Sportas gyvai

Japonijos imperatoriškoji pora atvyko trijų dienų valstybinio vizito į JK

Japonijos imperatorius Naruhito ir jo sutuoktinė Masako šeštadienį atvyko į Didžiąją Britaniją trijų dienų valstybinio vizito.
 / AP
/ AP

Londono Stanstedo oro uoste nusileido specialusis lėktuvas iš Japonijos. Imperatoriškoji pora sekmadienį ir pirmadienį praleis privačiuose susitikimuose, o antradienį prasidės oficiali programa.

Svarbiausias renginys bus valstybinis banketas Bakingemo rūmuose, kuriame galbūt pasirodys sosto įpėdinio princo Williamo žmona Catherine, pastaraisiais mėnesiais retai matoma dėl vėžio gydymo.

64 metų Naruhito taip pat nuvyks į Vindzoro pilį, esančią į vakarus nuo Londono, padėti vainiko ant karalienės Elizabeth II, kurios valstybinėse laidotuvėse jis ir jo 60 metų sutuoktinė dalyvavo 2022 metų rugsėjį, kapo.

Didžiojoje Britanijoje vykstant visuotinių rinkimų kampanijai, kol kas neaišku, ar įvyks susitikimas su ministru pirmininku Rishi Sunaku.

Atvykstantys valstybių vadovai paprastai kalbasi su premjeru ir opozicijos lyderiu arba kreipiasi į įstatymų leidėjus parlamente. Tačiau prieš liepos 4 dieną įvyksiantį balsavimą parlamentas buvo paleistas.

Ši kelionė bus antrasis oficialus valstybinis imperatoriaus vizitas nuo jo įžengimo į sostą 2019 metais.

O britų karaliui, 75 metų Charlesui III, tai bus trečias kartas, kai jis, tapęs karaliumi po motinos mirties, priims valstybinio vizito atvykusius svečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius