Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV surengtas močiučių grožio konkursas: charizmatiškos damos laužo stereotipus apie senjorus

Jei manėte, kad grožio konkursai – jaunų panelių reikalas, galvokite iš naujo: JAV jau nebe pirmus metus rengiamas grožio konkursas, kuriame varžosi... charizmatiškos ir vietoje nenustygstančios senjorės!
JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas
JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atlantik Sityje buvo surengtas „Amerikos senjorės“ grožio konkursas, kuriame dalyvavo močiutės ir promočiutės nuo 60 metų amžiaus.

Dalyvių spektras buvo labai įvairus ir tai neturėtų stebinti – juk moterys, kurios sugalvoja dalyvauti tokiame konkurse, neabejotinai yra ir visą gyvenimą buvo labai veiklios, aktyvios ir charizmatiškos asmenybės. O kai kam dalyvauti grožio konkurse nesutrukdė net tai, kad vaikščioti jau beišeina tik su vaikštyne!

Visų dalyvių veiklų sritys – labai įdomios: „Amerikos senjorės“ konkurse varžėsi ir buvusi CŽV darbuotoja, ir Whitney Houston choro, kuriame muzikos pasaulio legenda dainavo vaikystėje, vadovė, ir vis dar dirbanti neuropsichiatrė, ir buvusi dainininkė bei dar daug kitų profesijų atstovių, turinčių įdomias gyvenimo istorijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Amerikos senjorės“ nugalėtoja tapo 73-ejų Carolyn Slade Harden
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Amerikos senjorės“ nugalėtoja tapo 73-ejų Carolyn Slade Harden

Tiesa, nors visos dalyvės ir trykšta optimizmu bei paneigia visus stereotipus apie nuobodžią senatvę, tačiau ir jų gyvenimuose ne visada viskas buvo rožėmis klota: vienos yra išgyvenusios vėžį, kitos netekusios vyrų ar vaikų...

Šiemet „Amerikos senjorės“ karūną ir titulą iškovojo 73-ejų Carolyn Slade Harden, buvusi dainininkė, kuri po pergalės sakė: „Tai mūsų elegancijos amžius. Tai – pradžia, o ne pabaiga“. Paklausta, ką apie jos pergalę šiame konkurse mano šeima, moteris juokdamasi atsakė: „Mano vaikai prašo, kad tik nesidėčiau karūnos eidama į prekybos centrą“.

„Amerikos senjorės“ konkursas rengiamas jau nuo 1971 metų ir jo tikslas yra pozityviai nušviesti senatvę, mažinti žmonių baimę senti bei raginti senjorus aktyviai gyventi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV surengtas gražiausios senjorės konkursas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant