Sportas gyvai

Karališkose iškilmėse akys krypo į Velso princesės Catherine aprangą: pasiuntė žinutę

Birželio 15-ąją Londone vyko karaliaus Karolio III garbei skirtas paradas „Trooping the Colour“. Jo metu visų akys krypo į ne tik į šventės kaltininką, bet ir į šešis mėnesius jokiame viešame renginyje nesirodžiusią Velso princesę Catherine. Pasinaudodama dėmesiu, ji savo apranga paskleidė svarbią žinutę.
Velso princesė Catherine
Velso princesė Catherine / Scanpix nuotr.

Velso princesė Catherine dalyvavimas „Trooping the Colour“ parade pritrauke ne tik didžiausių karališkosios šeimos gerbėjų, bet ir visos pasaulio žiniasklaidos dėmesį. Tai buvo pirmas viešas renginys, kuriame šiais metais pasirodė vėžį besigydanti moteris. Paskutinį kartą ji matyta Kalėdų pamaldose.

Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine
Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine

Iškilmėms princesė pasirinko baltą britų dizainerės Jenny Packham suknelę su tamsiomis detalėmis, kurios iškirptę puošė juodai baltas kaspinas. Iš pradžių mados kritikai galvojo, kad Catherine spintoje šis apdaras yra naujas. Tačiau akyliausi pastebėjo, jog suknelę moteris jau vilkėjo karaliaus Karolio III karūnavimo išvakarių renginyje. Tiesa, „Trooping the Colour“ paradui suknelė buvo atnaujinta, praneša portalas People.com.

Scanpix ir Vida Press nuotr./Princesės Catherine įvaizdis karaliaus Charleso III karūnavimo išvakarėse (kairėje) ir „Trooping the Colour“ metu (dešinėje)
Scanpix ir Vida Press nuotr./Princesės Catherine įvaizdis karaliaus Charleso III karūnavimo išvakarėse (kairėje) ir „Trooping the Colour“ metu (dešinėje)

Paprasta balta suknelė su juodomis detalėmis buvo atnaujinta pakeičiant kelis akcentus naujus ties iškirpte ir jausmeniu. Įvaizdį princesė užbaigė pasirinkdama dailius aksesuarus. Plaukus dengė Philipo Treacy kepure, o ausis puošė Cassandra Goad Cavolfiore Pearl Studs auskarais. People.com žiniomis, pastaruosius karališkosios šeimos atstovė rinkosi ir princo Louis krikštynoms 2018 metais.

Scanpix ir Vida Press nuotr./Princesė Catherine per princo Louis krikštynas (kairėje) ir „Trooping the Colour“ parade (dešinėje)
Scanpix ir Vida Press nuotr./Princesė Catherine per princo Louis krikštynas (kairėje) ir „Trooping the Colour“ parade (dešinėje)

Taip Velso princesė pasauliui pasiuntė svarbią žinią – mados pasirinkimai gali būti tvarūs. Catherine ir anksčiau ne kartą įvairioms progoms rinkosi prieš tai jau vilkėtas sukneles, prie kurių vis atnaujindavo aksesuarus.

Šiais metais „Trooping the Colour“ paradą Velso princesė stebėjo iš karietos, kurioje ji buvo su savo vaikais – princais George’u ir Louis bei princese Charlotte. Vėliau su visa karališka šeima ji pozavo Bakingemo rūmų balkone, iš kurio sveikinosi su gausiai lietuje susirinkusia minia.

Žmonės.lt primena, kad „Trooping the Colour“ yra iškilmingas renginys, kuris skirtas švęsti oficialų britų valdovo gimtadienį. Britų valdovai savo gimtadienius švenčia du kartus: privačiai per tikrąją gimimo dieną – Karolio III atveju tai yra lapkričio 14-oji – ir per oficialią ceremoniją birželio mėnesį, pagal šimtmečių senumo tradiciją siekiant išvengti orų staigmenų. Tačiau šeštadienį neapsieita be smarkaus lietaus, nors ir ne visos ceremonijos metu.

Karališkoji britų šeima Bakingemo rūmų balkone
Karališkoji britų šeima Bakingemo rūmų balkone

Tradiciją monarcho gimtadienį minėti antrą kartą pradėjo karalius Jurgis II 1748 metais. Parado ištakos susijusios su pasirengimu karui, per ją visos pulkų vėliavos parodomos kariams, kad jie jas galėtų atpažinti mūšio lauko sumaištyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius