Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indonezijoje atrankos į „Mis Visata“ organizatoriai kaltinami seksualiniu priekabiavimu

Indonezijos atrankoje į grožio konkursą „Mis Visata“ daugiau nei pusė tuzino dalyvavusių moterų kreipėsi į policiją dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, antradienį pranešė jų advokatė.
„Mis Indonezija“
„Mis Indonezija“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skundas pateiktas po to, kai likus dviem dienoms iki konkurso, liepos 29–rugpjūčio 3 dienomis vykusio šalies sostinėje Džakartoje, finalinės ceremonijos septynios finalininkės netikėtai buvo paprašytos nusirengti ir atlikti tariamą kūno patikrinimą.

Konkurso „Mis Visata“ atrankos Indonezijoje licencijos turėtojos „PT Capella Swastika Karya“ pareigūnai primygtinai reikalavo ištirti bet kokius randus, celiulitą ar tatuiruotes ant jų kūnų, naujienų agentūrai AFP sakė konkurso dalyvių advokatė Mellisa Anggraini.

„Finalistės nežinojo, kad joms bus taikoma tokia procedūra, nes iš pradžių buvo planuota, kad tai bus tik aprangos matavimasis“, – teigė ji.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Mis Indonezija“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Mis Indonezija“

Pasak M.Anggraini, netikėtai patikrintos buvo visos 30 finalininkių, o penkios iš jų buvo nufotografuotos. Ji teigė, kad dalyvių, pateikiančių skundus, gali padaugėti, nes daugiau finalininkių suteikė jai įgaliojimus pranešti apie incidentus.

Konkursas buvo surengtas siekiant išrinkti Indonezijos atstovę šių metų konkurse „Mis Visata“, kuris buvo įsteigtas praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas