Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juliai Roberts – 50 metų: kaip laikas pakeitė moterį, penkiskart išrinktą gražiausia pasaulyje

Vieną ryškiausių Holivudo žvaigždžių Julią Roberts nuo pat karjeros lydi epitetas „graži moteris“ – tiek dėl kultinio filmo, kuris ją ir pavertė žvaigžde, tiek dėl to, jog gražiausia pasaulio moterimi aktorė buvo išrinkta rekordiškai daug kartų – net penkis. Ir šiai gražiai moteriai šiandien sueina 50 metų.
Julios Roberts išvaizdos pokyčiai
Julios Roberts išvaizdos pokyčiai / Asmeninio albumo, Vida Press ir Scanpix nuotr.

Julios Roberts jubiliejaus proga – įdomiausi faktai apie jos gyvenimą ir karjerą.

1. Julia Roberts yra iš aktorių šeimos. Jos tėvai susipažino vaidindami teatre, o vėliau įsteigė ir aktorystės mokyklėlę vaikams. Julios vyresnysis brolis Ericas Robertsas (61 m.) taip pat pasuko aktorystės keliu ir kurį laiką net buvo garsesnis už savo seserį – vėliau svarstyklės persisvėrė Julios naudai. Aktorės duonos ragavo ir Julios sesuo Lisa (52 m.), o dabar Holivude vis tvirčiau šaknis leidžia ir jos dukterėčia Emma Roberts (26 m.), Erico dukra.

Vida Press nuotr./Julia Roberts su dukterėčia Emma Roberts (2010 m.)
Vida Press nuotr./Julia Roberts su dukterėčia Emma Roberts (2010 m.)

2. Garsūs mylimieji. Iki kol sutiko dabartinį savo vyrą ir trijų vaikų tėvą, kino operatorių Danielį Moderį, Julia Roberts kartą jau buvo nesėkmingai ištekėjusi už kantri muzikos dainininko Lyle'o Lovetto. Ji taip pat buvo susižadėjusi su aktoriumi Kieferiu Sutherlandu, tačiau atšaukė vestuves likus vos trims dienoms iki jų, ir trejus metus draugavo su kitu kolega Benjaminu Brattu. Trumpesni romanai aktorę siejo ir su kitais garsiais vyrais – Liamu Neesonu, Matthew Perry ir Dylanu McDermottu.

Vida Press nuotr./Kieferis Sutherlandas ir Julia Roberts (1990 m.)
Vida Press nuotr./Kieferis Sutherlandas ir Julia Roberts (1990 m.)

3. „Graži moteris“. Julia Roberts prostitutės Vivian vaidmenį kultinėje romantinėje komedijoje gavo tik po to, kai jo atsisakė tuo metu už ją daug garsesnės Michelle Pfeiffer ir Meg Ryan. Už šį vaidmenį Julia Roberts gavo tik 300 tūkst. JAV dolerių, tačiau jis ją išgarsino visame pasaulyje.

Vida Press nuotr./Richardas Gere'as ir Julia Roberts filme „Graži moteris“ (1990 m.)
Vida Press nuotr./Richardas Gere'as ir Julia Roberts filme „Graži moteris“ (1990 m.)

4. Neplanuota scena. Garsioji vėrinio scena iš „Gražios moters“, kuomet Richardas Gere'as staigiai uždaro papuošalų dėžutę ir priveria Julios Roberts pirštus, o ši pradeda kvatotis, buvo neplanuota. Iš tiesų tądien Julia jautėsi nekaip, ir kad pakeltų jai ūpą, kolega šitaip nusprendė pajuokauti – tačiau Julios reakcija buvo tokia nuoširdi ir tobulai tinkanti scenai, kad nuspręsta ją palikti.

5. Pirmas apdovanojimas. Pirmas rimtesnis Julios Roberts darbo įvertinimas buvo ankstyvoje karjeros pradžioje, 1990 metais – tada ji gavo „Auksinį gaublį“ už vaidmenį „Plieninėse magnolijose“ ir pirmąkart buvo nominuota „Oskarui“. Šiandien jos kolekcijoje jau yra vienas „Oskaras“ ir trys „Auksiniai gaubliai“.

Vida Press nuotr./Julia Roberts su pirmu laimėtu „Auksiniu gaubliu“ (1990 m.)
Vida Press nuotr./Julia Roberts su pirmu laimėtu „Auksiniu gaubliu“ (1990 m.)

6. „Įsimylėjęs Šekspyras“. Juliai Roberts buvo siūlomas pagrindinis vaidmuo romantinėje dramoje „Įsimylėjęs Šekspyras“ („Shakespeare in Love“), kuri vėliau laimėjo septynis „Oskarus“, įskaitant ir geriausios pagrindinės aktorės. Vietoj Julios Roberts vaidmuo (ir „Oskaras“) atiteko Gwyneth Paltrow.

7. Pelningiausias ir nepelningiausias filmai. 2001 metų kriminalinė komedija „Oušeno vienuoliktukas“ („Ocean's 11“) yra finansiškai sėkmingiausias Julios Roberts filmas.

Na o mažiausiai žiūrovų į kino sales pritraukė 2016 metų romantinė komedija „Motinos diena“ („Mother's Day“). Julia Roberts už šį filmą gavo 3 mln. JAV dolerių honorarą ir savo scenas nufilmuoti užtruko viso labo keturias dienas, tačiau filmas buvo nuostolingas.

Kadras iš filmo/Julia Roberts ir Jennifer Aniston filme „Motinos diena“ (2016 m.)
Kadras iš filmo/Julia Roberts ir Jennifer Aniston filme „Motinos diena“ (2016 m.)

8. 20 000 000 $. Julia Roberts yra pirmoji aktorė moteris, kuri už vieną vaidmenį („Erina Brokovič“) gavo net 20 mln. JAV dolerių honorarą – iki tol tokiais įspūdingais honorarais galėjo pasigirti tik patys geriausi Holivudo aktoriai vyrai.

Vida Press nuotr./Julia Roberts filme „Erina Brokovič“ (2000 m.)
Vida Press nuotr./Julia Roberts filme „Erina Brokovič“ (2000 m.)

9. Penkiskart gražiausia pasaulyje. Žurnalas „People“ kiekvienais metais renka gražiausią pasaulio moterį ir šis titulas Juliai Roberts yra atitekęs net penkis kartus – tuo pasigirti negali daugiau jokia kita žvaigždė. Pirmą kartą gražiausia pasaulyje Julia Roberts buvo išrinkta 1991 metais, kai jai buvo 23-eji, o pastarąjį kartą šis titulas jai buvo suteiktas šiemet.

„People“ viršelis/Julia Roberts
„People“ viršelis/Julia Roberts

10. Skeletas. 2004 metų lapkritį Bulgarijoje buvo rastas 9 000 metų senumo moters skeletas, kurį archeologai pavadino Julios Roberts vardu dėl tobulų išlikusių dantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant