Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Imane Khelif nustebino pasaulį – olimpinės čempionės tokios dar nematėte

Sportininkė iš Alžyro Imane Khelif atlaikė apkalbų bangą ir iškovojo olimpinį aukso medalį pusvidutinio svorio (iki 66 kg) kategorijos bokso varžybose. Tačiau per olimpines žaidynes sportininkei teko išgyventi tikrą pragarą, kai buvo suabejota jos lytimi – netrūko komentarų, kad ji translytė. Po šių kalbų alžyrietė visus nustebino ir pasirodė itin moteriškame amplua.
Imane Khelif
Imane Khelif / Scanpix nuotr. ir STOP kadras

Socialiniame tinkle „Instagram“ buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame sportininkė pirmiausia matoma savo įprastame, sportiniame stiliuje, o tada ji pasirodo visiškai naujam amplua. Naujasis sportininkės įvaizdis itin moteriškas ir romantiškas.

Vaizdo įraše, kurio pasidalijo „Beauty Code“ ir „Khelif“, olimpietę buvo galima pamatyti vilkinčią mėlynus marškinėlius bei raudonas bokso pirštines. Tada netikėtai pasirodo visai kitokia I.Khelif – ji vilki baltus užsegamus gėlėtus marškinius, segi dailius papuošalus.

Ji taip pat pasipuošusi garbanomis, rožiniais akių šešėliais ir prie jų priderintu lūpdažiu bei sidabriniais karoliais. Khelif įvaizdį užbaigia vaizdo įraše parodytas aukso medalis, kurį ji rugpjūčio 9 dieną iškovojo pusvidutinio svorio moterų turnyre.

„Kad pasiektų medalį, ji neturėjo laiko gaišti grožio salonuose ar apsipirkinėdama. Ji niekada nejautė poreikio atitikti standartus, kad patvirtintų savo egzistavimą.

Man ji yra žvaigždė, visų laikų mėgstamiausia <...> Imane nesiekė pakeisti savo išvaizdos, kad atitiktų formas, į kurias pasaulis nori mus įkalinti. Jos žinia daug gilesnė: išvaizda neatskleidžia žmogaus esmės. Ji gali būti moteriška ir elegantiška, kai nori, bet iš esmės jai nereikia nei dekoracijų, nei aukštakulnių. Tereikia strategijos, jėgos ir smūgio, o tai yra jos asmenybės esmė“, – arabiškai rašo „Beauty Code“ prie paviešinto vaizdo įrašo.

Įraše taip pat teigiama, kad kaip ūsai neapibrėžia vyro, taip suknelės ir makiažas neapibrėžia moters. O sportininkė yra graži ne dėl to, kad yra pasipuošusi dailiais drabužiais.

Socialiniuose tinkluose daugelis žmonių gyrė naują I.Khelif įvaizdį. Tuo metu kiti tikino, kad jai keistis nebūtina, mat ji nuostabi tokia, kokia yra.

„Labai nuostabi moteris. Komentatoriai yra skolingi jai atsiprašymą“, – rašė vienas asmuo.

Žmonės.lt primena, kad I.Khelif buvo pirmoji moteris iš Alžyro, iškovojusi aukso medalį bokso varžybose 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi