Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karališkajam sostui besiruošianti 18-metė Belgijos princesė Elisabeth stoja į kariuomenę

Belgijos princesė Elisabeth ir toliau ruošiasi būsimos karalienės pareigoms. Skelbiama, kad 18-metė Belgijos karališkojo sosto paveldėtoja šį rudenį pradės mokslus Karališkojoje karo akademijoje Briuselyje, trečiadienį paskelbė Belgijos karališkieji rūmai. Paauglė nusprendė sekti savo tėvo karaliaus Philippe’o, šią akademiją lankiusio 1978–1981 metais, pėdomis.
Belgijos princesė Elisabeth
Belgijos princesė Elisabeth / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Belgija

Karališkoji karo akademija ruošia karininkus keturioms Belgijos gynybos sritims: kariuomenės, oro pajėgų, kariniam jūrų laivynui ir medicinai. Į akademiją kasmet po sudėtingų matematikos, prancūzų ir olandų kalbų egzaminų, fizinių testų ir psichologinio įvertinimo priimama vos 150 studentų, rašo People.com.

„Scanpix“ nuotr./Belgijos princesė Elisabeth
„Scanpix“ nuotr./Belgijos princesė Elisabeth

Princesė Elisabeth į kariuomenę stoti nusprendę baigusi dvejus metus trukusius mokslus UWC Atlantic koledžą Velse, kur įgijo tarptautinio bakalaureato diplomą.

Ši aukštoji mokykla prestižinė ne tik dėl joje išsilavinimą įgijusių asmenų, tarp kurių Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderis ir Jordanijos princesė Raiyah bint Al Hussein. Karalienė Elizabeth II yra šio koledžo prezidentė, kaip ir Jordanijos karalienė Noor. Iki mirties 2013 metais prestižinės aukštosios mokyklos prezidentu buvo ir Nelsonas Mandela.

Pasak Belgijos karališkosios šeimos tinklalapyje pateiktos informacijos, princesė Elisabeth mėgsta sportuoti – žaisti tenisą, slidinėti, net nardyti su akvalangu. Ji taip pat puikiai groja pianinu, mėgsta gaminti maistą ir savanoriauja įvairiose su mokymo sutrikimų turinčiais vaikais, seneliais, benamiais ir neįgaliaisiais dirbančiose organizacijose.

Spalį princesė Elisabeth atšventė savo 18-ą gimtadienį. Ši itin svarbi sukaktis buvo minima visoje šalyje. Kadangi Elisabeth jau pilnametė, tai reiškia, kad ji gali valdyti šalį be regento pagalbos ir, tarkim, netikėtai mirus jos tėvams karaliui Philippe’ui bei karalienei Mathilde, ji taps monarche.

„Šie 18 metų buvo kupini vertingų akimirkų, pavertusių mane žmogumi, kokiu esu dabar, – sakė princesė savo kalboje. – Tai žingsnis, kurį žengiu su dideliu optimizmu. Suprantu, kad turiu dar daug ko išmokti. Į tai dėmesį sutelksiu ateinančiais metais: stengsiuosi geriau suprasti pasaulį – ir padėsiu jį pagerinti taip, kaip galiu.“

„Šalis gali manimi pasikliauti“, – tęsė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas