Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanų kino festivalio komisijoje prie Steveno Spielbergo prisijungė Nicole Kidman ir Angas Lee

Holivudo pirmaeilio ryškumo žvaigždės – aktorė Nicole Kidman ir režisierius Angas Lee – jau gegužės mėnesį prisijungs prie Steveno Spielbergo Kanų kino festivalio vertinimo komisijoje.
Stevenas Spielbergas (kairėje), Angas Lee ir Nicole Kidman
Stevenas Spielbergas (kairėje), Angas Lee ir Nicole Kidman / Scanpix nuotr.

Australė N.Kidman yra laimėjusi geriausios aktorės „Oskarą“ už rašytojos Virginios Woolf vaidmenį filme „Valandos“ (The Hours), o Taivane gimusį A.Lee anksčiau šiais metais Kino meno ir mokslo akademija už „Pi gyvenimą“ (Life of Pi) pripažino geriausiu režisieriumi.

A.Lee, kuris beveik visą savo profesinę karjerą praleido užsienyje, geriausio režisieriaus „Oskarą“ taip pat yra gavęs už dramą apie kaubojus gėjus „Kuprotas kalnas“ (Brokeback Mountain), o jo kung fu epas „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Crouching Tiger, Hidden Dragon) yra gavęs geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“.

Kiti Kanų vertinimo komisijos nariai yra indų aktorė Vidya Balan, japonų režisierė Naomi Kawase, filmo „Mums reikia pasikalbėti apie Keviną“ (We Need to Talk About Kevin) režisierė, škotė Lynne Ramsay, prancūzų aktorius ir režisierius Danielis Auteuilis, rumunų režisierius Cristianas Mungiu, „Negarbingų šunsnukių“ (Inglourious Basterds) aktorius Christopheris Waltzas.

S.Spielbergo vadovaujama vertinimo komisija vieną iš 19 konkursinės programos filmų apdovanos prestižine Kanų festivalio „Auksine palmės šakele“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas