Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV gyvenanti lietuvė nufilmavo savo persekiotoją, stebėjusį ją pro langą naktimis

Floridoje gyvenanti lietuvė pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame įamžintas jos persekiotojas, vakarais miegančią merginą stebėjęs pro jos langą. Šiurpą keliantis įrašas tapo interneto sensacija, rašo Dailymail.co.uk.
Gustė Janušauskaitė
Gustė Janušauskaitė / „TikTok“ (GusteJanus) nuotr.

22-ejų Gustė Janušauskaitė, Lietuvoje gimusi, JAV gyvenanti, Floridos valstijos universiteto absolventė platformoje „TikTok“ išgarsėjo dėl šiurpaus vaizdo stebėjimo kameros užfiksuoto vaizdo įrašo.

Modeliu dirbanti mergina paaiškino, kad vyriškis patekdavo į saugomą rajoną, kur ji gyvena, ir naktimis slampinėdavo aplink jos namus, stebėdavo ją miegančią. Be to, kad vyksta tokie šiurpūs dalykai, paaiškėjo tik prijungus vaizdo stebėjimo kameras.

Vaizdo medžiagą, peržiūrėtą daugiau nei 2,3 mln. kartų, galite pamatyti čia:

@gustejanus

still can’t believe this happened to me, the ptsd is real-stay safe out there ladies???? ##storytime ##stalkertok ##mystalkerstory ##creepy ##fyp ##scarytok

♬ original sound - guste

Gustės paviešintame vaizdo įraše matomas prie jos namų naktį atvykstantis nenustatytos tapatybės vyras. Apžiūrėjęs priekines duris, jis pajuda link šalia jų buvusio merginos miegamojo lango. Vyras prie jo atsistoja ir stebi, kas vyksta.

Pasak modelio, tą vakarą namo ji grįžo 23.10 val., o nepažįstamas vyriškis jos kieme pasirodė vos po minutės.

Gustės lova yra pristumta prie lango, kas reiškia, jog jo veidas buvo vos už kelių centimetrų.

Kituose vaizdo įrašuose mergina pasakoja nė nenusimąsčiusi apie papildomą apsaugą – vaizdo stebėjimo kameras – saugomoje gyvenvietėje, tačiau jos motina reikalavo, kad dukra jas įsigytų.

„Dėkui Dievui, už mano motinos nuojautą, nes ji išgelbėjo mano gyvybę. Tą pačią naktį, kai sumontavome kameras, nufilmavome šią medžiagą“, – sakė mergina.

Vaizdo įrašas, kuriame ji pasakoja apie incidentą:

Mergina ir jos tėvai labai sunerimo sužinoję, kad vyriškis prie Gustės namų prisistatė beveik iškart jai grįžus namo. „Vadinasi, jis žinojo mano dienotvarkę“, – tęsė Gustė.

Žinoma, vos tik paaiškėjo, kad modelis yra sekamas ir stebimas naktį, Gustės mama iškvietė policiją, kuri tik liepė užsirakinti duris ir laikyti nuleistas žaliuzes bei užtrauktas užuolaidas, uždaryti langus. „Policija nieko nedarė, todėl perkėlėme kameras arčiau mano kambario ir nufilmavome jį sugrįžusį“, – tęsė ji.

Žinoma, Gustei policininkų patarimų neužteko, todėl ji pati nusprendė imtis kokių nors veiksmų. Mergina sugalvojo paspęsti spąstus, tarp dviejų medžių palei žemę pririšus virvę. Už jos užkliuvęs vyriškis parkristų ir tokiu būdu perspėtų merginą apie savo apsilankymą.

Spąstai suveikė. Vieną naktį namo ji grįžo apie 2 val. ir iškart nuėjo miegoti. Vos po kelių minučių ji išgirdo bruzdesį kieme. „Širdis iškart nusirito į kulnus ir prasidėjo panikos priepuolis“, – sakė ji.

Kadangi žaliuzės buvo nuleistos, Gustė įsijungė vaizdo stebėjimo kamerų vaizdą ir pamatė, kad vyriškis stovi lauke prie pat jos lango. Ji pasakojo tuojau pat nubėgusi į savo motinos miegamąjį. Pažadinta mama pribėgo prie dukters kambario lango ir atitraukė žaliuzes.

„Ji pradėjo rėkti ir barbenti į langą kaip pašėlusi“, – sakė Gustė ir pridūrė, kad vyriškis įsiutusios moters neišsigando ir nepabėgo, o tiesiog ramiai nuėjo.

Moterys dar kartą iškvietė policiją, bet pareigūnai nieko naujo nepasakė. Gustei vėl buvo liepta žaliuzes laikyti nuleistas.

„Taip miršta moterys, kadangi niekas nesiklauso ir mums visada gresia pavojus“, – pridūrė ji.

Po šio incidento modelis pakeitė gyvenamąją vietą ir, kaip sakė ji „Bored Panda“, ketina lankyti savigynos pamokas. Gustė taip pat su savimi nešiojasi apsaugos priemones.

„Pradėjau nešiotis kišeninį peiliuką ir pipirines dujas, kad jausčiausi bent kiek saugiau išėjusi iš namų“, – pridūrė ji.

Susidūrimas su persekiotoju paliko gilų pėdsaką merginos psichologinei būklei. Gustė pasakojo negalėjusi ramiai miegoti savo senajame kambaryje, nes viskas primindavo apie galimą pavojų. Sustiprėjo ir jos klausa, budrumas: „Girdėdavau, kaip nuo medžių krenta lapai. Porą kartų prasidėjo panikos priepuoliai, nes galvojau, kad jis sugrįžo. Pakeldavau net mamą, bet iš tikrųjų lauke, patikrinus kameras, nieko nebūdavo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas