Sportas gyvai

Lauktas karališkosios šeimos pasirodymas balkone – su princese Catherine, bet be Harry ir Markle

Birželio 15-ąją Londone nuaidėjo kasmetinis karaliaus garbei paminėti skirtas paradas „Trooping the Colour“, kuris šiais metais sulaukė didelio karališkosios šeimos gerbėjų susidomėjimo. Šventės metu pirmą kartą šiais metais viešumoje pasirodė vėžį besigydanti Velso princesė Catherine. Ji nepraleido progos su šeima bei Jungtinės Karalystės karaliumi Charlesu III pasirodyti ir Bakingemo rūmų balkone.
Karališkoji britų šeima Bakingemo rūmų balkone
Karališkoji britų šeima Bakingemo rūmų balkone

Po ilgos pertraukos, karališkosios britų šeimos atstovai drauge vėl dalyvavo viešame renginyje. Iškilmingame „Trooping the Colour“ parade su Velso princu ir vaikais pasirodė paskutinį kartą Kalėdų pamaldose matyta vėžį besigydanti Catherine.

Karaliaus Charleso III garbei surengtos iškilmės neapsiėjo ir be tradicinio visų karališkų švenčių gesto – susirinkusios minios pasveikinimo iš Bakingemo rūmų balkono.

Scanpix nuotr./Karališkoji britų šeima Bekingemo rūmų balkone
Scanpix nuotr./Karališkoji britų šeima Bekingemo rūmų balkone

Drauge su karaliumi ir jo žmona, karaliene Camilla, nuotraukoms pozavo Velso princas Williamas su Catherine ir jų vaikais George’u, Louis’u bei Charlotte. Šalia jų stovėjo Edinburgo hercogienė Sophie, Edinburgo hercogas princas Edwardas, ledi Louise Windsor ir princesė Anne. Deja, bet ilgai lauktą šeimos akimirką princas Harry su žmona, Sasekso hercogiene Meghan Markle praleido.

Scanpix nuotr./Karališkoji britų šeima Bekingemo rūmų balkone
Scanpix nuotr./Karališkoji britų šeima Bekingemo rūmų balkone

Primename, kad „Trooping the Colour“ yra iškilmingas renginys, kuris skirtas švęsti oficialų britų valdovo gimtadienį. Britų valdovai savo gimtadienius švenčia du kartus: privačiai per tikrąją gimimo dieną – Charleso III atveju tai yra lapkričio 14-oji – ir per oficialią ceremoniją birželio mėnesį, pagal šimtmečių senumo tradiciją siekiant išvengti orų staigmenų. Tačiau šeštadienį neapsieita be smarkaus lietaus, nors ir ne visos ceremonijos metu.

Tradiciją monarcho gimtadienį minėti antrą kartą pradėjo karalius Jurgis II 1748 metais. Parado ištakos susijusios su pasirengimu karui, per ją visos pulkų vėliavos parodomos kariams, kad jie jas galėtų atpažinti mūšio lauko sumaištyje.

Įprastai Jungtinės Karalystės karalius Charlesas III šio parado metu sėda ant savo žirgo, tačiau kova su vėžiu šiais metais pakeitė jo planus. Pastarasis paradą stebėjo iš savo karietos. Tačiau ant žirgo jojo kita karališkosios šeimos atstovė – jo sesuo, princesė Anne.

Tiesa, karališka šeima patinka ne visiems britams. Londono policija paskelbė vykdžiusi didelę saugumo operaciją ir bendravusi su monarchijos priešininkų grupe „Republic“, surengusia protestą. Per šį protestą Male aktyvistai skandavo šūkius ir laikė plakatus su užrašais „Ne mano karalius“ ir „Šalin karūną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius