Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino juosta apie grupę „Queen“ ir Freddie Mercury galėjo likti dūlėti stalčiuje

Praėjo daugiau kaip 25 metai po pagrindinio britų roko grupės „Queen“ dainininko Freddie Mercury mirties, tačiau jo muzika išlieka gyva. Freddie Mercury sulaužė visus įmanomus stereotipus, panašiai, kaip ir „Queen“ muzika, kuri negali būti priskirta bet kuriam tradiciniam žanrui. Galbūt būtent todėl ši muzika išlieka patraukli skirtingoms kartoms, tarsi daugiakultūrinis ir pasaulinis fenomenas.
Filmas „Bohemijos Rapsodija“
Filmas „Bohemijos Rapsodija“ / Kadras iš filmo

Jau netrukus „Emmy“ nugalėtojas, televizijos serialo „Ponas robotas“ žvaigždė Rami Malekas apsivilks aptemptą kostiumą ir pagriebs į rankas mikrofoną, kad suvaidintų poproko karaliaus rolę muzikinėje biografinėje dramoje „Bohemijos Rapsodija“ („Bohemian Rhapsody“).

Iš tiesų, šis filmo projektas galėjo ir neįvykti. Laimei, scenaristas Peteris Morganas įtikino prodiuserį Grahamą Kingą įsigyti teises į istoriją apie Freddie Mercury ir grupę „Queen“.

„Tuo metu filmavome „Hugo išradimą“. Peteris man paskambino ir paklausė, ar mėgstu grupės „Queen“ muziką“, – prisimena Grahamas Kingas.

„Aš atsakiau „taip, aš myliu „Queen“! Ir jis man pasakė, kad rašo scenarijų ir niekas neturi teisių į šią istoriją, ir kad turėčiau įsitraukti į projektą“, – teigia Grahamas Kingas.

Jis puikiai žinojo Freddie gyvenimą, nes 1970-aisiais bei 1980-aisiais augo Londone. Po ilgo pokalbio telefonu su grupės „Queen“ teisininku Jimu Beachu, Grahamas Kingas buvo pristatytas „Queen“ įkūrėjams, gitaristui Brianui May bei būgnininkui Rogeriui Taylorui, ir sandoris buvo sudarytas.

Kaip Grahamas Kingas ir tikėjosi, Brianas May ir Rogeris Tayloras iš pradžių buvo susirūpinę dėl projekto, tačiau sėkminga Kingo karjera, prodiusuojant apdovanojimus pelniusius filmus „Aviatorius“, „Ali“ ar „Argo“, numalšino grupės „Queen“ įkūrėjų nerimą.

Kadras iš filmo/Brianas May, Grahamas Kingas ir Gwilymas Lee filmuojant „Bohemijos Rapsodiją“
Kadras iš filmo/Brianas May, Grahamas Kingas ir Gwilymas Lee filmuojant „Bohemijos Rapsodiją“

„Aš dirbu su didžiuliais Holivudo filmais, todėl maniau, kad ši istorija nusipelnė būti papasakota“, –sako Grahamas Kingas.

„Šis filmas yra tikra muzikos šventė, tarsi „Queen“ ir Freddy paveldas, parodantis naujai kartai, kas toks buvo Freddy: jo istorija Zanzibare, jo kaip imigranto atvykimas į Londoną, kova prieš išankstinį nusistatymą, ir kaip jis kovojo vienu metu skirtinguose frontuose, jo talentingumas kuriant dainas, kaip jis surado naują šeimą grupėje, tapimas didesniu už gyvenimą atlikėju. Laikotarpis nuo 1970-ųjų iki 1985-ųjų atrodė kaip svarbiausia Freddy ir grupės gyvenimo istorijos dalis, ir visa tai baigiasi triumfu „Live Aid“ koncerte“, – teigia Grahamas Kingas.

Be to, Brianas May bei Rogeris Tayloras viso kūrybinio proceso metu buvo komandos dalis, kaip Grahamas Kingas ir norėjo, ir jų dalyvavimas užtikrino, kad filmas išliko paremtas tik tikrais faktais.

Muzikinė drama „Bohemijos Rapsodija“ Lietuvos kinuose – jau nuo lapkričio 2 d.

VIDEO: BOHEMIJOS RAPSODIJA | Kinuose nuo lapkričio 2 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas