Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaunystėje Alecas Baldwinas siekė visai ne aktoriaus karjeros

Šiandien Alecas Baldwinas (63) – didi filmų žvaigždė, bet jaunystėje jis turėjo kitų tikslų. Vaidmenimis juostose „Vabalų sultys“, „Raudonojo spalio medžioklė“, „Infiltruoti“ ir kitose, įsimintinu pasirodymu seriale „30 Rock“ aktorius užsitarnavo gerą vardą tiek dramų, tiek komedijų karalystėse.
Alecas Baldwinas
Alecas Baldwinas / Vida Press nuotr.

Žinoma, Alecas Baldwinas įžymybe negimė. Tiesą sakant, aktoriumi jis net neplanavo būti. Jo tikslai buvo didesni – tapti JAV prezidentu. Tikėdamas, kad jo laukia karjera politikoje, Alecas Baldwinas šio mokslo mokėsi koledže Vašingtone.

Kaip pasakojo jis žurnalui „Interview“, aukštojoje mokykloje jis iškentė trejus metus. „Įvykdžiau visus reikalavimus ir manęs laukė paskutiniai metai, kurie turėjo būti labai sunkūs. Pasakiau sau, kad mokslai palauks. Neskubėjau jų užbaigti“, – apie aktoriaus karjeros pradžią sakė jis.

„Norėjau tapti JAV prezidentu. Tikrai norėjau. Bet taip pat visada troškau išbandyti vaidybą. Porą kartų teko vaidinti vidurinėje mokykloje. Tada bičiulis man papasakojo apie Niujorko universiteto Dramos mokyklą, apie studijų programą, kurią dėstė Lee Strasbergas“, – tęsė Alecas Baldwinas, po to ryžęsis tam, nuo ko prasideda visų išgarsėti siekiančių aktorių istorijos. Jis persikėlė gyventi į Niujorką.

Vida Press nuotr./Alecas Baldwinas filme „Raudonojo spalio medžioklė“
Vida Press nuotr./Alecas Baldwinas filme „Raudonojo spalio medžioklė“

Čia, kaip ir daugelis Niujorko universiteto ir kitų aukštųjų mokyklų studentų, jis turėjo greitai susirasti bet kokį darbą, kad galėtų bent pragyventi. „Buvau vienas tų, kurie vogdavo boulingo batelius, kad turėtų kuo apsiauti. Buvau beviltiškas“, – pasakojo aktorius.

Buvo 1979-ieji. Alecas Baldwinas dirbo kelis darbus, tarp kurių – limuzino vairuotojas, gelbėtojas, o porą mėnesių jis nurinkinėjo indus nuo staliukų garsiajame „Studio 54“ klube.

Žaviam jaunuoliui populiariame klube dėmesio netrūko. Ypatingai iš vyrų. Pasiturintys homoseksualūs vyrai laiką leisdavo balkonuose, kur „diskutuodavo apie dalykus“ ir, pasak Aleco Baldwino, dažnai apačioje dirbusių vaikinų prašydavo atnešti jiems cigarečių.

„Stubio 54“ cigaretės tais laikais kainuodavo gal aštuonis dolerius, bet pinigų neskaičiuojantys lankytojai dėl to per daug nesukdavo galvos. Net leisdavo pasilikti grąžą rūkalus atnešusiam padavėjui. „Buvau labai populiarus cigarečių atnešėjas“, – juokėsi aktorius.

Visus pavienius darbus aktorius galėjo mesti, kai buvo pakviestas prisijungti prie muilo operos „The Doctors“ žvaigždžių. Nuo tada karjeros laipteliais jis tik kilo ir yra vienas Holivudo elito atstovų.

Tačiau ar aukštumas pasiekęs aktorius neprisimena senos svajonės tapti JAV prezidentu? Gal ir pagalvoja apie ją, bet įgyvendinti nesiryžta. Kodėl?

„Žmona sakė mane paliksianti, jei sieksiu šio posto“, – prisipažino jis per „Fox News“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas