Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kritikos sulaukęs Elizabeth II pusbrolis Kento princas grąžino Rusijos apdovanojimą

Nerimstant situacijai Ukrainoje, karalienės Elizabeth II pusbrolis Kento princas Michaelas nusprendė atiduoti jam suteiktą Rusijos apdovanojimą. Šį sprendimą jis priėmė po to, kai buvo apkaltintas nuolaidžiaujant V.Putino režimui.
Kento princas Michaelas, 4 dienų protesto akcija prie Rusijos ambasados
Kento princas Michaelas, 4 dienų protesto akcija prie Rusijos ambasados / Vida Press ir 15min nuotr.

Kaip pranešama, Kento princas grąžino jam suteiktą draugystės ordiną, kuris Rusijoje laikomas vienu iš aukščiausių ordinų. Jis jam buvo įteiktas 2009 m. buvusio prezidento Dmitrijaus Medvedevo už darbą anglų ir rusų santykių srityje.

„Galiu patvirtinti, kad HRH Kento princas Michaelas grąžina savo Rusijos draugystės ordiną. Daugiau komentarų nebus“, – dienraščiui „Daily Express“ sakė princo atstovas spaudai.

Praeitais metais princas Michaelas buvo pagautas investuotojams siūlantis kontaktų su Kremliumi mainais į asmeninę naudą, atskleidė laikraščio „The Sunday Times“ ir televizijos kanalo „Channel 4“ atliktas tyrimas.

Tokia gėdinga informacija paaiškėjo tuo metu, kai Londono ir Maskvos santykiai buvo smarkiai pablogėję, ypač po 2018 metais Anglijoje įvykdyto mėginimo nunuodyti buvusį Rusijos šnipą.

Investuotojais iš Pietų Korėjos apsimetusiems žurnalistams princas Michaelas per nuotolinį susitikimą pareiškė, kad už 10 tūkst. svarų (11,5 tūkst. eurų) per dieną jis galėtų būti „konfidencialiu“ tarpininku tarp jų ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos.

Vida Press nuotr./Kento princas Michaelas
Vida Press nuotr./Kento princas Michaelas

Šiam tyrimui „The Sunday Times“ ir „Channel 4“ įsteigė netikrą esą auksu prekiaujančią Pietų Korėjos bendrovę „House of Haedong“. Princas taip pat buvo užfiksuotas sakantis, kad už 200 tūkst. JAV dolerių (164 tūkst. eurų) jis galėtų bendrovei užtikrinti „karališką“ reklamą.

Įrašyto susitikimo su investuotojais apsimetusiais žurnalistais metu princo verslo partneris lordas Readingas princą pavadino „Jos Didenybės neoficialiu ambasadoriumi Rusijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas