Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Influencerė šokiravo savo grožio triuku – veidą tepasi išmatomis: medikai pasakė, ką apie tai mano

Nuomonės formuotoja Debora Peixoto išgarsėjo pasidalinusi savo „grožio triuku“ – veido kaukei panaudojo išmatas. Moteris įsitikinusi, kad šis ritualas padėjo išspręsti jos odos problemas, tačiau specialistai šiuo klausimu buvo kategoriški.
Debora Peixoto
Debora Peixoto / Stop kadras

Socialiniame tinkle „Instagram“ išgarsėjusi Debora Peixoto sekėjus šokiravo pasidalijusi vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad ši iš šaldytuvo pasiima nedidelį indelį, kuriame matyti rudos spalvos masė. Vėliau ji paaiškina, kad tai yra jos išmatos ir jomis išsitepusi visą veidą laikė 10 minučių. O tam, kad iškęstų nemalonų kvapą, nosį prispaudžia skalbinių segtuku. Galiausiai nusiplovusi išmatas moteris negalėjo atsigrožėti savo žėrinčia oda.

Netrukus šis vaizdo įrašas pasklido visame pasaulyje. Socialinėje erdvėje žmonės šį nuomonės formuotojos „grožio triuką“ pasmerkė ir pavadino jį šlykščiu.

„Fekalijose nėra nieko maistingo, visa tai yra toksiška, kas liko iš jūsų suvalgyto maisto!!!!! Tai turi būti satyra norint atkreipti dėmesį“, – teigė vienas iš Deboros sekėjų.

Tačiau pati moteris laikėsi savo nuomonės, kad fekalijų veido kaukė drėkina odą ir sutvarkė jos problemas.

„Pamačiau tyrimus apie tai ir nusprendžiau išbandyti. Fekalijos gali užkirsti kelią senėjimui. Tai tikriausiai pats beprotiškiausias dalykas, kurį aš padariau savo gyvenime. Bet man tai padėjo ir mano oda nustojo pleiskanoti!“ – po kilusio skandalo viename intervių sakė D.Peixoto.

Dermatologijos konsultantė Sophie Momen portalui Mirror.co.uk įspėjo, kad žmonės, kurie ryžtasi fekalijomis teptis veidą, rizikuoja savo sveikata. Nors žmogaus išmatose paprastai yra 75% vandens, jose taip pat dažnai yra daug bakterijų ir virusų.

Stop kadras/Debora Peixoto
Stop kadras/Debora Peixoto

„Iš visų odos priežiūros „tendencijų“, tai viena keisčiausių, su kuria man teko susidurti“, – prisipažino ji. „Nėra visiškai jokios mokslinės naudos jūsų odai naudojant išmatas kaip veido kaukę. Iš tikrųjų tai gali sukelti daugiau problemų nei naudos.“

Specialistės nuomonei pritarė ir plastikos chirurgas Tuncas Tiryaki, kuris plačiau apžvelgė, kas gresia savo išmatas tepantis ant veido.

„Naudoti savo išmatas kaip veido prausiklį ar veido kaukę yra labai nepatartina dėl kelių sveikatos ir higienos problemų. Išmatose yra daugybė bakterijų, virusų ir parazitų, įskaitant E. coli, salmoneles ir helmintus. Veidą patepus išmatomis, šie patogenai gali patekti į organizmą per smulkius įtrūkimus, įbrėžimus ar gleivines, o tai gali sukelti sunkias odos infekcijas ar sistemines ligas. Išmatose taip pat yra atliekų ir toksinų, kuriuos organizmas pašalino. Šios medžiagos yra kenksmingos ir gali sukelti odos uždegimą, dirginimą ir alergines reakcijas“, – Mirror.co.uk sakė T.Tiryaki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi