Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kremliaus bankininku“ vadinto oligarcho buvusi žmona: „Putinas – didelis narcizas“

Prieš kurį laiką grafienė Aleksandra Tolstoj viešai prabilo apie savo „košmarišką“ santuoką su vienu turtingiausių Rusijos oligarchų, „Putino bankininku“ pramintu Sergejumi Pugačiovu, o dabar rado progą papasakoti ir apie tai, kokie buvo jo ir Vladimiro Putino bendradarbiavimo užkulisiai. Pasak Aleksandros, jie abu gyvena „banditų pasaulyje“, kuriame Rusijos prezidentas – „didelis narcizas“, priimantis sprendimus nesivadovaudamas strategija.
Aleksandra Tolstoj ir Sergejus Pugačiovas
Aleksandra Tolstoj ir Sergejus Pugačiovas / Vida Press, „Scanpix“ ir stopkadrų nuotr.

Rusijoje žinoma grafienė su milijardieriumi Sergejumi Pugačiovu, kuris galiausiai paliko šalį ir išskrido į Prancūziją, kartu susilaukė trijų vaikų. Pasirodo, dabar V.Putinas dėl šio pabėgimo vyrą laiko šalies išdaviku, rašo dailymail.co.uk.

Nors Aleksandra Tolstoj artimai niekada nebendravo su Rusijos prezidentu, tačiau iš savo vyro teigė sužinojusi apie jo „spontanišką“ elgesį. Apie tai moteris pasisakė viešėdama ITV laidoje „Lorraine“.

„Nesu susitikusi ar kalbėjusi, bet buvau kambaryje su juo (Vladimiru Putinu – red. past.). Mano supratimu, Sergejus yra savotiškas Putino mikrokosmosas.

Tai, kaip jis veikia, yra banditų pasaulis. Tai, kaip šie banditai veikia, rodo, kad jie neišvengiamai yra didžiuliai narcizai. Pats Sergejus man daug pasakojo apie Putiną ir, sakyčiau, jis veikia neturėdamas strategijos.

Manau, kad jis labai spontaniškas, o jo ego atlieka didžiulį vaidmenį. Yra daug spekuliacijų, ar jis neserga, o jo veidas, atrodo, tai suponuoja dėl savo didžiulio išsipūtimo.

Žinau iš to, kaip Sergejus elgėsi – kai atsiduria užnugaryje, jie išsilieja ir daro neįtikėtinai savidestruktyvius dalykus, nes tai, ką daro Putinas, yra labai pražūtinga Rusijai“, – interviu ITV laidos metu kalbėjo grafienė.

Vida Press nuotr./Aleksandra Tolstoj pokalbių laidoje
Vida Press nuotr./Aleksandra Tolstoj pokalbių laidoje

Aleksandra, kuri šiuo metu su savo trimis vaikais gyvena Anglijoje, neslėpė, kad dėl konflikto Ukrainoje ji ir jos devynerių metų dukra ašaras lieja ištisą dieną.

„Niekas, ką esu išgyvenusi, neprilygsta tam, kas vyksta Ukrainoje, ir tai yra siaubinga. Net mano devynerių metų dukra verkia visą dieną. Manau, kad žmonės Vakaruose nesupranta, jog kiekvienas rusas turi giminaičių Ukrainoje.

Blogiausia, ką girdėjau, yra tai, kad rusų tėvai skambina savo vaikams Ukrainoje, ir pastarieji jiems sako: „Tai siaubinga, mus bombarduoja, ką mums daryti?“ O tėvai atsako: „Ne, jūsų nebombarduoja, neklausykite propagandos, mes atvykome jūsų išvaduoti“, – apie melą Rusijoje prabilo A.Tolstoj.

Stopkadro nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Pugačiovas
Stopkadro nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Pugačiovas

Aleksandra titulą paveldėjo iš savo proprosenelio Pavelo Tolstojaus-Miloslavskio, kuris buvo tituluotas grafu už nuopelnus paskutiniajam Rusijos imperatoriui Nikolajui II iškart po Pirmojo pasaulinio karo.

Ji su S.Pugačiovu, kažkada pramintu „Kremliaus bankininku“, susipažino dėstydama anglų kalbą Maskvoje, tačiau sako, kad jiems susitikus, vyras jau buvo prarandantis V.Putino palankumą.

Stopkadro nuotr./Aleksandra Tolstoj ir Sergejus Pugačiovas
Stopkadro nuotr./Aleksandra Tolstoj ir Sergejus Pugačiovas

„Tai iš tikrųjų man suteikė gana siaubingą supratimą apie tai, kas dabar vyksta. Jis turėjo būti vienas iš žmonių, nuvedusių Putiną į valdžią. Kaip suprantu iš laiko perspektyvos, kai aš jį sutikau, jis jau buvo su juo susipykęs, bet buvo labai įtakingas tame rate ir vis dar veikė tame pasaulyje“, – pasakojo Aleksandra.

2011 m. nuvykęs į Jungtinę Karalystę, S.Pugačiovas buvo apkaltintas iš savo finansų namų „Mezhprombank“ išgrobstęs turtus. Valstybės kreditoriai Maskvoje pateikė jam ieškinį Didžiosios Britanijos teismuose, teigdami, kad vyras pasisavino šimtus milijonų.

Oligarchas pabėgo į Prancūziją, kur tebegyvena iki šiol, o 2016 m. teisėjas jį už akių nuteisė dvejiems metams laisvės atėmimo bausme už teismo nutarčių, susijusių su šimtais milijonų tariamai pavogtų pinigų, nevykdymą.

Aleksandros teigimu, S.Pugačiovas finansiškai nebepadeda jai ir vaikams, o pandemijos įkarštyje šeima buvo iškeldinta iš 12 mln. svarų sterlingų vertės S.Pugačiovo šeimos rezidencijos pietų Londone. Turtą atėmusi Rusijos vyriausybė apie tai pranešė likus vos 12 dienų.

Teigiama, kad nuo to laiko Alekandra persikraustė į kitą namą Londone, tačiau ji taip pat turi namą užmiestyje, kurį nusipirko 2004 m.

S.Pugačiovui kadaise priklausė dvi stambios laivų statyklos, didžiausia pasaulyje kasykla, daug nekilnojamojo turto Maskvoje ir Sankt Peterburge, taip pat „Mezhprombank“, kurio vienas iš įkūrėjų jis buvo praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas