Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Instagram“ atvertė kortas: Ivanka Trump netyčia parodė nedeklaruotą, milijonų vertą meno kolekciją

JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausioji dukra Ivanka Trump (35 m.) ir jos vyras Jaredas Kushneris (36 m.) – aistringi meno kolekcionieriai. Tačiau „Business Insider“ pastebi, kad jei ne „Instagram“, greičiausiai nieko nežinotume apie šį brangų jų pomėgį – dalindamasi savo kasdienybės nuotraukomis Ivanka per laiką aprodė įspūdingą, milijonų vertą meno dirbinių kolekciją.
Ivanka Trump
Ivanka Trump / „Instagram“ nuotr.

Jaredas Kushneris, kuris yra vyresnysis Donaldo Trumpo patarėjas, dėl užimamų pareigų privalo deklaruoti turimą turtą, įskaitant ir meno kūrinius, kurių vertė – didesnė nei 1 tūkst. JAV dolerių (892 eurai).

Tačiau portalas „Artnet“ iškapstė, kad savo oficialiose turto deklaracijose apie turimus meno kūrinius pora nutylėjo, nors kai kurių vertė, anot Ivankos instagramą ištyrinėjusių ekspertų, – net 500 tūkst. JAV dolerių (446 tūkst. eurų), o bendra meno dirbinių vertė gali siekti ir kelis milijonus JAV dolerių.

Aktyvi „Instagram“ vartotoja Ivanka Trump neretai dalijasi nuotraukomis iš savo namų, ir nors dėmesys jose būna visai kitiems dalykams, tačiau fone galima pamatyti ne vieną sieną puošiantį šiuolaikinio meno paveikslą, kartais – tik dalį jo. Bet to ekspertams pakanka, kad galėtų įvertinti preliminarią meno kūrinių kainą.

Pavyzdžiui, šioje nuotraukoje, kurioje 2016-ųjų sausį nėščia Ivanka pozuoja su vaikais Arabella ir Josephu, kairėje matyti Nate'o Lowmano darbas iš jo „Bullet Holes“ kolekcijos. Panašūs menininko darbai aukcionuose buvo parduoti už 665 tūkst. JAV dolerių (593 tūkst. eurų) 2013 metais ir už 177 tūkst. JAV dolerių (158 tūkst. eurų) 2016 metais. O dešinėje – Dano Coleno kramtomosios gumos paveikslas. Anot „Bloomberg“, panašus Coleno darbas 2012-aisiais Niujorko aukcione buvo parduotas už 578 tūkst. JAV dolerių (515 tūkst. eurų).

Saturday Night Fever! ????????

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

O štai šioje nuotraukoje Ivanka Trump pozuoja prieš išvykdama į „Tony“ apdovanojimus, fone matyti Alexo Da Corte paveikslas. Šis, beje, turėjo drąsos nuotrauką gana šiurkščiai pakomentuoti: „Prašau nuimk mano paveikslą nuo savo sienų. Man gėda būti matomam greta tavęs.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ivanka Trump laužo stereotipus apie turtuolių vaikus: jos kelias iki pirmosios JAV dukters

Sutuoktinių teisininkas aiškina, esą deklaruoti reikia tik meno kūrinius, įsigytus investiciniais tikslais, o Ivankos ir Jaredo turimi meno dirbiniai atlieka tik namų dekoravimo funkcijas.

„Kad išvengtų bet kokių abejonių, jie vis dėlto deklaruos savo meno kolekciją“, – po kilusio žurnalistų susidomėjimo pranešė Baltieji rūmai.

Jūsų dėmesiui – daugiau Ivankos Trump ir Jaredo Kushnerio meno kolekcijos egzempliorių, kurie lyg tarp kitko sušmėžuoja Ivankos „Instagram“ sraute:

I spy...Joseph!

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

date night ????

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Snuggle time is the best time. #Latergram

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Shimmying my way into the weekend! #TGIF

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Piano practice! ????

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Pre-bedtime fun!

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Table for four. #DinnerDates

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant