Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Kanye Westui – rimti kaltinimai: darbuotojai-„vergai“ padavė į teismą dėl žiaurių sąlygų

Amerikiečių reperis Kanye Westas sulaukė rimtų kaltinimų – atlikėją į teismą padavė buvę darbuotojai. Kartu su atlikėju dirbę pilnamečiai ir nepilnamečiai asmenys prabilo ne tik apie nepakenčiamas darbo sąlygas, bet ir teigia sulaukę rasistinių replikų – buvo vadinami vergais.
Kanye Westas / „Scanpix“ nuotr.
Kanye Westas

JAV apygardos teismui pateiktame šokiruojančiame ieškinyje atsakovais įvardijami Kanye Westas, prieš kurį laiką pasikeitęs savo vardą į Ye, ir jo buvęs personalo vadovas Milo Yiannopoulosas.

Ieškinyje teigiama, kad Kanye ir M.Yiannopoulosas išnaudojo darbuotojus ir žeminančiai su jais elgėsi.

K.Westas su kolega kaltinamas melagingais pažadais sumokėti savo pilnamečiams ir nepilnamečiams darbuotojams, verčiant juos dirbti beprotiškai ilgas valandas, taip pat tyčiojimusi iš jų rasės. Juodaodžiai darbuotojai buvo vadinami „naujaisiais vergais“.

Dėl tokio elgesio į teisėsaugą kreipėsi prie K.Westo muzikinės programėlės „YZYVSN“ kūrimo dirbę asmenys.

Kanye Westas skatino rasistinę aplinką ir žiaurias darbo sąlygas, o jo žmona Bianca Censori siuntė darbuotojams pornografinius vaizdo įrašus, kuriuos galėjo matyti nepilnamečiai – tokius teiginius iš teismui pateikto ieškinio cituoja užsienio žiniasklaidos portalas TMZ.

Vida Press nuotr./Kanye Westas
Vida Press nuotr./Kanye Westas

Kaip rašo minėtas portalas, viskas prasidėjo 2024 m. pavasarį, kai Ye nusprendė pradėti kurti muzikinę platformą „YZYVSN“, galinčią konkuruoti su „Tidal“, „Spotify“ ir „Apple Music“ platformomis. Ieškinyje teigiama, kad Ye norėjo išvengti mokėjimo šioms bendrovėms už jo naujų albumų „Vultures“ ir „Vultures 2“ reklamą.

Todėl jis ir Milo tariamai pasamdė tarptautinę kūrėjų grupę, sudarytą iš kelių juodaodžių asmenų, kurioje buvo ir nepilnamečių, vos 14 metų amžiaus paauglių.

Dokumentuose teigiama, kad darbuotojai dažniausiai dirbo nuotoliniu būdu, nuolat bendraudami su Ye, Milo ir jų komanda, naudodamiesi skaitmeninėmis ir internetinėmis bendravimo programomis, tokiomis kaip „Discord“, „Zoom“ ir „Slack“.

Dokumentuose teigiama, kad 2024 m. balandį Milo pažadėjo kūrėjų grupei sumokėti 120 tūkst. JAV dolerių po to, kai jie baigs kurti programėlę, jei šie sutiks su darbo sąlygomis ir nesiskųs.

Vida Press nuotr./Kanye Westas
Vida Press nuotr./Kanye Westas

Tačiau reikalai greitai pakrypo į blogąją pusę... Ieškinyje teigiama, kad Kanye Westas liepė visiems darbuotojams pasirašyti susitarimus dėl informacijos neatskleidimo, o jei jie to nepadarys, grasino nepilnamečius atleisti iš darbo ir nieko nemokėti. Nepilnamečiai kūrėjai taip pat turėjo pasirašyti „savanorystės“ sutartis.

Teismo dokumentuose kalbama ir apie kitą K.Westo veiklą. Balandžio pabaigoje atlikėjas paskelbė, kad pradeda suaugusiesiems skirtų filmų verslą, pavadintą „Yeezy Porn“. Teigiama, kad atlikėjo žmona Bianca vienam darbuotojui nusiuntė nuorodą, kurioje, kaip teigiama dokumentuose, buvo užfiksuotas nepažįstamos poros lytinis aktas.

Tokį vaizdo įrašą galėjo matyti ir nepilnamečiai darbuotojai, dirbę prie suaugusiems skirtos programėlės kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams