Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Jessica Simpson atskleidė vaikystėje patyrusi lytinę prievartą: vidinį skausmą „gydė“ priklausomybėmis

Prieš penkerius metus dainininkei ir aktorei Jessicai Simpson (39) buvo pasiūlyta parašyti motyvacinę knygą apie tai, kaip reikėtų „gyventi geriausią gyvenimą“. Tačiau žinoma moteris negalėjo sau leisti meluoti knygos puslapiuose, todėl nusprendė parašyti itin atvirus memuarus „Open Book“, kuriuose ji atskleidė vaikystėje patyrusi seksualinę prievartą, papasakojo apie jai darytą spaudimą karjeroje ir dėl to atsiradusias pavojingas priklausomybes.
Jessica Simpson su vyru Ericu Johnsonu
Jessica Simpson su vyru Ericu Johnsonu / „Instagram“ ir „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jessica Simpson

Žurnalas „People“ išspausdino J.Simpson knygos ištrauką. Dainininkė joje prisipažino jaunystėje kovojusi su itin stipriu emociniu skausmu, kuris atsirado po seksualinio išnaudojimo. Apie tai pamiršti ji bandė „gydydama“ save alkoholiu ir psichotropiniais vaistais.

„Žudžiau save gėrimais ir vaistais“, – rašė J.Simpson, drastiškų pokyčių imtis pasiryžusi po gydytojo perspėjimų, kad moteris labai rizikuoja savo gyvenimu. Nuo 2017-ųjų lapkričio žvaigždė nebevartoja jokių svaigiųjų gėrimų.

„Atsisakyti alkoholio buvo lengva, – sakė ji. – Pykau ant to butelio (ir) kaip jis leido man išlikti ramiai bei nieko nejausti.“

Pasak J.Simpson, sunkiausi buvo susitikimai su psichologais, mat jų metu moteris vėl turėjo „išgyventi patirtas traumas“. Viena jų – vaikystėje patirta seksualinė prievarta. Tai prasidėjo, kai J.Simpson buvo vos 6-eri ir ji turėjo „dalytis lova su šeimos draugų dukra“.

„Viskas prasidėjo nuo nugaros kutenimo, o vėliau perėjo prie labai nejaukių dalykų“, – knygoje rašė dainininkė, tada maniusi, kad galbūt visa tai vyko dėl jos kaltės. „Norėjau pasakyti tėvams. Buvau auka, bet kažkodėl jaučiausi neteisi“, – tęsė ji.

Apie patirtą prievartą J.Simpson tėvams papasakojo būdama 12-kos šeimai važiuojant automobiliu. Tai išgirdusi jos mama Tina plekštelėjo tėčiui Joe per ranką ir pasakė: „Sakiau, kad kažkas vyksta.“

„Tėtis neatitraukė akių nuo kelio ir nieko nepasakė. Daugiau niekada nebelikome nakvoti pas tėvų draugus, tačiau taip pat nekalbėjome apie tai, ką jiems pasakiau“, – rašė moteris.

„Scanpix“/AP nuotr./Jessica Simpson
„Scanpix“/AP nuotr./Jessica Simpson

Bėgant metams ir J.Simpson vardui vis labiau plintant po pasaulį, gerbėjai pamilo jauną merginą, kuri visada kalbėdavo iš širdies. Bet viduje J.Simpson kovojo su neramumu ir skausmu, atsiradusiais po jos patirtų traumų. Tik artimiausi draugai ir šeimos nariai žinojo tiesą.

2010-aisiais dainininkė, taip pat vadovaujanti itin sėkmingai drabužių linijai „Jessica Simpson Collection“, sutiko savo sielos draugą Ericą Johnsoną. Juodu susituokė 2014-aisiais ir dabar augina tris vaikus – dukras Maxwell (7) ir Birdie (10 mėn.) bei sūnų Ace’ą (6).

J.Simpson aprašė ir akimirką, kuomet suprato savo gyvenime pasiekusi dugną. Tai įvyko 2017-aisiais po Helovino vakarėlio jos namuose. Artimiausiems savo draugams ji pasakė: „Turiu liautis. Kažkas turi įvykti. Ir jei alkoholis tai daro ir dėl to viskas tik blogėja – nebevartosiu.“

Po šių žodžių draugai apkabino J.Simpson ir jos nepaleidžia iki šiol. Palaikoma tėvų ir padedama gydytojų bei psichologų, dainininkė nuo tos dienos nevartojo nė lašo alkoholio ir šį naują gyvenimo etapą vadina tikra dovana.

„Pripažinusi, kad man reikia pagalbos, jaučiausi kaip maža mergaitė, vėl atradusi gyvenimo pašaukimą. Pasirinkau kryptį eiti pirmyn ir nebijoti. Būti atviriems nėra lengva, tačiau tai daugiausiai pasitenkinimo mums teikiantis dalykas“, – knygoje rašė J.Simpson.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas