Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laisve besimėgaujančio Tekashi69 dosnumas neįvertintas: atsisakė priimti solidžią reperio auką

Norėjęs pasirodyti dosnus, reperis Tekashi69 liko nieko nepešęs. Jo 200 tūkst. dolerių (maždaug 184 tūkst. eurų) auka vaikų labdaros organizacijai „No Kid Hungry“ buvo atmesta. Kampanijos atstovai tikina laikęsi nuostatų paramą priimti tik iš tų rėmėjų, kurie atitinka jų vertybes. Tuo tarpu Tekashi69 neseniai paleistas iš įkalinimo įstaigos.
Tekashi69
Tekashi69 / Vida Press nuotr.

Vaizdo įraše instagrame, kuris vėliau buvo pašalintas, iš Bruklino kilęs reperis Danielis Hernandezas, dar žinomas kaip 6ix9ine, paskelbė paaukosiantis 200 tūkst. dolerių kampanijai, siekiančiai išspręsti bado ir skurdo problemas JAV.

Tačiau nepelno siekianti organizacija „Share Our Strenght“, vadovaujanti minėtai kampanijai, BBC sakė, jog kotroversiško reperio dosnios aukos turėjo atsisakyti.

„Esame dėkingi ponui Hernandezui už dosnų pasiūlymą paaukoti „No Kid Hungry“, tačiau informavome jo atstovus, kad aukos atsisakėme. Kaip į vaikus orientuota kampanija, mes laikomės nuomonės atsisakyti paramos iš rėmėjų, kurių veikla neatitinka mūsų misijos ir vertybių“, – teigiama labdaros organizacijos pranešime.

Tai sužinojęs reperis instagrame, kur jį seka daugiau nei 19 mln. internautų, išliejo savo pyktį ir organizacijos sprendimą pavadino „žiauriu“. Vėliau šį įrašą jis pašalino.

Tekashi69 pseudonimas užsienio spaudoje pastarąją savaitę skambėjo dėl jo itin galingo sugrįžimo į laisvę. Iš kalėjimo 24-erių muzikos pasaulio atstovas paleistas keliais mėnesiais anksčiau dėl koronaviruso pandemijos ir reperio sveikatai kilusios grėsmės.

Pirmąsias valandas laisvėje reperis pažymėjo išleisdamas naują kūrinį „Gooba“, kuris „YouTube“ platformoje per keturias dienas peržiūrėtas jau daugiau nei 120 mln. kartų. Po dainai skirto vaizdo klipo premjeros vaikinas surengė tiesioginę transliaciją, kurią žiūrėjo rekordinis skaičius žmonių – vieną akimirką jų buvo net 2 mln.

Apie Tekashi69 sugrįžimo į laisvę paminėjimą daugiau skaitykite ČIA.

VIDEO: 6IX9INE- GOOBA (Official Music Video)

Pernai ryškios išvaizdos atlikėjas pripažino kaltę dalyvavęs gaujų apiplėšimuose ir susišaudymuose. 2019-aisiais vykusiuose bylos nagrinėjimo posėdžiuose jis iš pradžių neigė jam pareikštus kaltinimus, tačiau vėliau pradėjo bendradarbiauti su teisėsauga ir davė parodymus prieš kitus gaujos narius, taip siekdamas gauti sumažintą bausmę. Tekashi69 grėsė už grotų praleisti 37 metus.

Tekashi69
Tekashi69

Tekashi69 buvo kaltinamas reketu, šaunamojo ginklu turėjimu, užpuolimu panaudojant pavojingą ginklą, nužudymo planavimu.

2015-aisiais jis taip pat pripažino kaltę dėl incidento, susijusio su „seksualiniais veiksmais“ su 13-mete mergina ir už tai jam buvo skirta ketverių metų lygtinė bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas