Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepianti bioninių rankų savininkės Tilly Lockey istorija: daktarai abejojo, ar ji išgyvens

Pastaraisiais metais bioniniai protezai padarė įspūdingus pokyčius žmonių gyvenime, todėl nieko nebestebina, kodėl ši technologija vis tobulėja. Būtent šie protezai pakeitė britės Tilly Lockey (13) gyvenimą. Anglijoje gyvenanti mergina su bioninėmis rankomis ne tik dažosi kosmetikos priemonėmis, tapo, bet ir drąsiai pozuoja prieš kameras.
Tilly Lockey
Tilly Lockey / „Instagram“ nuotr.

Mergaitei buvo tik 15 mėnesių, kai daktarai jai diagnozavo meningokoką. Būtent dėl šios ligos buvo amputuotos abi Tilly plaštakos, o daktaras mergaitės tėvams sakė, kad jie net nėra tikri, ar ji operaciją išgyvens.

Visgi net šie žodžiai, apie kuriuos mergaitė sužinojo tik vėliau, jos nepalaužė. Todėl nuo tada Tilly visomis jėgomis bando pabėgti nuo šios diagnozės ir siekia užsibrėžtų tikslų. Mergaitė vėliau gavo bionines rankas, kuriomis pasauliui rodo, kad negalia jos nestabdo nuo svajonių išsipildymo.

„Iš pradžių žmonės į mane žiūrėjo ir galvojo, kad mano rankos yra truputį keistos, tačiau dabar vaikai jomis džiaugiasi ir atrodo, kad esu superherojė – dievinu juos!“, – džiaugėsi Tilly.

Bioninių rankų pagalba mergina gali tapyti, pasidažyti ir netgi iškelti nykščius. Šis išradimas Tilly yra labai smagus ir ji didžiuojasi, kad gali jas nešioti.

Naujoviško tipo protezus mergina gavo 2016 metais ir yra manoma, kad tokios bioninės rankos yra vienintelės. Jos buvo padarytos pagal specialų užsakymą su 3D spausdintuvu. Išradimas leidžia pasimėgauti įvairiais momentais, kai tuo tarpu su kitais rankų protezais negali visko daryti.

Tilly bando naudotis visais bioninių rankų privalumais ir net turi savo asmeninį makiažo kanalą „Youtube“ platformoje. Ji taip pat pademonstravo, kad yra puikus modelis ir bioninių rankų įmonės „Open Bionics“ ambasadorė.

„Instagram“ nuotr./Tilly Lockey
„Instagram“ nuotr./Tilly Lockey

Mergina su technologijų kompanijomis dirba ne veltui, tokiu būdu ji bando padėti kitiems vaikams, kurie neturi arba neteko galūnių. Tilly tikisi jiems suteikti galimybę naudotis bionine technologija, kad galėtų gyventi kaip paprasti vaikai.

Mergina nori įkvėpti kuo daugiau žmonių su negalia siekti savo tikslų ir turėti vilties, kad ateityje žmonės nebijos bioninių rankų.

„Aš makiažo nesidedu todėl, nes jaučiuosi negraži, aš tai darau tam, kad pažiūrėčiau, ką galiu pasiekti besinaudodama šiomis rankomis“, – apie bioninių rankų galimybes kalbėjo Tilly.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas