Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jill Biden – apie pirmąją santuoką, vėl atrastą meilę ir finansinę nepriklausomybę

Pirmoji ponia Jill Biden leidiniui „Harper's Bazaar“ paatviravo apie savo pirmąją nenusisekusią santuoką bei santykius su dabartiniu vyru, JAV prezidentu Joe Bidenu. Moteris pokalbio metu taip pat pabrėžė, kad vertina savo finansinę nepriklausomybę: „Esu moteris, kuri mėgsta dirbti.“
Joe Bidenas ir Jill Biden
Joe Bidenas ir Jill Biden / Leidinio „Bazaar“ Cass Bird ir VidaPress nuotr.

Jill Biden turi garbės būti pirmąja Jungtinių Valstijų ponia, tačiau ji vis dar pripažįsta paprasto darbo svarbą. „Suprantu moters poreikį turėti ką nors tik sau“, – žurnalui „Harper's Bazaar“ sakė 70-metė mokslų daktarė.

Daug dėmesio nepriklausomybei ji akcentavo skyrusi ir įkvėpta savo pirmųjų skyrybų patirties.

1970 m. J.Biden ištekėjo už buvusio koledžo futbolo žaidėjo Billo Stevensono ir nuo tada buvo žinoma kaip Jill Stevenson. Nors abu susipažino koledže (jiedu mokėsi Delavero universitete), Billas galiausiai metė mokslus ir santuoka iširo.

Įpusėjus savo 20-mečiui, Jill buvo išsiskyrusi ir savarankiška. „Labai tikėjau santuokos institucija, – sakė ji. – Kai santuoka žlugo, dėl to labai išgyvenau. Ir jis pasirodė esąs ne toks, koks buvo..."

Tačiau tuo metu Jill gyvenime buvo problemų, susijusių ne tik su santykiais. Ji taip pat nežinojo, kaip išsilaikyti finansiškai. Atmetusi tėvų pasiūlymą grįžti namo, Jil išsinuomojo namą Pensilvanijoje ir važinėjo į mokyklą Delavero valstijoje, kad baigtų kursus.

Dabar mokslų daktarė aiškino, kad ši patirtis ją išmokė susitelkti į save ir nepasikliauti niekuo kitu.

„Žinojau, kad daugiau niekada neatsidursiu tokioje padėtyje, kai nesijaučiu turinti pakankamai lėšų, kad galėčiau būti savarankiška, kad turėčiau gauti pinigų per skyrybų procesą, – sakė J.Biden. – Aš tai įteigiau ir savo dukrai Ashley: būk savarankiška, būk nepriklausoma. Ir savo anūkėms – turite sugebėti stovėti ant savo kojų."

Ir pati Jill atsistojo ant kojų. Net ir po to, kai 2021 m. sausį prezidento pareigas pradėjo eiti jos vyras Joe Bidenas, ilgametė pedagogė ir toliau dėstė gyvendama Baltuosiuose rūmuose.

Be pirmosios ponios pareigų, ji dirba anglų kalbos profesore Šiaurės Virdžinijos bendruomenės koledže – tai vienintelė pirmoji ponia per visą istoriją, kuri sutuoktiniui einant prezidento pareigas, dirba apmokamą darbą už Baltųjų rūmų ribų.

„Esu moteris, kuriai patinka dirbti“, – tvirtino ji.

Žinoma, pirmosios ponios vaidmuo vis dar išlieka svarbiausias, kaip ir buvimas patarėja savo vyrui, su kuriuo, kaip pati sako, kartais nesutaria. Pasirodo, Jill ir prezidentas netgi sukūrė terminą, kuriuo apibūdina savo tarpusavio ginčus – „fexting" (barimasis ir ginčų sprendimas SMS žinutėmis – red. past.).

J.Biden pateikė vieną pavyzdį, kaip jos vyras atsakė į fextingą, žinutę, kurią ji neseniai išsiuntė susierzinimo akimirką: „Joe pasakė: „Supranti, kad tai įeis į istoriją. Tai bus užfiksuota.“ Jill pridūrė: „Nepasakysiu, kaip tą kartą jį pavadinau".

Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas
Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas

J.Biden teigė, kad pirmosios ponios vaidmuo yra „garbė visam gyvenimui", bet jai patinka, kad mokiniai ją pažįsta kaip anglų kalbos mokytoją.

Be darbo moteris laiko skiria ir asmeniniam gyvenimui – lanko barre mankštos užsiėmimus, vertina egzaminus prieš miegą ir vakarieniauja su vyru, kai tik leidžia laikas.

Jill taip pat randa laiko pabūti su savimi pirmoje dienos pusėje. Atsibudusi žiūri į Baltųjų rūmų teritoriją, kaip ją apšviečia patekanti saulė:: „Pirmas dalykas, kurį darau, tai atidengiu žaliuzes ir pažvelgiu į lauką."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas