Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanye Westo sekmadienio mišios – būdas pasipelnyti ar nuoširdūs gydantys bendruomenių susibūrimai?

Kardashianų, Jennerų ir Westų šeimos sekmadienio vakarą laukdavo vieno dalyko – ištikimų prie televizorių ekranų susirenkančių realybės šou „Keeping Up With The Kardashians“ žiūrovų, negalinčių gyventi be šeimą nuolat ištinkančių dramų. Tačiau dabar viena garsiausių JAV šeimų turi dar vieną priežastį pamėgti sekmadienį ir dėl to reikėtų dėkoti ne kam kitam, o Kanye Westui.
Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos
Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos / Vida Press nuotr.

Sausio 6 d. Kim Kardashian socialiniame tinkle pasidalijo tokia žinute: „Mūsų naujos sekmadienio mišios prasideda. Repeticijas galite pamatyti mano instagramo istorijose.“ Tokiu būdu ji pranešė apie sutuoktinio įkurtą bažnyčią ir rengiamas sekmadienines pamaldas, kurių metu niekas ant kelių neklūpi ir poterių nekalba, o tik garsiai ir energingai dainuoja pritariant gospelo chorui ir įvairiems muzikantams.

Bent jau toks įspūdis susidaro peržiūrėjus socialiniuose tinkluose viešinamus vaizdo įrašus. Atidžiau panagrinėjus juos ir nuotraukas atrodo, kad Kanye bažnyčia vadina savaitinius susitikimus, kuriuose visas dėmesys yra skiriamas muzikai ir dainoms. Nėra žinoma ar taip vadinamų mišių metu yra laikomasi bet kokio religinio formato. Tiesa, Kanye žmona Kim sekmadienio pamaldas apibūdino kaip „dvasinę krikščionišką patirtį“, kurių metu draudžiama pamokslauti ir kuriose, pasak K.Westo, nedalyvauja joks kunigas.

Vida Press nuotr./Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos
Vida Press nuotr./Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos

Tačiau vienas neseniai tokiose mišiose dalyvavęs asmuo Pagesix.com pasakojo, kad pastorius pamaldose vis dėlto pamokslauja. Iš draugų sužinojęs apie K.Westo vienoje Niujorko katedroje rengiamas sekmadienio mišias, jis nepraleido progos pasiklausyti galingo 150 balsų choro. Netikėta, bet dainininkai atliko populiarias dainas – grupės „No Doubt“ kūrinį „Don’t Speak“ ir Tracy Chapman dainą „Fast Car“. Visą tą laiką bažnyčios įkūrėjas Kanye sėdėjo maldos namų gale ir lingavo į ritmą. Pakyli atmosfera trumpam buvo sustabdyta į priekį žengus pastoriui Adamui Tysonui, kuris šiek tiek pakalbėjo apie skolų kitiems žmonėms nurašymą, atleidimą. Tik tiek.

Netrukus po to džiugi nuotaika vėl užpildė patalpą į rankas mikrofoną paėmus pačiam Kanye. Reperis atliko improvizaciją, kuri, rodos, labai patiko sausakimšai bažnyčią užpildžiusiems žmonėms, mat, pasak mišių dalyvio, nuo šokių lingavo katedros grindys.

View this post on Instagram

???? #sundayservice

A post shared by Emily Kirkpatrick (@kirkwalker69) on

Svajonės išpildymas

Viename „Keeping Up With The Kardashians“ epizode K.Westas sakė visada norėjęs įkurti bažnyčią, tačiau šią mintį ilgai rutuliojęs ir niekada nesiėmęs veiksmų. Bet atėjus 2019 metams jis nusprendė sekmadienių nebeikvoti.

Vyro svajonę įgyvendinti padėjo Kim, tapusi neoficialia šio reiškinio marketingo specialiste. Pačios pirmos mišios vyko šeimos namuose, tačiau sulaukus didelio susidomėjimo kitus susibūrimus teko perkelti į lauką.

Kadangi tai nėra įprastos sekmadienio mišios, jos vyksta pačiose neįprasčiausiose vietose – nuostabios gamtos apsuptyje, kalnuose, net kompanijos „Adidas“ būstinėje, didžiausiame muzikos festivalyje „Coachella“ ir kitur. Žinoma, jei tik yra poreikis, K.Westas susibūrimus perkelia ir į tokiai veiklai labiau įprastą patalpą – katedrą ar kitus maldos namus.

„Tai turėjo būti nedidelis reiškinys, bet man pradėjus dalytis nuotraukomis internete, visiems patiko tai, kas ten vyko. Tad Kanye ir toliau tuo užsiims ir, tikimės, tai taps kažkuo dideliu“, – pridūrė Kim, anksčiau vyro organizuojamas mišias apibūdinusi kaip „magišką, dvasinį apsivalymą garantuojančią patirtį“.

VIDEO: Kanye West's Sunday Service POWER - Live with MD Philip Cornish and a Jammcard member ensemble

Panašiai galvoja ir The Greater Allen katedros Niujorke muzikos vadovas Stanley Brownas. Apie šį „pasaulį vis labiau užkariaujantį“ fenomeną jis sakė: „Manau, tai yra būdas pasiekti bažnyčios nelankančią kultūrą, hiphopo bendruomenę ir juos suvienyti.“

Pamatęs, kokis vertingas yra Kanye įsitraukimas, koks įtakingas šioje srityje jis yra, jis džiaugėsi. „Jis suvienija šiuos aspektus: gatves, bažnyčią ir hiphopo bendruomenę. Ir tai keičia gyvenimus. Gospelo muzika tai sugeba. Ji leidžia jums pasijusti geriau. Ką šiandien matėte, ką šiandien jautėte buvo meilė ir energija.“

Bažnyčia – dingstis verslui?

Tačiau kaip ir viskas šiais laikais, šis K.Westo užsiėmimas sulaukė daug kritikos, ypač iš žmonių, kurie šiame bažnyčios įkūrime įžvelgia negerus dalykus. Internete spekuliuojama, kad sekmadienio mišių idėja – būdas visuomenei pristatyti Kanye muzikinį albumą, mat mišiose reperis kartu su gospelo choru atliko ne vieną kūrinį iš jo.

Vida Press nuotr./Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos
Vida Press nuotr./Kanye Westo sekmadienio mišių akimirkos

Taip pat spėjama, kad įkurti bažnyčią Kanye įkvėpė jo sutuoktinės šeima, o tiksliau – anyta Kris Jenner, tikėjimą pavertusi verslu. Moteris 2009-aisiais prisidėjo prie California Community Church įkūrimo. Jai vadovauja pastorius Bradas Johnsonas, darbo kituose maldos namuose netekęs išaiškėjus apie jo neištikimybę žmonai. Suradusi buvusį pastorių jo tuometinėje darbovietėje – „Starbucks“ kavinėje, K.Jenner įkalbėjo vyrą vadovauti jos įkurtai bažnyčiai. Vėliau pastoriui atiteko garbė sutuokti Kris dukrą Khloe ir jos dabar jau buvusį vyrą Lamarą Odomą.

Kodėl bažnyčia gali tapti itin pelningu verslu? JAV bažnyčioms teikiamos paramos yra neapmokestinamos.

Kalifornijos bendruomenės bažnyčia, kuri problemų dėl mokesčių vis dėlto neišvengė, savo narių prašo kas mėnesį maldos namus „paremti“ tūkstančiu doleriu, arba, kaip įprasta JAV, skirti jiems 10 proc. pajamų.

Galbūt Kanye siekia būtent tokiu būdu sumažinti savo skolas, siekiančias ne vieną dešimtį milijonų dolerių, o galbūt jo organizuojamos sekmadienio mišios iš tiesų yra nuoširdus reikalas?

Kokia šių mišių esmė?

Pasak ilgamečio K.Westo draugo Tony Williamso, šių reperio organizuojamų sekmadienio mišių tikslas vis dėlto yra „veiksmingai dalytis meilę“. Jose atliekamos žmogų įgalinančios dainos apie stiprybę, džiaugsmą ir, žinoma, meilę.

Pokalbių laidoje dalyvavusios Kim, Kourtney ir Khloe atskleidė šiek tiek daugiau detalių apie pamaldas.

„Jų metu niekas nesimeldžia, neatliekamos jokios apeigos, nėra pamokslų. Tik muzika skamba“, – sakė Kim.

„Bet tai krikščioniška“, – patikslino Kourtney.

VIDEO: Kanye West Sunday Service “Say You Will”

Žurnalui „Elle“ Kim sakė, kad sekmadienio mišias pradėti jos vyrą įkvėpė jo asmeninis tikėjimas. „Tai tikrai paremta tuo, kuo jis tiki – Jėzumi. Jaučiama krikščioniška nuotaika, bet nėra jokių pamokslavimų. Tai labai ypatinga krikščioniška patirtis“, – tęsė moteris.

Jei nuspręstumėte sudalyvauti tokio pobūdžio mišiose, reikėtų pavargti norint gauti pakvietimą į jas. Apie tai kur ir kada tiksliai rengiami šie susibūrimai viešai neskelbiama. Dėl to iš dalies kaltas informaciją atskleisti draudžiantis susitarimas, kurį prieš prasidedant neoficialioms pamaldoms privalo pasirašyti visi mišių dalyviai. Tiesa, vaizdine medžiaga dalytis socialiniuose tinkluose leidžiama.

Pakvietimą lengviau galite gauti, jei esate žinomas. Neskaičiuojant pačių Kardashianų šeimos narių, Kanye įkurtos bažnyčios mišiose jau apsilankė atlikėjai Kid Cudi, Charlie Wilsonas, 707 Shake, Tyler The Creator, Courtney Love, taip pat Katy Perry su sužadėtiniu Orlando Bloomu, Bradas Pittas, skelbia „TMZ“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas