Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Istorinė A.Hopkinso pergalė apdovanojimuose paženklinta nesklandumais: kodėl už statulėlę dėkojo kolega?

Seras Anthony Hopkinsas 2021 m. Britų akademijos kino apdovanojimuose (BAFTA) sekmadienį pelnė istorinį apdovanojimą – tapo vyriausiu geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje nugalėjusiu aktoriumi, rašo Dailymail.co.uk.
Anthony Hopkinsas BAFTA apdovanojimų spaudos konferencijoje
Anthony Hopkinsas BAFTA apdovanojimų spaudos konferencijoje / Vida Press nuotr.

83-ejų kino veteranas įvertintas už vaidmenį filme „Tėvas“. Geriausio aktoriaus kategorijoje su juo varžėsi Rizas Ahmedas, Adarshas Gouravas, Madsas Mikkelsenas, Taharas Rahimas ir Chadwickas Bosemanas. Beje, būtent pastarasis buvo laikomas didžiausiu konkurentu Anthony. Po mirties Chadwickui Bosemanui šioje kategorijoje buvo įteiktos „Auksinių gaublių“, Ekrano aktorių gildijos, Kritikų pasirinkimo ir kitų apdovanojimų statulėlės.

Nors ir laimėjo, pačiam Anthony Hopkinsui padėkoti už įvertinimą nepavyko, mat, kaip vėliau pats atskleidė virtualioje spaudos konferencijoje po apdovanojimų, prie ceremonijos per nuotolį prisijungti vėlavo, nes tuo metu viešbučio Velse kambaryje tapė paveikslą.

Pandemiją Velse praleisti nusprendęs aktorius prisipažino nė nenutuokęs, kad laimėjo geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje, o šią žinią jam pranešė apdovanojimus stebėję artimieji.

Vietoje Anthony Hopkinso apdovanojimą atsiėmė filmo „Tėvas“ scenarijaus autorius Florianas Zelleris.

Nepaisant to, ši pergalė, kad ir pažymėta nesklandumais – istorinė. Anthony Hopkinsas tapo vyriausia BAFTA geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje triumfavusia žvaigžde.

Tiesa, vyriausia BAFTA apdovanojimuose pergale nuskynusia aktore lieka Emmanuelle Riva. 2012-aisiais jai už vaidmenį filme „Amour“ įteikta geriausios pagrindinės aktorės statulėlė. Tuo metu Emmanuelle buvo 84-eri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas