Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Koronavirusu užsikrėtusio Belgijos princo poelgis papiktino ne vieną: pats už klaidą atsiprašė

Belgijos princas Joachimas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, viešai atsiprašė dalyvavęs karantino metu surengtame vakarėlyje Ispanijoje, rašo People.com.
Karalienė Paola ir princas Joachimas
Karalienė Paola ir princas Joachimas / Vida Press nuotr.

„Norėčiau atsiprašyti dėl keliavimo ir karantino taisyklių nesilaikymo“, – pirmadienį People.com jo advokatų iš Ispanijos siųstame pranešime teigė karaliaus Philippe sūnėnas.

„Nenorėjau nieko įžeisti ar negerbti šiuo labai sudėtingu metu ir giliai gailiuosi savo veiksmų bei priimu pasekmes“, – pridūrė 28-erių princas.

Vida Press nuotr./Princas Joachimas
Vida Press nuotr./Princas Joachimas

Ispanų laikraštis „El Pais“, cituodamas Belgijos teismo pareigūną, rašė, jog Belgijos princas gegužės 26 d. lankėsi Ispanijoje „dėl profesinių priežasčių“.

Dešimtas eilėje į Belgijos sostą Joachimas po dviejų dienų, gegužės 28 d., dalyvavo vakarėlyje Kordobos mieste, o jau kitą dieną jam pasireiškė pirmieji koronaviruso simptomai. Vėliau jam buvo diagnozuotas COVID-19 virusas.

Prieš kelionę Joachimas laikėsi visų Belgijos vyriausybės nustatytų taisyklių ir saviizoliavosi su tėvais princese Astrid ir princu Lorenzu Briuselyje esančioje Lakeno pilyje, teismo atstovą toliau citavo „El Pais“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Belgijos princesė Astrid ir princas Lorenzas su vaikais (iš kairės) Maria Laura, Amadeo, Laetitia Maria ir Joachimu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Belgijos princesė Astrid ir princas Lorenzas su vaikais (iš kairės) Maria Laura, Amadeo, Laetitia Maria ir Joachimu

Andalūzijos vyriausybės dokumentuose, kuriuos paviešino ispanų leidinys „El Confidencial“, teigiama, jog vakarėlyje Kordoboje dalyvavo 27 asmenys – 15 žmonių daugiau nei leidžia griežtos miesto karantino taisyklės.

Ispanijos pareigūnai pradėjo tyrimą, o visiems 27 vakarėlyje besilinksminusiems asmenis įsakyta karantinuotis. Asmenims, pažeidusiems karantino taisykles mieste gresia iki 11,1 tūkst. dolerių bauda. Nuo jos nepabėgs ir Joachimas, kaip teigiama, susitikinėjantis su ispanų aukštuomenės nare Victoria Ortiz.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Mathilde ir Belgijos karalius Philippe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Mathilde ir Belgijos karalius Philippe

Taip pat skaitykite: Apie naktį, kai Freddie Mercury slapta į barą atsivedė princesę Dianą, ir kodėl jos niekas nepažino?

Meghan Markle ir princas Harry dėl virš namų skraidančių dronų kvietėsi policiją

„Scanpix“ nuotr./Princesė Claire, princas Laurentas ir princesė Louise
„Scanpix“ nuotr./Princesė Claire, princas Laurentas ir princesė Louise

Princas Joachimas – naujausias belgų karališkosios šeimos narys, užsikrėtęs koronavirusu. Anksčiau gegužę susirgimas diagnozuotas jo dėdei princui Laurentui, dar anksčiau - kovo mėnesį - jo žmonai, Britanijoje gimusiai princesei Claire.

„Jai susirgimas nustatytas ankstyvoje stadijoje. Gydymas jau yra baigtas. Negalime nieko daugiau daryti, kaip tik laukti ir tikėtis, kad jai viskas gerai. Labai tikiuosi, kad taip ir bus. Jis stipri moteris ir aš viliuosi, kad ji visiškai pasveiks“, – sakė princas Laurentas laikraščiui „Nieuwsblaud“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas