Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karalienė Elizabeth II sustabdė eksponatų perdavimą Kremliaus parodai

Karalienė Elizabeth II nusprendė, kad jos Karališkoji kolekcija nepasieks Kremliaus muziejaus – ji atsisakė perduoti savo eksponatus jų organizuotai parodai. Pasirodo, tokį sprendimą monarchė priėmė dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, rašo „Newsweek“.
Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia „Newsweek“, Kremliaus muziejuje surengtoje parodoje „The Duel: From Trial by Combat to a Noble Crime“ turėjo būti eksponuojami trys kardai iš karalienės Elizabeth II kolekcijos. Vis dėlto Rusijos karinių veiksmų leidimas perduoti eksponatus buvo atšauktas.

Karališkosios kolekcijos atstovas naujienų portalui „Newsweek“ sakė, kad sprendimas atidėti trijų kardų iš Karališkosios kolekcijos perdavimą Kremliaus muziejui Maskvoje buvo priimtas vasario viduryje.

Karališkosios kolekcijos dalis, vadinama „Royal Armouries“, Rusijoje turėjusiai vykti parodai taip pat žadėjo paskolinti šešis eksponatus, tačiau vėliau šį sprendimą atšaukė.

„Dėl padėties Ukrainoje, „Royal Armouries“ atšaukė sprendimą perduoti eksponatus“, – tuomet sakė atstovas spaudai.

Kitos Europos institucijos taip pat atsisakė perduoti eksponatus Kremliaus muziejams.

Vida Press nuotr./Britanijos karalienė Elizabeth II
Vida Press nuotr./Britanijos karalienė Elizabeth II

„Projekto esmę sudaro eksponatai iš Europos muziejų, kurie dėl geopolitinės padėties buvo anksčiau laiko atsiimti. Šiuo metu muziejus stengiasi, kad paroda vyktų be Europos šalių dalyvavimo. Reiškiame nuoširdžią padėką Rusijos muziejų bendruomenei už pagalbą dabartinėmis sudėtingomis aplinkybėmis“, – rašoma Kremliaus muziejaus pranešime.

Sprendimas sustabdyti eksponatų perdavimą Rusijos muziejams yra dalis platesnio kultūrinio boikoto, kuris vykdomas greta valstybės institucijų paskelbtų sankcijų.

Jau anksčiau Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai viešai pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir remia šios šalies žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas