Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į „Oskarą“ po mirties pretenduoja Chadwickas Bosemanas: ekspertai prognozuoja laimėjimą

Vis dar nežinant atsakymo į klausimą, kaip atrodys pandemijos eros „Oskarų“ apdovanojimų ceremonija, vienas dalykas aiškus – Chadwickas Bosemanas pretenduoja tapti reto įvykio dalimi. Kaip rašo „Huffington Post“, didelė tikimybė, jog vasarą netikėtai miręs aktorius taps prestižinio „Oskaro“ laureatu.
Chadwickas Bosemanas filme „Ma Rainey’s Black Bottom“
Chadwickas Bosemanas filme „Ma Rainey’s Black Bottom“ / Vida Press nuotr.

„Juodoji pantera“ žvaigždės, rugpjūtį mirusios po sunkios kovos su vėžiu, atstovai sieks, kad Ch.Bosemano vardas atsidurtų tarp nominantų geriausio aktoriaus apdovanojimui ateinančių metų „Oskaruose“ už vaidmenį filme „Ma Rainey’s Black Bottom“, „Variety“ patvirtino „Netflix“. Transliavimo platforma netrukus ketina pradėti tam skirtą „Oskarų“ kampaniją.

Ch.Bosemanas minėtame filme, sukurtame pagal 1982 metų Augusto Wilsono pjesę, vaidina trimitininką Levee. Viliamasi, kad jo paskutinis vaidmuo bus pripažintas vertu prestižinės statulėlės.

Prieš „Netflix“ patvirtinant šią žinią, nebuvo aišku, kuriai kategorijai priskirti reikėtų Ch.Bosemaną. Tačiau, pasak „Variety“, po ankstyvų filmo peržiūrų tapo akivaizdu, kad aktoriaus pavardė turi atsidurti pagrindinėse kategorijose.

2021 metų „Oskarų“ apdovanojimų ceremonija dar toli, tačiau nugalėtojų prognozuotojai tiki, jog Ch.Bosemanas dėl geriausio aktoriaus titulo varžysis su tokiomis kino legendomis kaip Anthony Hopkinsas („Tėvas“), Delroy’us Lindo („Da 5 Bloods“), Stanley Tuci („Supernova“) ir Rizas Ahmedas („Sound of Metal“).

„The New York Times“ apdovanojimų sezono ekspertas Kyle’as Buchananas tviteryje rašė, jog jaučiasi beveik užtikrintas, kad apdovanojimas atiteks Ch.Bosemanui. Jo nuomone, aktoriaus „paskutinis vaidmuo toks geras, kad tai neginčytina“.

„Netflix“ taip pat pradės kampaniją Ch.Bosemano vardu dėl nominacijos geriausio antraplanio aktoriaus kategorijoje už puikių atsiliepimų sulaukusį pasirodymą Spike’o Lee režisuotoje karinėje dramoje „Da 5 Bloods“.

Jei bus nominuotas, o vėliau dar ir triumfuotų geriausio aktoriaus kategorijoje, Ch.Bosemanas taptų antru aktoriumi prestižinį įvertinimą šioje kategorijoje gavusiu po mirties. Kaip rašo „Huffington Post“, pirmą kartą geriausio aktoriaus „Oskaro“ apdovanojimas po mirties įteiktas aktoriui Peteriui Finchui už vaidmenį 1976 metų filme „Network“. Būdamas 60-ies jis patyrė mirtiną širdies smūgį likus vos kelioms savaitėms iki ceremonijos.

Dar vienas garsus aktorius, taip pat „Oskaru“ įvertintas jau po mirties – australas Heathas Ledgeris. Jis tapo geriausiu antraplaniu aktoriumi už vaidmenį 2008 metų juostoje „Tamsos riteris“, kino teatruose pasirodžiusioje praėjus keliems mėnesiams po aktoriaus mirties. H.Ledgeriui buvo 28-eri.

Be Ch.Bosemano į „Oskarų“ nominacijas po mirties pretenduoja dar keli kino industrijos atstovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Oskarų“ ceremonija dėl pandemijos atidedama dviem mėnesiams

Dėl pandemijos teko pakoreguoti pretendentų į „Oskarus“ rinkimo taisykles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi