliko tapęs vyriausiuoju kūrybinės komandos redaktoriumi. Scarlett Byrne apvalumus jis pademonstravo jau pirmoje atsinaujinusio žurnalo skiltyje – „Nuogumas yra normalu“.

Čo Čang teatro pagalba kovoja prieš rasizmą

Stop kadras ir Vida Press nuotr./Katie Leung
Stop kadras ir Vida Press nuotr./Katie Leung

Čo Čang buvo pirmasis aktorės Katie Leung vaidmuo, tačiau po „Hario Poterio“ filmų ji vos nemetė vaidybos. K.Leung grįžo į mokyklą, kad galėtų tęsti fotografijos studijas, kurių metu gavo vaidmenį spektaklyje „Wild Swans“. Čia aktorė ir vėl užsikabino už aktorystės. Po spektaklio ji pradėjo lankyti dramos kursus Londono karališkoje konservatorijoje.

Aktorė turėjo vos kelis vaidmenis kine, tačiau jai puikiai sekasi teatro scenoje. Škotų kilmės mergina nacionaliniame teatre vaidino spektaklyje „The World of Extreme Happiness“, o vėliau pateko net ir į karališkąjį Shakespeare'o teatrą, kur atliko vaidmenį „Snow In Midsummer“ spektaklyje. Pastarasis aktorei buvo pats svarbiausias.

Vaidmuo spektaklyje „Snow In Midsummer“ aktorei padėjo Kinijos teatro klasiką pristatyti Vakarų šalims. K.Leung interviu metu yra kalbėjusi apie rasizmą, kurį jai teko patirti dėl savo azijietiškų bruožų. 2016 metais aktorė „BBC“ sakė, kad visą laiką gauna tik kinės vaidmenis, bet tikisi, kad greitu metu žiniasklaida padės atsikratyti stereotipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas