Sportas gyvai

Kate Middleton po vėžio diagnozės – pirmąkart viešumoje: į karališkąjį paradą atvyko su šeima

Birželio 15-osios popietę Londone prasidėjo kasmetinis karaliaus garbei skirtas paradas „Trooping the Colour“. Šis prikaustė ne tik britų, bet ir visame pasaulyje akylai karališkosios šeimos gyvenimą sekančių smalsuolių dėmesį. Ir ne veltui, pirmą kartą po pareiškimo apie vėžio diagnozę, į paradą atvyko ir pati Velso princesė Catherine. Iki šiol internete sklido įvairios spekuliacijas apie jos būklę, o kai kurie netikėjo, jog ji apskritai kada nors vėl pasirodys viešumoje.

Įvairios kalbos apie Velso princesę sklandė jau nuo šių metų pradžios, o tam įtakos turėjo jos dingimas iš viešosios erdvės ir renginių. Paskutis viešas Catherine renginys buvo Kalėdų pamaldos. Kovo mėnesio pabaigoje ji nutraukė tylą ir pranešė apie vėžio diagnozę, tačiau spekuliacijos apie jos ir princo Williamo šeimą nesiliovė. Internautai svarstė, jog Catherine išplatintas vaizdo įrašas buvo parengtas pasitelkiant dirbtinį intelektą ar jos antrininkę.

Scanpix nuotr./Velso princesė Catherine su šeima
Scanpix nuotr./Velso princesė Catherine su šeima

Būtent todėl Catherine pasirodymas šeštadienį vykstančiame kasmetiniame karaliaus garbei skirtame parade „Trooping the Colour“ sulaukia itin didelio susidomėjimo. Princesė su vaikais žada dalyvauti karietų eisenoje ir pasirodyti Bekingemo rūmų balkone. Tiesa, fotografų dėmesio ji saulaukė dar prieš renginį – buvo užfiksuota automobilyje su princu Williamu ir vaikais vykstantys į šventę.

Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine
Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine

Taip pat skaitykite: Vėžiu serganti princesė Catherine nutraukė tylą: pasakė, kaip sekasi gydymas ir kad pasirodys parade

Apie dalyvavimą viešame renginyje pranešė pati Velso princesė Catherine, kuri penktadienį išplatino atvirą laišką, kuriame papasakojo, kaip sekasi jos gydimas. Ji paskelbė, kad su vaikais dalyvaus „Trooping the Colour“ parade ir vylėsi, jog pavyks pasirodyti dar keliuose renginiuose šią vasarą.

„Nekantrauju dalyvauti šį savaitgalį su šeima vyksiančiame Karaliaus gimtadienio parade ir tikiuosi prisijungti prie kelių viešų renginių vasarą.

Vida Press nuotr./Velso princesė Charlotte
Vida Press nuotr./Velso princesė Charlotte

Mokausi būti kantri, ypač esant neužtikrintumui. Priimti kiekvieną dieną tokią, kokia ji ateina, klausytis savo kūno ir leisti sau skirti tiek laiko, kiek reikia, kad pasveikčiau“, – pranešta oficialiame karališkosios poros instagramo paskyroje.

„Trooping the Colour“ yra iškilmingas renginys, kuris yra skirtas švęsti oficialų britų valdovo gimtadienį, todėl dažnai vadinamas tiesiog Karaliaus gimtadienio paradu. Tiesa, dabartinio Jungtinės Karalystės karaliaus Karolio III-ojo tikrasis gimtadienis yra lapkričio mėnesį. Vėžio diagnozė pakoregavo ir jo planus – šį kartą jis nesėdo ant savojo žirgo, o viską stebėjo iš vežimo.

Nors šiame renginyje didelis dėmesys skiriamas tradicijoms, buvo ir pokyčių, pavyzdžiui, šiemet kariams leista turėti barzdas. Taip pat buvo sugrąžinti trys buitinės kavalerijos žirgai, kurie per repeticiją pabėgo ir buvo sužeisti.

Vida Press nuotr./Karalius Charles'as III
Vida Press nuotr./Karalius Charles'as III

Prieš šių metų „Trooping the Colour“ paradą Jungtinėje Karalystėje buvo prasidėję antimonarchistų protestai. Karališkosios šeimos kritikai buvo nepatenkinta, kad kasmetinis renginys šaliai kainuoja milžiniškas išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius