Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kitomis Taylor Swift“ vadinamos atlikėjos: kuo jos panašios į žvaigždę ir ar jų reikia?

O kaip Holivudui patinka kopijuoti sėkmės istorijas. Dėl to filmas ar serialas turi tiek daug tęsinių, priešistorių, perdirbinių. Jei tai uždirba pinigus, kodėl tuo nepasinaudojus? Tačiau toks, jei tai galima taip pavadinti, verslo modelis muzikos industrijoje pasiteisina ne visada. Štai kodėl daugelis skeptiškai priima kūrėjus, vadinamus „kitais (įterpti garsių atlikėjų vardus)“.
Grace VanderWaal, Taylor Swfit, Olivia Rodrigo
Grace VanderWaal, Taylor Swfit, Olivia Rodrigo / Vida Press nuotr. / 15min montažas
Temos: 1 Taylor Swift

Kaip CNN rašo Lisa Respers France, muzika – labai asmeninis dalykas, tad praktiškai beveik neįmanoma sukurti to dainininko kopijos, kad ir kaip panašiai jie skambėtų, kad ir kokias panašias dainas kurtų. Ypatingai sunku yra tapatintis su garsiąją Taylor Swift.

Šios atlikėjos išpažintims prilygstančių dainų, kurių kelios įkvėptos pasaulinėje žiniasklaidoje nuskambėjusių romanų, muzikalumo, merginos, su kuria visi nori draugauti įvaizdžio bei ryšio su gerbėjais – savybių, pavertusių ją šios industrijos princese – norėtų daugelis.

Kviečiame susipažinti su keletu vis garsiau ir dažniau minimų vardų, lyginamų su pačia T.Swift. Bet ar jiems pavyks užimti jos vietą?

Olivia Rodrigo

Ši „Disney“ kanalo žvaigždutė iš pradžių buvo žinoma dėl vaidmens „Vidurinės mokyklos miuziklas“ seriale, tačiau 17-metė neseniai su galinga jėga įsibrovė ir į itin konkurencingą muzikos industriją.

Ta jėga galima pavadinti kūrinį „Driver’s License“, sprogdinančiu ne tik topus, bet ir „Spotify“ rekordus.

VIDEO: Olivia Rodrigo - drivers license (Official Video)

Su T.Swift O.Rodrigo lyginti pradėta jos gerbėjams išplatinus teoriją, kad šią dainą apie randą širdyje palikusius santykius paauglę sukurti įkvėpė jos buvęs vaikinas, drauge su O.Rodrigo seriale vaidinęs Joshua Bassettas.

Išleisti hitą apie buvusį mylimąjį – prie T.Swift išgarsėjimo prisidėjęs bruožas.

Grace VanderWaal

Pats Simonas Cowellas šią atlikėją dar 2016 m. po pasirodymo laidos „Amerikos talentai“ atrankoje pavadino „kita Taylor Swift“.

Tada tai atrodė logiška. Miela mergaičiukė scenoje atliko savo kūrybos dainą, grojo ukulele. Jos pasirodymams vis stiprėjant, finale G.VanderWaal tituluota 11 šou sezono nugalėtoja.

Dabar, būdama 17-kos, G.VanderWaal, galima sakyti, gyveno tikrą žvaigždės, gal net šiek tiek T.Swift primenantį gyvenimą. Ji ne tik išleido albumą, bet ir suvaidino „Disney+“ filme „Stargirl“.

Nors kiti ir lygina ją su T.Swift, paauglė nenori būti žinoma kaip jos kopija.

VIDEO: Grace VanderWaal - I Don't Like You (Official Video)

Priscilla Block

Tačiau viena dainininkė su T.Swift lyginama nė kiek nepyksta. Tai kylanti atlikėja P.Block, prisipažinusi pati esanti jos didelė jos gerbėja. Tokia didelė, kad net persikėlė gyventi į Nešvilį, kur galėtų siekti kantri muzikos žvaigždės karjeros. Ir jai visai neblogai sekasi.

Be to, kartą, visiško atsitiktinumo dėka, dar 2014 m. P.Block susitiko su savo dievaite. Tuo metu ji vilkėjo marškinėlius su dainininkės gastrolių „Red“ ženklais.

„Man einant iš darbo girdžiu automobilio garsinį signalą ir matau kažką man mojuojant! Kas tai? Pati Taylor Swift. Ji sustojo… ir pasakė „Man patinka tavo marškinėliai!“ – įraše feisbuke susitikimą aprašė P.Block, su žvaigžde dar ir nusifotografavusi.

„Ši mergina mano dievaite buvo nuo tada, kai pradėjau kurti muziką, ir, manau, šiandien gavau ženklą, kad judu teisinga kryptimi!“ – tęsė ji.

Platformos „TikTok“ dėka, P.Block ir toliau sparčiai skinasi kelią link aukštumų su tokiomis dainomis kaip „PMS“ bei teigiamo požiūrio į kūną himnu vadinama „Thick Thighs“. Mergina patraukė ir įrašų kompanijų dėmesį.

VIDEO: Priscilla Block - Thick Thighs (Official Music Video)

Nepaisant naujų, su ja lyginamų atlikėjų, tikroji T.Swift yra viena. O ir dėl begalės puikių dainų, kurių, be abejo, ji mums padovanos dar ne vieną, poreikio turėti antrą ar trečią T.Swift bent jau kol kas nėra.

Žinoma, kuo daugiau dainininkų – tuo daugiau ir įvairesnės muzikos jie dovanoja klausytojams. Tačiau kiekvienas jų skirtingas, tad kad ir kaip norėtume juos vadinti „kitais Justinais Timberlake'ais, Madonnomis, Adelemis ir t.t.“, originalams jie neprilygs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas