Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje viešėjęs grupės „The 1975“ narys koncerto Dubajuje metu sukėlė audrą: pabučiavo žiūrovą

Britų grupės „The 1975“ narys Matty Healy (30) koncerto Dubajuje metu sukėlė tikrą audrą, kai nusileidęs į pilnutėlės arenos minią pabučiavo joje buvusį gerbėją. Šiuo savo poelgiu atlikėjas norėjo išreikšti paramą LGBT bendruomenei, kuriai Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) taikomi neįtikėtinai griežti įstatymai. Už įstatymo nesilaikymą gresia kalėjimas ar net mirties bausmė.
Grupės „The 1975“ koncerto akimirka ir bučinys su gerbėju
Grupės „The 1975“ koncerto akimirka / Žygimanto Gedvilos ir Socialinių tinklų nuotr.

M.Healy savo „Twitter“ paskyroje po koncerto svarstė, kad dėl šio poelgio koncertuoti į JAE grupės daugiau nebeįleis. Visgi atlikėjas teigia, kad jei galėtų atsukti laiką atgal, pasielgtų lygiai taip pat.

Rokerių „The 1975“ koncertas JAE vyko pirmą kartą ir jie stogą kilnojo Dubajaus miesto „Coca Cola“ arenoje. Pats atlikėjo bučinys užfiksuotas vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip Matty nusileidžia į gerbėjų minią ir bando apkabinti faną, tačiau šis iš susijaudinimo pradeda rėkti „Vesk mane“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka

Atlikėjas galiausiai apkabino faną ir netrukus jo paklausė, ar šis leistų pabučiuoti jam į lūpas. Gerbėjui sutikus, Matty jį pabučiavo. Šis poelgis arenoje sukėlė plojimus ir džiaugsmo šūksnius.

Grupė taip pat atliko „Loving Someone“ dainą, kurią dažniausiai skiria LGBT bendruomenei, jos metu fone galima išvysti vaivorykštės vėliavą.

VIDEO: Matty with the LGBT flag/Matty con la bandera LGBT (The 1975 in Colombia)

„Ačiū, Dubajau, tu buvai nuostabus. Aš nemanau, kad mus įleis atgal dėl mano poelgio, bet žinokite, kad aš jus myliu ir nieko nebūčiau daręs kitaip, jei būtų suteikta proga dar kartą. Bet, kas žino, galbūt jie mane įsileis atgal, tiesiog palaukime ir pamatysime“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė grupės lyderis M.Healy.

Rokerio gestas sulaukė įvairiausių nuomonių socialiniuose tinkluose, tačiau dažniausiai jis buvo giriamas. Vienas vartotojas rašė, kad dabar bendruomenė yra stipresnė negu bet kada anksčiau.

Vida Press nuotr./Matty Healy
Vida Press nuotr./Matty Healy

„Ačiū tau už tai, kad nesi per daug santūrus. Ačiū, kad kovoji už teisybę. Ačiū tau už tai, kad esi puikus pavyzdys. Ačiū už tai, kad imiesi veiksmų. Ačiū, kad naudojiesi savo įtaka geriems tikslams“, – rašė socialinio tinklo vartotojas.

JAE santykiai, kurie nėra heteroseksualūs, yra laikomi nusikaltimu, už kurį baudžiama kalėjimu, fizinėmis bausmėmis, kankinimais, įvairiomis baudomis, deportacija ar net mirtimi.

Prieš dvejus metus škotas Jamie'as Harronas buvo nuteistas trejiems metams kalėjimo už tai, kad netyčia palietė vyro koją. Incidentas įvyko viename bare, kuriame vyras, nenorėdamas išpilti savo gėrimo arba susidurti su kito žmogaus stikline, atsirėmė į kitą vyrą.

Nors Matty buvo prisipažinęs, kad jį traukia vyrai, tačiau pats save laiko heteroseksualiu. Tiesa, jį ir visą „The 1975“ grupę gerbėjai gerbia už nuolatinį LGBT bendruomenės palaikymą.

Grupės lyderis buvo išrinktas metų sąjungininku 2019 metų „Diva“ apdovanojimuose už tai, kad pasinaudodamas savo įtaka skatino lygybę. Be to, grupė, kuri nominuota 2019 metų „Mercury“ prizu, tyliai paaukojo milžinišką sumą pinigų, kad galėtų įkurti LGBT bendruomenės centrą Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas