Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karališkosios šeimos vaikų Kalėdos: per šventes jiems taisyklės negalioja

Kalėdas karališkoji šeima jau šimtus metu sutinka taip pat. Karalienė su artimaisiais šventinį laikotarpį praleidžia Norfolke esančioje Sandringamo rezidencijoje. Tačiau ten vyraujanti atmosfera tikrai nėra atpalaiduojanti – svečiai privalo laikytis griežtų taisyklių. Išskyrus, žinoma, vaikus. Jiems Kalėdos – pats džiaugsmingiausias laikotarpis, kuris protokolo reikalavimais nevaržomas.
Kate Middleton, princas Louisas, princesė Charlotte, princas George'as, Archie, Meghan Markle, Isla Phillips ir Savannah Phillips
Kate Middleton, princas Louisas, princesė Charlotte, princas George'as, Archie, Meghan Markle, Isla Phillips ir Savannah Phillips / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Į oficialią karališkosios šeimos kalėdinę rezidenciją Norfolke, kaip „Harper’s Bazaar“ pasakojo vienos etiketo mokyklos Australijoje dėstytoja Zarife Hardy, jaunesni ir vyresni karališkosios šeimos nariai atvyksta pagal tikslų tvarkaraštį ir negali vėluoti, nes tai reikštų nepagarbą iškilmių organizatorei karalienei. Be to, svečiai negali atvykti tuščiomis – jiems siūloma atsivežti maisto.

Nepaisant to, kad šventės sutinkamos mėgstamiausioje karalienės rezidencijoje, griežto protokolo čia vistiek laikomasi. Svečiai ir kiti šeimos nariai turi nepamiršti išreikšti pagarbą atitinkamiems asmenims jiems nusilenkiant ar prieš juos pritupiant.

Laimei, vaikams šią dieną taisyklės negalioja ir jie gali džiaugtis visais šventiniais malonumais, kuriais pasirūpina mažųjų tėvai. „Us Weekly“ šaltinis sakė, kad Kate Middleton ir princui Williamui labai svarbu, jog jų atžalos „patirtų tokį pat vaikišką džiaugsmą, kaip ir jų mokyklos draugai.“

Dovanos karališkojoje šeimoje išpakuojamos per Kūčias. Suaugusieji keičiasi linksmais niekučiais, o vaikai gauna tai, ko prašė Kalėdų senelio. Princas Williamas kulinarinėje kalėdinėje laidoje „A Berry Royal Christmas“ atskleidė, kad princas George’as šiemet Kalėdų senelio paprašė „kažko, susijusio su piešimu arba futbolu“.

„Jam patinka piešti – jis labai gerai piešia. Jam taip pat labai patinka žaisti futbolą“, – sūnaus pomėgius atskleidė princas Williamas.

„Scanpix“/AP nuotr./Britų karališkoji šeima
„Scanpix“/AP nuotr./Britų karališkoji šeima

Tuo tarpu princesė Charlotte šiuo metu yra itin susidomėjusi arkliais ir viskuo, kas su jais susiję, tad Kalėdoms ji paprašė ponio, rašė „Daily Mail“. Tačiau, tėčio teigimu, mergaitė yra dar per jauna tokiai dovanai, todėl po eglute ji vietoje ponio tikriausiai ras kitą dovaną.

Karališkosios šeimos šaltinių teigimu, abu vaikai taip pat gali gauti žaislinius virtuvinius puodus, įrankius ir prietaisus, mat jiems patinka suktis virtuvėje ir joje daryti netvarką.

Jauniausi karališkosios šeimos nariai po visą vakarą trukusių linksmybių Kalėdų rytą šventinėse mišiose nedalyvauja. Tačiau, kaip pranešė „The Sun“, šiemet Kalėdos ypatingos taps Kembridžo kunigaikščių vyriausioms atžaloms – princas George'as (6) ir princesė Charlotte (4) pirmą kartą su tėvais ir kitais karališkosios šeimos nariais žygiuos į maldos namus.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Karališkosios šeimos vaikai Bakingamo rūmų balkone
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Karališkosios šeimos vaikai Bakingamo rūmų balkone

Vakare vyksta iškilminga šventinė vakarienė, į kurią pakviestieji privalo atvykti atitinkamai pasipuošę. Aprangos kodas – black tie. Žinoma, vaikams leidžiama vilkėti patogesnius drabužius, o ir vakarieniauja jie atskirai nuo tėvų prie specialiai mažiesiems paruošto stalo kitame kambaryje.

Tiek prie suaugusiųjų, tiek prie vaikų stalo šiemet per Kalėdas trūks vienos šeimos – Sasekso hercogų ir jų atžalos Archie. Kaip jau skelbta anksčiau, Meghan Markle ir princas Harry Kalėdas nusprendė sutikti atskirai nuo kitų karališkosios šeimos narių su M.Markle mama Doria Ragland.

Šventinis vakaras nesibaigia tol, kol karalienė Elizabeth II nenueina miegoti. Žinant, kad įprastai monarchė ruoštis nakčiai pradeda apie vidurnaktį, vakarienė gali ir užsitęsti. Prisikimšę pilvus šilto maisto, princai ir princesės, hercogai ir kunigaikščiai kelias valandas šnekučiuojasi, geria arbatą. Į miegamuosius visi išsiskirsto tik karalienei palinkėjus labos nakties. Kaip ir kitos taisyklės, ši mažiausiems karališkosios šeimos nariams negalioja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas