Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Justinas Bieberis sulaukė pasipiktinimo dėl dredų: apkaltintas kultūros pasisavinimu

Naujose Justino Bieberio nuotraukose matyti akivaizdūs jo išvaizdos pokyčiai – dainininkas susivėlė dredus. Visgi nauja šukuosena sužavėjo ne visus, netrukus jis sulaukė pasipiktinimo bangos net iš gerbėjų. Šie žvaigždę apkaltino kultūros pasisavinimu.
Justinas Bieberis
Justinas Bieberis / „Instagram“ nuotr.

Atrodytų, kad nieko čia tokio, juk tai tik nauja žinomo atlikėjo šukuosena, tačiau dėl to nieko blogo nematė tikrai ne visi. Ne vienerius metus J.Bieberį sekantys ir jo muzikos besiklausantys gerbėjai piktinosi, kad jis bando pasisavinti kitą kultūrą.

Kaip rašo Mirror.co.uk, daug kas baltaodžius žmones, kurie dėvi dredus, laiko pasisavinančiais kultūrą. Istoriškai yra žinoma, kad juodaodžius, kurie nešiojo dredus, anksčiau atleisdavo iš darbo ir tyčiodavosi dėl šios šukuosenos.

Tad nenuostabu, kodėl pasipiktinimo antplūdis dėl dainininko dredų nuvilnijo per visus socialinius tinklus. Išvydę naują J.Bieberio šukuoseną, gerbėjai pradėjo nuotrauka dalytis ir viešai peikti jo tokius išvaizdos pokyčius.

„Justinas Bieberis vėl su dredais... Įdomu, kaip jo gerbėjai į tai sureaguos“, – rašė vienas komentatorius.

Visgi panašu, kad pačiam dainininkui tai – nė motais. Jis vėliau savo instagramoje paskyroje pasidalijo dar keliomis nuotraukomis su ta pačia šukuosena.

„Tiesiog, mielasis, tu turi suprasti, kad norėdamas paremti juodaodžius žmones ir eiti prieš rasizmą, turi būti nuoseklus su tuo, ką skelbi, o tai reiškia – nesisavink kultūros, nes dredai ant tavęs gerai neatrodo“, – rašė kitas komentatorius.

Daugelis taip pat mano, kad J.Bieberio nauji dredai nėra geras sprendimas ypač po jo naujausio albumo „Justice“ išleidimo, į kurį buvo įtrauktos Martino Luthero Kingo kalbos apie pilietinių teisių judėjimą, taigi atlikėjas tarsi prieštarauja pats sau.

„Instagram“ nuotr./Justinas Bieberis
„Instagram“ nuotr./Justinas Bieberis

Kai kurie kritikavo minėtą Justino muzikinį žingsnį kaip paviršutinišką ir dabar mano, kad jo sprendimas dėvėti dredus tai patvirtina.

Beje, tai nėra pirmas kartas, kai atlikėjo link atskrieja pasipiktinimo banga dėl šukuosenos. Tas pats nutiko ir prieš penkerius metus, kai 2016 m. sumanęs pasidaryti dredus, netrukus taip pat sulaukė piktų komentarų dėl kultūros pasisavinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas